Hei.

Siden det er kveld nå og langhelg for mange tenker jeg at vi kan ha en tidlig helgetråden denne uka. Det ser ut som Norge sakte, men sikkert åpner mer og mer. Så får vi se om hvordan det blir og eventuelt ikke blir.

De siste ukene har jeg hatt mye tid til en av mine store hobbyer nemlig lesning. Mye bøker har blitt også noen lydbøker.

Jeg har fått meg en bok som fant tilfeldigvis ved en bokkiosk telefonboks som der man kan legge bøker man selv er ferdig med å ta med seg noen. Jeg leverte selv noen og har tatt noen med meg. Disse har selvsagt vært pålagt en karantene og vært i annet rom, hehe en kan aldri gå sikker tenker jeg i disse tider. Jeg leser nå en bok på engelsk The Childbury Ladies Choir av Jennifer Ryan. Jeg liker den så langt ganske godt, en forfriskende historie med handling rundt 2 verdenskrig, men samtidig trekkes det også frem lyssider i romanen. Har aldri tidligere hørt eller lest noe av forfatteren, så dette er spennende møte. Jeg kommer til å lese denne i helga videre. I tillegg hører jeg enda lydbok The Starless sea av Eirin Morgenstern fortsatt noen timer igjen. :)

Hva har dere lest i det siste? Og hva skal dere lese i helga :)?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Leser 1984 av Orwell. Foreløpig interessant og spennende. Det er vel en grunn til at det er en klassiker. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja det har du nok helt rett, har ikke lest den enda selv. Har lest Animal Farm av Orwell. Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, du også ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er hjemmeliv som gjelder i disse dager, så også denne helgen. Jeg leser Koke bjørn av Mikael Niemi. Sliter litt med å komme ordentlig i gang, selv etter 100 sider. Tror jeg må finne en annen bok som glir lettere og lese parallelt. Ønsker alle en fin helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja det blir mye hjemmeliv ja. Ja av og til er noe bøker slik da er greit å finne noen andre og lese i mellom tid :) Ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig med langhelg :-)
Men på denne årstiden er det mye å gjøre ute for den som har hus og hage, så jeg leser ikke så mye. I går ble det en fin trimtur i skogen med gode venner og kaffe på termos også, det er også så fint på denne tida. Der vi gikk lå det overraskende mye snø enda, men vi så også hvitveis :-)

Det jeg har lest så langt denne uka og helga har ikke vært spesielt fornøyelig, for jeg har lest ferdig Eddy de Wind's Endestasjon Auschwitz nå på morgenkvisten.. Bra og viktig bok, men morsomt er det jo ikke.

Så nå trenger jeg ganske enkelt litt underholdning. Mye taler for at neste bok blir Judasskuddet av Jørgen Jæger. Han har gitt meg spennende stunder før, og denne har fått gode kritikker.

Ønsker dere alle en fortsatt god helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Herlig med trimtur da og fint vær. Nei hørtes ikke morsom ut, men av og til er godt å lese slike bøker. Mhm spennende, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest Ari Behn sin Trist Som Faen to ganger. Det er jo ei kort bok med korte historier. Han fikk mye oppmerksomhet og skryt når boka kom ut i 1999, og jeg skjønner de som har gitt ham høye terningkast i avisene. Ser at leserne på "vårt" forum ikke er like begeistra. For min del ga jeg 4 og vurderte 5. Men det var noe trekke i boka. Jeg synes titlene på historiene var dønn kjedelige, kanskje med unntak av den beste historien kalt Surferen. Andre gode historier er Svømmebassenget, Vinnere & Taper og Leken Over. Den som kalles Muren "prates ihjel".

Fikk gjort ferdig lokale synspunkter på Nasjonal Transportplan, NTP. Første behandlingsorgan på fylkesnivå hadde denne omfattende saken til behandling tirsdag, på høyeste nivå til uka. Fokus på rassikring, flom, smale strekninger uten gul midtlinje, var bl.a mine innspill.

Hva skal en lese denne helga og til uka da, tru? Det står mellom 5 bøker... God helg og ikke kast bort tida på dårlige bøker ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

To ganger ikke verst. Jeg husker da jeg leste den at ga den terningkast tre, jeg likte rett og slett ikke historiene som du sier er jeg enig at mange hadde kjedelig tittel.

Oi fem bøker godt utvalg :) Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les Komme hjem av Yaa Gyasi - ei bok eg ikkje hadde nokon forventningar til. Men, iallfall deler av det eg les gjer inntrykk. Slavelivet var heftig!

Elles så ser eg fram til Powwow som skal samlesast. Har greidd å ikkje starte før tida...

I desse rare tidene er det godt å greie å «rømme» inn i ei bok....sjølv om kvardagane no ser ut til å lysne ....

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Komme hjem var en bok jeg ikke hadde noen forventninger til heller. Jeg endte opp med å like den veldig godt, og ga den terningkast 6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja kjekt med bøker som gjør litt inntrykk, absolutt det var det og det er viktig å aldri glemme historien. Ja en bok i disse tider er gull, bare å komme seg vekk fra denne uvirkelige tilstanden på mange måter. Bøker kan gi en så mye, glede, sorg, empati, latter, tårer, gåsehud og alt det en kan kjenne på.

Håper du har det fint og har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tale for dagen
 
Vi feirer frihetens dag

og sitter inne i hver våre stuer
passer på å unngå grupper på mer enn 5

hyttene våre må vi bare sende en vennlig tanke
og håpe de har tålt vinteren.

Men pr 19. mars
er det kunngjort på høyt offisielt nivå
at Covid-19 er NEDGRADERT i offentlig prioritet
og ikke lenger vil kreve særforordnede innsatsmidler

Hvorfor står da militære grupper ved små og store
grenseoverganger
for å legge deg under særskilt bevåkning
om du har vært en liten handletur i nabolandet ??

Hvorfor har vi
på Denne Dag
undertrykkende restriksjoner i full gang -
som vil ramme ærlig arbeidende Fiskere og Bønder,
med flere ? !
 
"Ren Dystopi"
 

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det skal bli godt at samfunnet blir åpnet litt opp – så får vi bare håpe alle er flinke og overholder smittevernsreglene, så det går bra.

Har ikke benyttet det selv ennå, men bokkioskkonseptet er en utrolig god idé. Så fint at bøker får nye lesere og en lengre levetid!

Har nettopp avsluttet lydbokutgaven av en god gammel yndlingsbok, The Tax Inspector av den australske forfatteren Peter Carey, som jeg først leste i 1990-årene en gang. Og den holder absolutt mål fortsatt :-)

Nå skal jeg lytte til det som er omtalt som en erindringsroman, nemlig Vanillepigen av danske Ib Michael, som han fikk den danske Kritikerprisen for. Det er første bok i forfatterens delvis selvbiografiske trilogi. De to andre er Den tolvte rytter og Brev til månen. Også disse bøkene er fra 199-årene og altså ikke akkurat nyutgivelser de heller, men jeg har lenge tenkt å lese noe av Michael, og disse virker interessante, synes jeg.

På Kindlen fortsetter jeg med Testamente av Nina Wähä – super bok!

Har også så vidt begynt på Home is where you die, sier Mr. Saunders av Terje Holtet Larsen fra 2008. Holtet Larsen er en osloforfatter jeg har fulgt med stor interesse siden debutromanen Sønnen i 1991 (utgitt under navnet Terje Larsen). Synes han skriver fantastisk gode noveller og romaner.

Ser at han nettopp har kommet med ny roman – Oppskrittingen av et indre landskap – og tenkte jeg skulle få lest denne før jeg kjøper den nye.

Hold dere friske og ha en fin, om annerledes 1. mai og en god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja enig i det du skriver om smittevernsreglene :): Gøy å lese tidligere favorittbøker. Håper du får en frisk og fin 1 mai og god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode Øglænd  MalminMartinenkjell kMarit HåverstadritaolineKristinBjørg Marit TinholtJulie StensethKaren RamsvikelmeTone SundlandLeseberta_23Harald KBjørn SturødThomas KihlmanKjerstiGodemineLibraritas vKay NilsensveinSolEli HagelundBeate KristinsiljehusmorAjiniakraAnne-Stine Ruud HusevågCaroline Ekornes JohannessenPer HellemSimen "Boktimmy" IngemundsenGro Anita MyrvangIdaDolly DuckBenedicte Sønsteby AndreassenAnne Berit GrønbechSigrid Blytt TøsdalBjørn BakkenSiljeMartin AasbrennErlend Haugen  VikhagenHeidi BB