En underholdningsroman som foregår på Sicilia ca 1860. Her skildres oppløsning av det gamle føydalsamfunnet og Italia blir samlet.
Med Garibaldi kommer en ny tid og nye ideer.
Vi følger en fyrst Fabrizio og hans familie med en leopard i våpenskjoldet.
Det er en bok om en fascinerende fyrste som prøver å holde huset Salina og vi følger flere av huset medlemmer.
En god bok uten den store handlingen samtidig er det alltid fint å lese om den historiske tiden. Var på Sicilia og bl. a i Palermo i vår og da var det ikke vanskelig å se og høre at Garibaldi er en person de setter pris på i dag også.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Forfatteren kjenner åpenbart miljøet han skildrer ut og inn. Så var da Giuseppe Tomasine de Lampedusa (1896–1957) selv av gammel, siciliansk adelsslekt. Boken er interessant om tiden da Italia ble samlet til én stat, fyrstedømmers undergang og den særegne øye Sicilia. Godt skrevet, med elegante, overraskende vendinger og undertoner av ironi og humor. «Leoparden» ble utgitt posthumt i 1958 etter å ha blitt avvist av to av Italias ledende forlag. (Forlagenes veier er uransakelige.) Det var synd Lampedusa ikke fikk oppleve suksessen; boken ble oversatt til en rekke språk og filmatisert. Min bokklubbutgave er delikat illustrert av Nils Aas.

Oppmuntret av deg, Karin har jeg nå lest denne, som har stått lenge i hyllene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå ble jeg også oppmuntret av deg til å lese denne om igjen, det er mange år siden sist. Takk for inspirasjonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage