Leoparden

av (forfatter).

De norske bokklubbene 1975 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (17 terningkast.)

87 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Bokdetaljer

Forlag De norske bokklubbene

Utgivelsesår 1975

Format Innbundet

ISBN13 9788252501872

EAN 9788252501872

Språk Bokmål

Sider 220

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 5 4 0 0

Bokomtaler

En interessant og meditativ bok om en familie på Sicilia på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Dette var en tid med store politiske omveltninger i Italia med sammenslåing av de ulike statene til et rike og samtidig sosiale endringer med framveksten av en ny middelklasse og rike industreiere og samtidig en forflytning av politisk innflytelse bort fra adelen og kirken.

Salina-familien er en gammel adelsfamilie som i århundrer har nytt godt av innflytelse på bakgrunn av familienavnet, men som nå merker at det er nye tider og at deres storhetstid er forbi. Boka reflekterer over politikk og makt, men er også en beskrivelse av "små" hendelser i livet til en famile slik som familieselskaper, en reise til sommerhuset og et ball.

Jeg falt mye mer for denne boka enn jeg hadde trodd jeg ville gjøre, ikke minst fordi skrivestilen er veldig annerledes enn det jeg pleier å like. Vanligvis foretrekker jeg bøker med lite beskrivelse og mye dialog og tanker, mens denne boka er ganske deskriptiv. Alllikevel ble jeg raskt sugd inn i handlingen og de ulike personene, så jeg vil anbefale folk å holde ut selv om skrivestilen kan virke snirklete til å begynne med

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han visste at hun alltid ville være og bli den vakre, dannede unge piken som hun nå var, en blykule om foten på en ektemann.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og han ble sittende der, nedsunket i den store, ytre stillheten, i den forferdelige indre larmen.
(fra fyrstens død)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Synet av to forelskede unge mennesker som danser sammen, blinde for hverandres feil, døve for skjebnens formaninger, fylt av illusjon at livets vei skulle bli glatt som gulvet i salen, uvitende skuespillere som en regissør lar resitere rollene til Romeo og Julie, mens han skjuler krypten og giften som allerede skimtes i manuskriptet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Igjen stod fyrsten overfor en av de sicilianske gåter; på denne hemmelighetsfulle øy hvor husene er stengte, og bøndene later som om de ikke vet veien til den landsbyen de bor i, og som en kan se der oppe på bakken fem minutter fra landsbyen, på denne øya er tilbakeholdenhet en myte, på tross av den demonstrative hemmelighetsfullhet den praler med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romaner som går over generasjoner


Godt sagt! (0) Varsle Svar

1001-bøker listen "1001 Books You Must Read Before You Die"

Flere:
https://linesbibliotek.wordpress.com/1001-boker/
https://www.quartokn


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver