Eg likte denne kjempegodt, og synest det er ei av dei betre. Eikemo skriv svært bra og er morosam på ein utruleg treffande måte. Persongalleriet er framifrå godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har akkurat lest boka, og kan skrive under på dette. Det er utan tvil ei hysterisk morosam bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har katt, men hater rødvin. Jeg har forøvrig tre bokelskende venninner som elsker rødvin, men hater katter. Å nye tilværelsen er vi flinke til alle fire:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg elskar både Jane Eyre og Stormfulle høyder.. Fantastisk, fantastisk litteratur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er glad for å ha lest Sagaen om Isfolket før jeg var så veldig belest (ikke at jeg påstår å være det nå altså, men jeg tenker mer over språk ol enn før i alle fall). Hadde jeg begynt på bøkene i dag hadde jeg kanskje ikke likt serien så godt.

Vet ikke om stolt er det riktige ordet, for jeg likte serien så godt at de 47 bøkene gikk av seg selv. En fantastisk serie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest den, og synes den er fantastisk. Det må nevnes at jeg avbrøt den som 12-åring, men tok den opp igjen da jeg skulle forberede filosofi til en 3. klasse på videregående. Da var den god å ha:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale den norske lyrikeren Engelke Revold. Diktene hennes er fantastiske, grusomme og treffer deg langt inn i hjerte og sjel. Det finnes lite informasjon om henne på nettet, men jeg har forstått det sånn at hun gav ut diktsamlingene fra fengslet og flere av diktene er sensurerte.

Jeg skrev et innlegg om dette tidligere i år: http://lesmye.blogspot.com/2010/01/engelke-revold.html

Når det er sagt, vil jeg svært gjerne ha tilbakemelding om det er noen der ute som vet noe om denne mysteriøse kvinnen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er medlem i mange bokklubber, og avbestiller månedens bok nesten hver gang. Men; Jeg kjøper ofte bøker fra dem likevel, så i det lange løpet tjener de jo på å ha meg som medlem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kari Grossmann har skrevet flere gode barnebøker for små og litt større. Barnehageboka mi og Lillesøster-bøkene er favoritter hjemme hos oss. Rotraut Susannes vrimlebøker, Tassen-bøkene, Emma og Thomas-bøkene. Bella og Gustav-bøkene er veldig artige. Elers har vi jo Karsten og Petra-bøkene, Bæsj!, Lille Gruffalo, Mummi-bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste akkurat Skeleton Creek av Patrick Carman, og vil tro en trettenåring er helt i målgruppen. Her kan du lese min anmeldelse av boken: http://lesmye.blogspot.com/2010/03/skeleton-creek-av-patrick-carman.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei, men jeg synes den var veldig forutsigbar. Jeg skjønte hvor det ledet hen (men det er kanskje fordi det er typisk Cohelho?)hele tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir 30 i år, og arbeider som norsklærer ved en videregående skole. Lærte meg å lese på skolen, og har lest siden. Det gikk mest i Astrid Lindgren og den slags, før jeg bevegde meg over på bøker fra Pennyklubben, Starletklubben og Tl-klubben. Jeg var spesielt glad i seriene "Barnevaktklubben", "Sweet Valley High" og skrekkbøkene fra Starletklubben.

Senere var det Isfolket (jeg var helfrelst!), Heksemesteren, Lysets rike, Livets døtre og alle de der som gjaldt. Selv om jeg leste litt klassikere og slikt i ny og ne, var jeg vel aldri innom den helt tunge litteraturen, og prøver å ta igjen litt i dag.

På videregående hadde jeg en laang periode hvor jeg var fullstendig oppslukt av lyrikk. Emily Dickinson, Engelke Revold og Inger Hagerup var, og er fremdeles, storfavorittene.

Den siste tiden har jeg lest mye norsk samtidslitteratur, spesielt nye utgivelser. Jeg har en forkjærlighet for bisarr humor ala Olaug Nilssen og Selma Lønning Aarø. Ellers leser jeg veldig gjerne engelsk romantikk ala Jane Austen. Jeg leser ikke så mye krim, men misliker det ikke av den grunn. Jeg leser det meste. Gi meg en bok, så leser jeg den.

Favorittene i dag er bla Jon Fosse, Anna Gavalda, Bronte-søstrene, Erlend Loe, Tarjej Vesaas, Agnar Mykle, Olaug Nilssen, Gunnhild Øyehaug, Jane Austen, Ragnar Hovland, Maria Parr og Selma Lønning Aarø.

Det var meg i et nøtteskall:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg synest filmen var bra. Ikkje så bra som boka, men slett ikkje verst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De færreste i vennekretsen min leser noe særlig, og da er det greit å blogge om bøker. Jeg må jo lufte tankene mine til noen.. Og så er det jo kjempekjekt å lese andres blogger for å få lesetips. www.lesmye.blogspot.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker humorserier som Seinfeld, The Simpsons, Kongen av Queens, Friends, Arrested Development, How I Met Your Mother, Scrubs, Family Guy. Og typiske jenteserier som Grey`s Anatomy, Private Practice, Ugly Betty, Gilmore Girls, Sex og singelliv, Lipstick Jungle, Desperate Housewives.. Ser også reality-serier som American Idol og Americas Next Top Model. Andre serier jeg fulgte/ følger med på er The Mentalist, Lost, True Blood, Six Feet Under, Heroes, Flashforward.

Nå høres det ut som om jeg er fullstendig tv-gal, men jeg ser kanskje bare en episode av et eller annet på kvelden, og så er det ikke mer tv for min del. Men jeg kan godt finne på å se 4-5 episoder av noe rett etter hverandre.. Pleier å se på dataen mens jeg trener også;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å låne de bøkene jeg bare vil lese, og ikke eie (noe som ofte viser seg å være et feiltak. Jeg blir frelst og boka MÅ bli min snarest). Jeg kjøper bøker jeg tror jeg vil elske (noe som også ofte viser seg å gå galt). Klassikere, og bøker jeg eelsker må jeg ha i bokhylla. Bøker småtrolla liker pleier jeg også å skaffe. Kan ikke slite ut biblioteksbøkene heller.

Men ja; angående skitne bøker fra biblioteket. Jeg har aldri opplevd dette med "voksenbøker" (men jammen finner en mye rart folk har brukt som bokmerke), men synes ofte det lukter oppkast av barnebøkene. Jeg pleier derfor å lukte på bøkene før jeg låner. Ser sikkert sprø ut der jeg går rundt og sniffer;) Jeg elsker biblioteket og er evig takknemlig over at de finnes. Mitt andre hjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte den godt. Bedre enn "Ut og stjæle hester". Ikke at det er noen grunn til å sammenligne, men jeg gjør det likevel. Skittenrealisme, kanskje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg elska "Saman er ein mindre aleine" og "Eg elska ho", og gledde meg også til å lese "Lykka er ein sjeldan fugl". Der blei eg skuffa, gitt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var godt å høre. Jeg forhåndsbestilte Dorian Gray hos Haugen i går. I tillegg til disse:

Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett, Et velsignet barn av Linn Ullmann, Haust-vrimlebok av Rotraut Susanne Berner, Like østenfor regnet av Levi Henriksen, Lise og Lotte eller omvendt av Erich Kästner, Løp hare løp av Harald Rosenløw Eeg, Løven, heksa og klesskapet av C.S. Lewis, Mors og fars historie av Edvard Hoem, Sveve over vatna av Ragnar Hovland, og til slutt Snorre Sturlasons kongesagaer.

Listen var i grunn enda lenger, men jeg kunne føle min manns sinte blikk på meg og så meg nødt til å skrenke inn i alle fall en tusenlapp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ErikGro Anita MyrvangBjørg  FrøysaaAtmanCatrine Olsen ArnesenKay NilsenBabynemiEllen E. MartolGro-Anette Slettebøkjell kKaroline in WonderLeseberta_23katrineIngunn SJenny Dahl BakkenBerit RBente NogvaTarjeiBookiacSiv RønstadSynnøve H HoelAnniken LJune PlutonikaConnieMarie HolterAnn ChristinRune U. FurbergIngrid BrændenIdaLesevimsaKarin BergBeritBStian B. HopeMarit HåverstadStine AskeJoannJanne BrovoldLilith NagelBjarne AashaugNils Pharo