Jeg gleder meg alltid til en ny bok av Hanne-Vibeke Holst. Men nå ble jeg nok litt skuffet. Handlingen foregår i fortid og nåtid og jeg synes at delen i nåtid ble for omstendelig og usannsynlig. Men jeg likte godt de delene som omhandlet fortiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

En sidevender, iallfall deler av historien. Når jeg likevel ikke strekker meg lenger enn til en firer, er det dels på grunn av språket, som til tider er så bilderikt at man blir helt paff, og dels fordi historien etter hvert blir såpass full av svikere at den mister noe av troverdigheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri hørt om forfatteren før, men en kollega lånte meg boken, og det har vært en gledelig opplevelse å lese den! Jeg er nok enig med deg i at jeg likte delene fra fortiden best, - særlig likte jeg å bli ført inn i livet på den danske landsbygd under krigen. Forfatterinnen er veldig detaljert i skildringene; jeg leste den på dansk og så alt så tydelig for meg at jeg følte meg hensatt til Scherfigs verden, eller "Matador" ...
I nåtid oppfattet jeg detaljene mer som omstendelig fyllmasse, særlig mot slutten, - da ble boken i lengste laget. Det var jo også et veldig stort gap mellom nåtid og fortid, og jeg er nok enig med deg i at det nåtidige ble temmelig søkt. Men selve historien - hemmelighetene i en families liv - var fascinerende lesning, godt fortalt og stort sett sannsynliggjort. De omstendelige beskrivelsene gir også et veldig godt tidsbilde, - mange morsomme detaljer der;)
Det er likevel noe som skurrer i helheten nå som boken er fullført. Store deler av den handler jo om menns svik, mens det er kvinnene som blir stående som "monstre", - men det er vel kanskje det som er selve poenget, at svikefulle menn skaper monsterkvinner? Arv og miljø spiller jo også inn, Ninni hadde selv et komplisert forhold til sin mor. Uansett: det er barna som blir skadelidende, i flere generasjoner. Men Thorvalds svik fikk ikke samme konsekvenser som Leifs og Leos, - det var godt skildret, men ble hengende litt i luften.
Innvendingene til tross, det har vært en fin leseopplevelse og jeg gir den terningkast 5, - men jeg er generelt ganske snill med terningkastene mine;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gunn DuaasEllen E. MartolKirsten LundPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard Holvik