Sommer 2005

roman

av (forfatter).

Oktober 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.30 (53 terningkast.)

219 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En vårdag i 2005, møter hun igjen ungdomskjæresten ved Hotel Continental i hovedstaden. Kvinnen er forfatter, nylig fraskilt, bor sammen med sine to tenåringsdøtre, og har en gammel mor å ta seg av. Møtet med ungdomskjæresten gjør noe med kvinnen, og hun vil ikke at han skal forsvinne for henne igjen. Denne sommeren forelsker hun seg på en måte hun ikke trodde var mulig, men hun opplever samtidig et dødsfall som får konsekvenser for henne.

Omtale fra forlaget

En vårdag står han plutselig foran henne i kiosken ved Hotel Continental i Oslo, ungdomskjæresten hun ikke har sett på mange år. Noe skjer, og hun vil ikke at han skal forsvinne ut døren. Hun er forfatter og nyseparert, med to tenåringsdøtre. Hun har en elskelig, men krevende og gammel mor, og en far som moren aller nådigst deler hus med. Denne sommeren opplever den voksne kvinnen en forelskelse hun ikke trodde var mulig, og et dødsfall som får følger for henne. Tove Nilsen har skrevet en vakker og klok roman om hvordan de trygge rammene omkring livet plutselig kan forsvinne, og hvordan kjærligheten kan innebære både fornyelse og opphør.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788249504480

EAN 9788249504480

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 230

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 20 19 5 3 1

Bokomtaler

Tove Nilsen ga meg en annerledes og spennende opplevelse i "Sommer 2005". Ikke minst fordi dette var min første lydbok. Her fikk jeg høre om en hovedperson som er oppofrende overfor en mor på 85 og to tenåringsdøtre, samtidig som hun prøver å skape sitt eget liv etter en traumatisk skillsmisse. Den som står henne nærmest, føler jeg, er moren, som tross sin alder og skrantende helse, er skarpsynt og humoristisk. Jeg lo flere ganger av kommentarene hun gir datteren sin. Andre ganger skjelver vemodet mellom dem, og jeg ble nødt til å tørke en tåre.
Når hovedpersonen møter en mann hun hadde et forholdt til for 37 år siden, oppstår søt musikk, i hvert fall hos henne. Spenningen dirrer når hun sender sin første sms, og når hun får svar. De er begge 53, men her er både lidenskap, blyghet, iver, vågemot og sterke lengsler.
Dette var interessant bok, som du garantert vil kjenne deg igjen i, på en eller annen måte - uansett alder og kjønn. Dessuten er det morsomt at forfatteren leser selv, og Tove Nilsens stemme er god å lytte til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har laget en liten liste over sommerbøker. Hvis du har tips til flere romaner så fører jeg det opp her.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ulike bøker jeg ønsker meg :


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Himmelske tilstander" av Tove Nilsen
 • "Øyets sult - roman" av Tove Nilsen
 • "Etter Kairo - roman" av Tove Nilsen
 • "Den svarte gryte" av Tove Nilsen
 • "Snart er det høst" av Bjørg Vik
 • "Amazonaspornografen" av Tove Nilsen
 • "Konge i snø - roman" av Tove Nilsen
 • "17.15 til Tønsberg" av Vigdis Hjorth
 • "Vingetyven - roman" av Tove Nilsen
 • "En gjenglemt petunia" av Bjørg Vik
 • "Skrivefest" av Tove Nilsen
 • "Kvinner om natten - roman" av Tove Nilsen
Alle bokanbefalinger for dette verket