Unntaket

roman

av (forfatter) og Erik Krogstad (gjendikter).

Aschehoug 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (83 terningkast.)

235 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Robert Fjellis eksemplar av Unntaket - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/Thriller

Lesedato

2012

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Venninnene Iben og Malene jobber på Dansk Senter for Informasjon om Folkemord. Da de mottar drapstrusler, innser de at jobben kan ha brakt dem i livsfare. Men hvor truslene kommer fra, vet de ikke. Reaksjonene fra kollegene tyder på at ingen av dem er helt som de andre tror. Arbeidsplassen viser seg etter hvert å være en arena for sjikane og kamp på liv og død. Ondskapen som de har beskrevet på trygg avstand, finnes også i deres egen verden. Menneskene de trodde de kjente forandrer seg, noe de selv også gjør, inntil det ikke er mulig å ta stilling til hvem som er ofre og hvem som er bødler. Konfliktene knytter Iben og Malene tettere sammen, men Afrika-journalisten Gunnar Hartvig Nielsen kommer imellom dem. Så mottar de beskjed om at krigsforbryteren Mirko Zigic er på vei til Skandinavia.

Omtale fra forlaget

Iben og Malene arbeider på Dansk Senter for Informasjon om Folkemord. Da de en dag mottar anonyme e-poster der de blir truet på livet, begynner mistankene å svirre på den lille arbeidsplassen. Har en krigsforbryter satt dem på dødslisten sin? Eller stammer truslene fra en av deres egne?
Kollegenes reaksjoner tyder på at ingen av dem er helt som de andre tror. Den brutale ondskapen de har beskrevet på trygg avstand, finnes også i deres egen verden, og etter hvert avsløres senteret som en arena for sjikane og kamp på liv og død. Hvem er egentlig venn, og hvem er fiende?
Unntaket er en besettende historie om kjærlighetens og ondskapens mange forkledninger. Christian Jungersen ble tildelt DR Radios romanpris og den danske bokhandlerprisen for boken, som er solgt til 12 land og i mer enn 100 000 eksemplarer i Danmark.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203209338

EAN 9788203209338

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 671

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

20 40 17 3 1 2

Bokomtaler

Bestevenninnene Malene og Iben jobber sammen på Dansk Institutt for Folkemord. En dag mottar begge drapstrusler på mail. Gradvis endrer stemningen seg på kontoret. Ingen liker den nye bibliotekaren Anne-Lise. Kan det være hun som har sendt mailene? Eller er det Camilla, som aldri forteller noe særlig om sitt privatliv? Og hva med enkelte av folkemorderne Malene og Iben har skrevet om? F.eks. den etterlyste sadisten Mirko Zigic?

Etter hvert som paranoiaen truer med å ødelegge arbeidsmiljøet, vokser uhyggen mellom de fire kvinnene. Tom. bestevenninnene Malene og Iben begynner å lure på hverandre. Kan de virkelig stole på hverandre?

Historien fortelles ved at vi følger hver av kvinnene vekselsvis gjennom hele boka. En side ved boka er thriller-elementet. En annen og mer interessant side ved den er hva som skjer mellom mennesker i et lite arbeidsmiljø når de utsettes for et sterkt press. Den gjensidige demoniseringen kvinnene utsetter hverandre for, gjør etter hvert at man aldri kan være sikker på hvem som er skyldig eller uskyldig. Dette er virkelig en av de bedre bøkene jeg har lest i denne genren! Boka er tykk, men en skikkelig page-turner!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Svært interessant om ulike perspektiver i en arbeidskonflikt, og sammenligning med "ondskapens psykologi"/krigsforbrytelser. Spennende. Trekk for litt treg begynnelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legger inn bøker jeg vil lese og føle jeg burde å lese. Enten har tenkt å låne dem, kjøpe dem eller har den i hyllen ulest. Gi gjerne tips om du har noen gode bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Du forsvinner - roman" av Christian Jungersen
 • "Dronningofferet" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Mørke grener - roman" av Nikolaj Frobenius
 • "Levende og døde i Winsford" av Håkan Nesser
 • "Engler over Georgia" av R.J. Ellory
 • "Flukt" av Tana French
 • "Tre sekunder" av Anders Roslund
 • "Kongemordet" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Tatovert torso" av Helene Tursten
 • "Et godt liv - roman" av Jens M. Johansson
 • "Ekko i det fjerne" av Val McDermid
 • "Kronprinsessen" av Hanne-Vibeke Holst
Alle bokanbefalinger for dette verket