Bestevenninnene Malene og Iben jobber sammen på Dansk Institutt for Folkemord. En dag mottar begge drapstrusler på mail. Gradvis endrer stemningen seg på kontoret. Ingen liker den nye bibliotekaren Anne-Lise. Kan det være hun som har sendt mailene? Eller er det Camilla, som aldri forteller noe særlig om sitt privatliv? Og hva med enkelte av folkemorderne Malene og Iben har skrevet om? F.eks. den etterlyste sadisten Mirko Zigic?

Etter hvert som paranoiaen truer med å ødelegge arbeidsmiljøet, vokser uhyggen mellom de fire kvinnene. Tom. bestevenninnene Malene og Iben begynner å lure på hverandre. Kan de virkelig stole på hverandre?

Historien fortelles ved at vi følger hver av kvinnene vekselsvis gjennom hele boka. En side ved boka er thriller-elementet. En annen og mer interessant side ved den er hva som skjer mellom mennesker i et lite arbeidsmiljø når de utsettes for et sterkt press. Den gjensidige demoniseringen kvinnene utsetter hverandre for, gjør etter hvert at man aldri kan være sikker på hvem som er skyldig eller uskyldig. Dette er virkelig en av de bedre bøkene jeg har lest i denne genren! Boka er tykk, men en skikkelig page-turner!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg ble ferdig med denne boka i går. Likte den godt.

Skremmende å se hva oppførsel på arbeidsplassen kan føre til. Utestengelse, mobbing den ene dagen, og "venner" den neste, og omvendt. Se hvordan arbeidskamerater går mot hverandre, og hvordan paranoiaen påvirker avdelingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med boka (på dansk - Undtagelsen). Derfor fant jeg ut at bare jeg hadde lest boka, men så så jeg på den norske oversettelsen og der var det jo noen. Men mange flere burde jo lese denne boka. Den har alt; masse lærdom om medmenneskelighet i stressete situasjoner, en hel masse om folkemord, selvom jeg har lest en god del om Pol Pot og Røde Khmer, men dette handler altså om tidligere Jugoslavia og krigene der. Og ikke minst var det en thriller av de helt store i den siste delen av boka! Enig med Reidun Granberg: Hvordan kan en mann beskrive kvinnelige relasjoner så godt? Dette var en bok jeg kommer til å huske lenge!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg også likte denne boka godt. Det jeg syns var fascinerende var kontrasten mellom "den store ondskapen" ute i "den store verden", altså folkemordene, og ondskapen som fins på et lite kontor, altså mobbingen i det lille arbeidsmiljøet. Hvilken ondskap er størst/verst? Noe til ettertanke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig, dette er en av de bedre bøkene jeg har lest. Jeg liker veldig godt at man kan få historien presentert fra flere sider, og det er utrolig hvordan en konflikt kan oppleves så forskjellig på de ulike sidene. Konflikten mellom damene i boka beskrives utrolig godt, og det er fascinerende å lese hvordan de rasjonaliserer oppførselen sin. Dette er en bok man bør lese, en bok man tenker over lenge etter at man er ferdig med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ