Hei.

Nå er vi jo nærmere påsken, noe har nok vært på jobb i dag og noen jobber gjerne også i påska. Eller har som jeg allerede fri og skal ha fri hele påsken. Noen får senere fri etter jobb klokken 12 i dag.

Denne påsken tråden var noe som ble ønsket derfor tenkte jeg kunne legge den ut. Da lurer jeg på er leselysten deres mer i denne perioden eller mindre og hva er årsakene til det hos dere? Jeg har mer leselyst fordi jeg sitter mye inne og blir inspirert til å lese bøker ferdig som har ligget lenge. I tillegg er bøker en trygg havn som får meg til å tenke på andre ting. Jeg hører også en del lydbøker som også har økt lysten min til å lese. Denne uka har jeg blitt ferdig med I am Pilgrim på lydbok og HP(Harry Potter) 4.

Har dere noen spesielle ting dere leser i påska, er det krim eller noe annet? Jeg har tre krim bøker jeg skal begynne på. Jeg hører nå på The woman in the Window av A.J Finn. De tre krimene bøkene er innbundet versjoner som biblioteket leverte til meg hjem siden de opprettet en hjemlevering service i disse tider, noe jeg setter uendelig stor pris på. Jeg savner virkelig biblioteket i disse tider. De tre krimbøkene er Strålende Unge bok nummer 2 av Jessica Fellowes, Kraftlandet av Chris hammer og Sekten på Tåkøy av Mariette Lindstein. Har noen av dere lest noen av disse?

Håper alle får en fin påske, holder seg friske og holder motet oppe :) .

God påske :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

God helg. Påskeaften og fint vær, og så ble jeg plutselig syk. Hvor kom det fra, så isolert som vi har vært. Bergsveinn Birgisson har skrevet "Svar på brev frå Helga", og den er igjen oversatt til relativt konservativt nynorsk av Johannes Gjerdåker. God bok, det er et langt brev fra en "tilårskommen sauebonde som svarer på brevet frå elskarinna som bad han flytte med henne til byen ein gong i tida". Siden jeg kjøpte med "Muren" av Don Winslow fra Coop Extra, og har en tilsvarende tykk bok av Kazio Ishiguro liggende. Dessuten "Plantenes hemmelige liv" av Lee Seung-U, fra biblioteket, som er neste bok ut. God påske til alle som leser dette!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Huff da - God bedring!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff da, ikke bra. Håper du blir bedre snart :). En del bøker har du i alle fall, wow. Håper du får en god påske og blir på bedringsvei snart :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God påske alle bokelskere. Her nyter vi den stille og rolige påska. Vi er ikke personlig rammet av viruset så her benyttes dagene til fine turer. I tillegg har jeg fått min bror med kone og tre små barn hjem fra Indonesia for to uker siden. Så vi har det egentlig veldig fint.

Jeg leser veldig lite krim. Klarer ikke å slappe av med krim, blir bare stresset og oppjaget. Har heller aldri skjønt greia med påskekrim, men fordelen er jo at mange som ellers leser lite hvert fall får lest én bok i løpet av året.

Bibliotekene har jo stengt ned men her var de kjapt ute med å tilby take away. Jeg trodde jeg endelig skulle komme meg gjennom bokhylla mi så for et par uker siden leste jeg Du skal elske lyset. En bok som har stått ulest i bokhylla alt for lenge. Det var en bok jeg likte veldig godt og med nok spenning i til at den drev godt fram. Men da jeg fikk mulighet til å hente ut bøker fra biblioteket lånte jeg Et lite liv. Jeg nærmer meg halvveis og har store problemer med å legge den fra meg innimellom. Akkurat nå har den kuttet historien på et sted der jeg sitter med klump i magen og lurer på hvor langt jeg må lese før jeg får vite hvordan det har gått med hovedpersonen. Ser fram til videre lesing i den.

Håper dere holder dere fri fra virus og nyter en annerledes påskeferie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei det er jo ikke kjekt å bli stressa av noe, da vil jeg nok unngått å lese jeg og. Kjekt med noe takeaway av bøker ja :). Kos deg med bøker og håper du får en fin påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest meg gjennom alle de første 44 presidentene i USA - Trump er nummer 45 og ikke nevnt, fordi denne boka til Ole O Moen er fra 2008, og skrevet etter Obamas første 100 dager. Mye interessant (og godt skrevet!), og noen av presidentene må sies å ha vært delvis kriminelle. Ja, pga egne avgjørelser, men også disse sine innerste kretser av personer som også gjorde grunnlovsstridige ting. Reagan og Bush jr var verstingene av de seinere presidentene. I boka gjenstår nå kun noen sider som beretter om "hvordan og hvorfor" i anledning presidentvalg. Det er jo et nytt til høsten når Trump skal utfordres.

Trur jeg venter litt med de siste sidene og lar William Shaw sin Salt Lane bli årets leste krim. Har så vidt åpna øynene for krim igjen og Chris Hammer sin Krattlandet, som du nevner, blir nok vårlektyre for meg. Peter May har jeg lest 4 av og særlig fordi handlingen foregår utafor bykjernen i en storby, blir det litt annerledes krim. Krattlandet foregår jo i en småby i Australias villmark.

Les dere blanke i øynene de siste regnfulle påskedagene - som Siri i værmeldinga påviste i kveld.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

44 presidenter er mange. Ja det kan vel si om flere i det hvite hus det med kriminalitet. Ja en får håper at det skjer endringene i det hvite huset etter USA sitt valg i november. Mhm spennende :). Håper du får en fin helg og påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hallo, og god påske alle sammen! Vi koser oss hjemme, til tross for korona - og dagene flyr fort avgårde. Vi er på tur hver dag, og jobber også i hagen med våropprydding når været er ok. Lesing blir det (litt) lite av. Jeg holder fortsatt på med boka Historien om en anstendig familie av Rosa Ventrella. I det minste så har jeg kommet godt i gang! Den er lettlest og fenger. Jeg vil påstå at den er minst like fin å lese som Ferrante. Det er gode skildringer av livet i Bari på 80-tallet.

Jeg liker å lese krim i påsken, og har bestilt noen nye bøker som ligger og venter. Først ut blir antakeligvis Anders de la Motte sin Høstdåd. Gleder meg til den. Jeg ga hans første bok, Sensommer, terningkast 6.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med både litt turer og rydding i hagen. Hørtes ut som en veldig god bok og ja kjekt å finne god forfattere. :). Håper du koser deg med krim, ha en god påske :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne tråden kan dere gjerne legge anbefalinger til andre :). Jeg kan anbefale dere litt krim og litt av hvert. Jeg vil anbefale dere Mitford moderne, ganske fin serie og det finnes to bøker som dere kan kose dere med. :) My sister, the serial killer er er en god bok jeg også vil anbefale til dere. Noen annet en krim jeg kan anbefale er Other Peoples house av Abbi Waxman , tatovøren i Auschwitz av Heather Morris. Siste anbefalingen jeg vil gjøre er masketblomstenfamilien av Lars Saabye Christensen.

Håper alle får en fin påske og gjerne send inn dine anbefalinger under tråden, slik at en kan kose seg med litteraturen i påske eller etter påsken :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har ikke fått lest like mye som vanlig i det siste, og har holdt på med flere bøker lenge nå.
Er omsider ferdig med et par av dem, blant annet Begotten not Made av Conal Creedon – en fantastisk bok som jeg ga en sekser og skrev litt om her.

Regner med snart å bli ferdig med Kraften av Naomi Alderman, som er månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen her på Bokelskere. Begynte på den med stor interesse, men den har dessverre dabbet litt av etter hvert.

Ellers i påsken skal jeg lese en bok jeg gleder meg ordentlig til, nemlig Forventning
av den britiske forfatteren og skuespilleren Anna Hope (engelsk tittel Expectation). Hun er blitt sammenlignet med Sally Rooney og romanen har fått gode anmeldelser.

Tenkte å lese litt påskekrim også, og tror det blir 1794 av Niklas Natt och Dag – likte den forrige, 1793, veldig godt. Håper også å komme litt lenger i romanene Skabelon av norske Malin C.M. Rønning og The Discomfort of Evening av nederlenderen Marieke Lucas Rijneveld. Sistnevnte er på kortlisten til den internasjonale Booker-prisen for 2020.

På øret tror jeg det må bli et gjenhør med en god gammel favorittforfatter, australieren Peter Carey. Jeg liker best de tidlige bøkene hans, og påskelyttingen blir nok romanen Illywhacker.

Ønsker dere en avslappende og god påske!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så kjekt med sekser bok det er ofte sjeldne perler vil jeg tenke. Kraften husker jeg leste for noen år siden nå og likte den egentlig ganske godt. Synes hele opplegget var originalt og kule referanser til Bibelen. Kjekt med flere bøker en tror kan slå annen i hvert fall. Håper du får en fin påske og koser deg med bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har vel egentlig alltid lest Hercule Poirot-bøkene av Agatha Christie i påskene opp gjennom årene. Men ingenting er som det var lenger, så denne påska skal eg bruke tida på «Utenfor er hundene» av Gunnar Staalesen. Lenge siden eg har lest om Varg Veum no.

Ellers så er vel det å gå tur nesten det einaste som er lov utendørs om dagen, så då blir da nok eit par turer i skog og mark og på fjellet med. (Selvsagt på behørig avstand til andre gående)

God påske!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Agata Christie er koselig da, hun har skrevet mye bra. Kult med litt forskjellig å lese. Selvsagt lov med tur og ja godt du holder avstand :) . Er Utenfor er hundene noe du vil anbefale :)? Ha en god påske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaGunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.