Hipp hurra for 17. mai! Grunnlovsdag blir det, uansett status på smittesituasjon og retningslinjer. For mange føles den kanskje desto viktigere å markere i år? Stoppe opp og gjøre litt stas på noe i en ellers monoton tid. For min del blir det en rolig feiring med en vennefamilie, god mat og litt leker. Fin-fint, synes jeg!

Jeg leste ferdig Jeg vil helst ikke være her av Mikkel Vika i formiddag. En innsiktsfull novellesamling som må leses som en helhet. Vika skriver godt gjenkjennelig om barndom og ungdomstid på 90-tallet. Mange gode beskrivelser. Til tider kunne jeg nærmest kjenne lukten av våt asfalt, kullgriller, tomme ølbokser, parfyme og nyklipt gress. Ingen skjellsettende leseopplevelse, men lett og fin lesning.

Nå står Malurtveien 10 av Maria Sand for tur. - En roman jeg har ønsket meg siden i høst. Jeg fant den på maisalg, og gleder meg veldig til å endelig få lest den!

Hva leser dere?

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Ei uke med både jobb, politikk og mye lesing unnagjort! Mi Briljante Venninne er en flott roman fra Italia, og jeg synes dybden i historien kom så godt fram fordi den er oversatt til nynorsk. Deretter hoppa jeg rett over på Trærnes Hemmelige Liv, ei stor bok med både vakre bilder og kunnskapsrik tekst som forteller om ting vi ikke oppdager eller tenker over om trær. Det meste som skjer med trær aleine eller i urørt skog, har en årsak. Budskapet er at trær kan tenke sjøl - om ikke vi tobeinte roter det til da... For et par uker sida snuste jeg opp ei bok i tilbudshaugen hos Nordli her i Odda. Den heter Svartstilla og er skrevet av Susanne Skogstad. Dette er visstnok hennes debutroman - det er ikke til å tru! Noenogtjue sider avgårde og jeg er helfrelst på hvordan hun undres over ting i hver setning og likevel driver historien sakte framover. Av ei sånn bok kan det utvikles dikt og sanger, det er jeg overbevist om :-)

Uka framover blir det mer av det som denne uka har gitt. Ønsker dere alle ei flott feiring søndag og ellers bare gode ting :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Den store, uautoriserte biografien om Axel Jensen er morsom og skarp, og tykk som en murstein. Jeg har aldri lest noe av Axel Jensen selv, vet ikke hvorfor. Tror ikke at han blir noe mer enn en parantes heller, fortsatt for meg. Men livet og hensynsløsheten, noen positive og noen sjarmerende sider gjør ham til en studie av forfatteren som bare tar kunstneriske hensyn, og noe ved hans liv og levnet som er episk. Oi, glemte å nevne at forfatteren er Torgrim Eggen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er enig i at det er fint å gjøre litt stas på dagen nå på 17. mai i år, selv om den blir annerledes på alle måter. Den må være litt annerledes enn andre søndager, synes jeg. Så vi skal starte dagen med champagnefrokost med venner her hjemme, og så blir det bløtkake og kaffe hos mamma videre utover dagen. Så kommer våre voksne barn til middag sånn at vi blir samlet alle sammen. Så det skal bli en koselig dag, tror jeg, til tross for smittevernregler og drittvær.

Så det blir lite lesing i helga. Men jeg holder nå på med Det Alice glemte av Liane Moriarty. Jeg er litt over halvveis, og jeg liker den veldig godt. Lettlest og fengende. Sidene flyr unna, så når det går sakte så er det bare fordi jeg har hatt så små stunder for lesing denne uka. Tror nesten ikke jeg rekker å lese den ferdig nå i helga heller.

Livet - illustrert svarte til forventningene forresten! Nydelig bok! Denne skal jeg ha liggende framme i stua og kikke litt i når jeg har lyst.

Ønsker dere alle en god helg og en fin 17. mai :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg leser Cecilie Engers Mors gaver. Egentlig er det helt tilfeldig, for noen uker siden ryddet jeg litt i bokhyllene mine og noen hadde jeg to utgaver av så da tok jeg med de ene å satte i et offentlig bokskap nede i sentrum...så for noen dager siden tok jeg en titt der for å se hvordan det gikk med bøkene og de var tatt nesten alle...og der sto Engers bok og siden jeg akkurat hadde avsluttet en roman grep jeg denne, husket jo at mange likte den godt da den kom og så langt liker jeg den også.
Håper du/dere får en fin helg og en hyggelig 17. Mai!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som en god feiring du skulle ha på 17 mai. Ja det blir jo viktig å markere dette og uansett ha en hyggelig dag :).

Noveller kan jo være veldig fine og varierende. Denne helgen har jeg begynt å lese en tysk bok som handler om ulike personer i romanen, men den er fint skrevet. I tillegg skal jeg fortsette på Of Mice and Men av John Steinbeck på lydbok som passer til utfordring jeg er med i 2020.

Håper du og andre får en flott helg og 17 mai :)

God helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Susan StensrudIdaJulie StensethMarie MHarald KKay NilsenDolly DuckKristiningar hTine Victoria Halvorsen TronierCamilla RødjesveinSverreMarita LoeAjiniakrathomas von sonnenbergAlice NordliJeanetteKristin F. JørgensenRandiReadninggirl20Vigdis VoldMalinHeidi LGrete AmundsenMariaCarine OlsrødSimen "Boktimmy" IngemundsenHelge Thime-IversenMarie HolterBechenHeidiFrisk NordvestLibraritas vVibekeDaffy EnglundWenche VargasIna Elisabeth Bøgh VigreBjørn BakkenBrit Honningsvåg