Hvem jeg er som leser? Tja, jeg har "alltid" lest fra jeg var ganske lita jente, men det jeg først husker er barnetimebøkene, Nancy Drew, Hardyguttene osv. Da jeg begynte på skolen og fikk tilgang til biblioteket tok "leseverdenen" av og jeg fikk fort utvidet min lesehorisont. "Historien om-bøkene" var mitt første møte med "voksenverdenen" og jeg fikk tilgang til voksenavdelingen på biblioteket før alderen tilsa det. Biblioteket holdt til i samme lokaler som skolen og bibliotekaren "silte" ut elevene...; lucky me:-)

Da jeg kom i tenåra/ungdom gikk det mye i krim og "damebøker"; Victoria Holt, Theresa Charles, Så fant jeg Mary Higgins Clark og Desmond Bagley. Etterhvert meldte jeg meg inn i Den Norske Bokklubben og Hjemmets Bokklubb og selv om jeg ikke alltid hadde råd til å kjøpe bøkene, så fulgte jeg nå med litt. Hadde flere boksamlinger allerede som ungdom, - en på avbetaling... (eneste gang jeg har kjøpt noe som helst på avbetaling).

Under studier har jeg hatt mer eller mindre fri for skjønnlitteratur, og da barna var små ble det mest krim samt litteratur av norske kvinnelige forfattere som Sigrid Undset og Cora Sandel. Er fremdeles krimelsker, men i dag leser jeg mer variert litteratur enn før samt at jeg de siste årene har blitt veldig glad i dikt.

Liker å lese litteratur som får meg til å tenke og fundere litt, i alle sjangere, - men når jeg er "trøtt i toppen" slapper jeg veldig godt av med ei spennende krimbok! Liker godt norsk og nordisk litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg blir 30 i år, og arbeider som norsklærer ved en videregående skole. Lærte meg å lese på skolen, og har lest siden. Det gikk mest i Astrid Lindgren og den slags, før jeg bevegde meg over på bøker fra Pennyklubben, Starletklubben og Tl-klubben. Jeg var spesielt glad i seriene "Barnevaktklubben", "Sweet Valley High" og skrekkbøkene fra Starletklubben.

Senere var det Isfolket (jeg var helfrelst!), Heksemesteren, Lysets rike, Livets døtre og alle de der som gjaldt. Selv om jeg leste litt klassikere og slikt i ny og ne, var jeg vel aldri innom den helt tunge litteraturen, og prøver å ta igjen litt i dag.

På videregående hadde jeg en laang periode hvor jeg var fullstendig oppslukt av lyrikk. Emily Dickinson, Engelke Revold og Inger Hagerup var, og er fremdeles, storfavorittene.

Den siste tiden har jeg lest mye norsk samtidslitteratur, spesielt nye utgivelser. Jeg har en forkjærlighet for bisarr humor ala Olaug Nilssen og Selma Lønning Aarø. Ellers leser jeg veldig gjerne engelsk romantikk ala Jane Austen. Jeg leser ikke så mye krim, men misliker det ikke av den grunn. Jeg leser det meste. Gi meg en bok, så leser jeg den.

Favorittene i dag er bla Jon Fosse, Anna Gavalda, Bronte-søstrene, Erlend Loe, Tarjej Vesaas, Agnar Mykle, Olaug Nilssen, Gunnhild Øyehaug, Jane Austen, Ragnar Hovland, Maria Parr og Selma Lønning Aarø.

Det var meg i et nøtteskall:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ei jente på 23. Da jeg var yngre likte jeg ikke å lese i det hele tatt. Foreldra mine meldte meg inn i Penny klubben, siden jeg masa om det siden vennene mine var der. Tilslutt hadde jeg en goood samling uleste bøker. Kjeda meg en dag så begynte å lese. Etter det ble jeg frelst. Da var jeg vel ca 12 tror jeg.

Jeg liker aller best å lese krim, ellers så er jeg altlesende. =) Så lenge det fenger. Er veldig glad i Ringenes Herre bøkene, og Stephen King bøker. Tja, det var vel det.. :) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusPiippokattaSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche Vargas