Når vi mister oss selv

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Press 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.15 (20 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Når vi mister oss selv er et stort romanepos om den amerikanske drømmen, fortalt gjennom tre generasjoner irsk-katolske immigranter, bosatt i New York. Boken byr på en nærgående skildring av middelklassens fremvekst i det 20. århundre, av kampen for verdighet, et eget hjem og sosial anseelse.

Vi følger Eileen Tumulty, født i 1941, som bruker store deler av oppveksten på å pleie sine alkoholiserte foreldre. Hennes higen etter et annet liv synes å være innen rekkevidde når hun treffer Ed Leary, en ung forsker med gode karriereutsikter. Men den største prøvelsen i livet står foran henne, skal det vise seg, en prøvelse som stiller hennes materielle og sosiale streben i et helt nytt lys.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788275476928

EAN 9788275476928

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 609

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 13 2 0 0 0

Bokomtaler

Det er ikke ofte at romaner på 600 sider tas med hjem fra biblioteket. Men det var noe med omtalen på omslaget som fenget meg. Dette var en godbit av de sjeldne er min konklusjon etter å ha lest romanen. Forfatteren brukte ti år på å skrive debutromanen med en familiehistorie som ligner på hans egen, men er ingen selvbiografi ut ifra det han forteller i intervju. Den har fått gode anmeldelser, oversatt til mange språk og rettighetene til å lage film av den er solgt. I norske anmeldelser er det fokusert på at Alzheimers sykdom er med i handlingen. Det er det, men romanen er så mye mer enn det. Link til et blogginnlegg jeg skrev om romanen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi følger irsk-katolske Eileen fra ung jente til gammel dame.
Som 8-9åring måtte hun ta et altfor voksent ansvar for moren og faren. De har ikke stort å rutte med, og Eileen ønsker seg mer av alt når hun en gang blir voksen nok til å flytte hjemmefra.
Hennes streben etter det materielle og sosial aksept blir satt på en voldsom prøve da mannen Ed begynner å bete seg merkelig. Også sønnen blir merket av dette, noe som går utover både hans sosiale og akademiske liv.
En stor roman som får leseren til å føle. Jeg var ofte eitrende forbannet på hele familien, for senere å føle med dem i deres maktesløshet. En meget leseverdig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den store amerikanske romanen- genren - skikkelig god og tykk, uhyre velskrevet, en bok man virkelig kan kose deg med. Om en slekt irske immigranter til USA. Far får demens, og dette er et hovedtema i boka. Du likte Jonathan Frantzen? Da er det bare å hive seg på denne - kan ikke slå feil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun lot den hengslete kroppen synke ned i søkket i sofaen, med et glass whisky i den ene hånden og i den andre en sigarett hvor den lange asken klamret seg til tuppen som om den samlet mot til å foreta et sprang.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Synstavle" av Benedicte Alexandra Lie
 • "Kaci - min mamma" av Christina Five Berg
 • "Skyggespillet - løgn, kjærlighet og rettferdighet langs nazistenes fluktrute" av Philippe Sands
 • "Den store flukten - historien om andre verdenskrigs dristigste fangeflukt" av Guy Walters
 • "Den siste Mrs. Parrish" av Liv Constantine
 • "Motstanderens død - roman" av Hans Keilson
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "Fritt fall - roman" av Sunniva Vagstad
 • "Fem dager igjen" av Julie Lawson Timmer
 • "Assistenten - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
 • "Rich boy" av Caroline Ringskog Ferrada-Noli
 • "Til minne om en betingelsesløs kjærlighet" av Jonas Gardell
Alle bokanbefalinger for dette verket