Ingen lesetilstand
Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Güllü Can ble født i Kurdistan. På 1970-tallet utvandret hun til Sverige, i januar 2005 døde hun. Hvem var hun egentlig? Gjennom sitt ønske om å bli kjent med sin mor åpner en ny verden dørene for forfatteren. En verden av fortrengte følelser, av skam og hjemløshet, men dørene åpnes også til kjærlighet, tilgivelse og identitet. Forfatteren er debutant.
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788202297626
EAN 9788202297626
Omtalt person Güllü Can Mustafa Can
Språk Bokmål
Sider 270
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En fascinerende og ikke minst lærerik bok om hvordan det er å vokse opp som annen generasjons innvandrer, splittet mellom foreldrenes og sitt nye hjemlands kulturer. Dette er også en veldig optimistisk bok om at verden går videre. Mest av alt ble jeg rørt av den ømhet som forfatteren tilkjennegir mht. forholdet til sin mor, som aldri finner seg til rette i sitt nye hjemland.
Mustafa Cans far reiste frå Tyrkia til Sverige for å få seg jobb då Mustafa var liten. Etter ei tid reiste kone og barn etter nordover. Planen var at dei bare skulle bli der ei kort tid, spare seg opp litt pengar, og så reise heim att. Men alt gjekk ikkje som planlagt. Interessant og sterkt om arbeidsinnvandrarar på 70-talet og etterkomarane deira.
En historie som neppe er spesiell, men sjelden blir fortalt. En bok jeg neppe kommer til å glemme. Les mer om min leseopplevelse i dette blogginnlegget
Möjligt att boken fungerar bra när den läses som pappersbok, men jag har svårt för dålig svenska. OK att det är ett grammatiskt korrekt språk, men brytningen är så stark att jag fastnar hela tiden i funderingar över vad han sa nu egentligen. Detta tar bort min koncentration från berättelsen så jag gav upp efter att ha lyssnat ( eller somnat till) skiva 1 två gånger.
Boken gir et Interessant innblikk i en annen kultur. Spesielt interessant er det å få innblikk i tankene til en kvinne fra en gruppe kvinner som ofte kan oppfattes som tause. Boken kunne med fordel ha vært kortere slik at de interessante delene ved boken hadde kommet sterkere frem.
Endeleg fekk eg òg med meg denne boka som kom på norsk i 2008. Ei nydeleg bok om ei mor som har utvandra frå ei landsbygd i Kurdistan til ei blokk i Sverige. Ei utvandring som gjev ungane ei framtid, men som gjev henne eit utanforskap.
Vi kjenner henne alle. Ho vi møter på gata med skaut og sid kåpe. Ho med tunge handleposar i hendene og fleire ungar på slep. Det er henne vi blir kjent med. Ho er ei elska mor, ei som ofrar det meste for sine.
Samstundes får vi eit nært bilete av utvandring og innvandring
Leselukke - bokbloggen min
Et barn er nesten alltid naken i sin mors øyne.
Mødre som mener eller forventer at barna for alltid skal stå i gjeld til dem, er ikke ekte mødre.
Mennesket kan bare føle sin egen smerte.
Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.
Bokhyllene hjemme er så fulle at de flyter over og vi har satt bremsene på når det gjelder bokkjøp. Bremsene er fortsatt på, men idag sviktet de meg helt, og det resulterte i 11 bøker til meg selv og 4 til barna. Posesalg er rota til kaos i hjemmet vårt ;)
Oppdatering 13.mai:
Jeg ga ei bok fra meg, og kom hjem med 15, FEMTEN, bøker....De finner du fra og med bok nr 16 på lista :)
Startet lesesirkel i 2011. Her er bøkene vi har lest til nå. Etter 3 år har det blitt 30 bøker! :-)