Unnskyldningen

roman

av (forfatter) og Kari Rekdal (oversetter).

Piratforl. 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (48 terningkast.)

135 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Helena Tholstrud, operasjef for Berliner Oper, tvinges til å konfrontere de hemmelighetene og løgnene som har gått som en rød tråd gjennom slekten i flere generasjoner. Hun innser at fortidas fortielser kan få fortale konsekvenser for nåtida. Dette er en roman i tre akter om lidenskap og løgn, sannhet og soning.

Omtale fra forlaget

Operasjefen for Berliner Oper, Helena Tholstrup, skal motta en ærefull pris av den tyske kansleren. Prisen får hun fordi hun til tross for trusler har insistert på å gjennomføre premieren av en meget kontroversiell oppsetning. Hennes vanskelige datter Sophie kommer til Berlin sammen med sin nye kjæreste Khalil, men Helena blir raskt overrasket over datterens valg av kjæreste. Dette tier hun om, slik hun har tiet om alt for mye før dette. Gjennom et dramatisk døgn tvinges hun til å konfronteres med alle løgner og hemmeligheter som har levd gjennom slekten i generasjoner. I de sene nattetimene på sjefskontoret ved Berliner Oper må en presset Helena innse at fortidens fortielse kan få fatale konsekvenser i en nåtid som forlanger en unnskyldning.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788281434035

EAN 9788281434035

Omtalt tid 1945-1999 1939-1945 2000-2009

Omtalt sted Danmark

Språk Bokmål

Sider 525

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 27 11 5 1 0

Bokomtaler

Definitivt en god historie - etter min mening mer underholdende enn "Borgen-trilogien". Holst må tas for det hun er, nemlig en betydelig fortellerstemme i vår lille, nordiske andedam.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den første romanen jeg har lest skrevet av forfatteren. Den overbeviste ikke, og jeg tviler på at det blir flere. Spesielt pga bruken av sammenligninger som litterært virkemiddel. Som iflg en dansk anmelder av hennes siste bok 'Knud den store' er typisk henne. Jeg er loverrasket over at dette ikke er nevnt i anmeldelsene av denne romanen. Tror aldri at jeg har lest bøker der jeg har sett sammenligninger brukt i et slikt omfang. Jeg har listet opp en del i blogginnlegget; her er et eksempel: «Var det en bekymring som lik tornene fra en bornholmsk bjørnebærbusk hadde sittet i kjødet helt siden de syklet hjem fra Ystad i øsende regnvær?» Link til innlegget på bloggen min

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en spennende historie om en dansk prestefamilie. Mor, far, tvillingbrødre og ei lita søster som er døv. Så kommer krigen og alt blir forandret. Prestegården tar imot en jødisk familie og en såret tysk soldat. Presten driver illegalt arbeide i Sverige, bl.a. Tvillingbrødrene bytter identitet og uheldige situasjoner oppstår. Dette får fatale følger for resten av deres liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig underholdende. Med flere overraskelser. Du blir glad i mange av personene. Jeg ble spesielt glad i Leo, sviktet av sin kone og tvillingbror

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Familiedrama over tre generasjonar, frå okkupasjonstida i Danmark til Berlin i notida. Hovudpersonen Helena Tholstrup, operasjef i Berliner Oper, skal motta ein demokratipris av den tyske kanslaren. Innimellom kjem også forteljinga om Helenas foreldre, og ikkje minst forholdet hennar til dottera Sophie. Hanne-Vibeke Holst er ein av mine yndlingsforfattarar, og i denne boka skriv ho som vanleg intelligent, samfunnsengasjert og fantastisk godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alice var selv klar over at den frigjorte adferden hennes raskt kunne få henne feid over i avdelingen for lett på tråden, og der hørte en ambisiøs og kunstnerisk talentfull jente absolutt ikke til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

har ikke - vil ha!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romaner som går over generasjoner


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Heretter er jeg ingen" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Min mosters migrene, eller Hvordan jeg ble kvinne" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Dronningofferet" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Til siste åndedrag - en kjærlighetshistorie" av Anne Swärd
 • "Kongemordet" av Hanne-Vibeke Holst
 • "Veien ved Boolavaun" av Anne Enright
 • "Midtvintermørke - kriminalroman" av Anita Berglund
 • "Britannia road 22" av Amanda Hodgkinson
 • "Dette var et menneske" av Jeffrey Archer
 • "Gode naboer" av Ryan David Jahn
 • "Maleren - roman" av Sigrun Slapgard
 • "Beleiringen" av Helen Dunmore
Alle bokanbefalinger for dette verket