Selvsagt har jeg katt!!!! (Hund også, for den saks skyld.)

Da vi skulle skaffe oss en katt for 4 år siden, oppsøkte vi Dyrebeskyttelsen med tanke på å adoptere en bortkommet katt. Egentlig hadde vi bestemt oss for en kullsvart pusekatt som var så vidt 1/2 år. Men det var altså før vi traff Pus ... Hun hoppet opp på mannen min og begynte å rundsleike ham i ansiktet. Så da ble det henne, selv om hun var 1 år gammel og altså ikke lenger en liten pusekatt. Vår katt valgte oss - ikke omvendt. Vi har aldri angret på at vi tok nettopp Pus med oss hjem. I begynnelsen var det riktignok så som så med koser vi fikk av henne, traumatisert som hun antakelig var. Det tok faktisk et år eller så før hun ble såpass fortrolig med oss at hun kunne slå seg til ro på fanget over lengre tid. Nå har hun heldigvis lagt traumene fra barndommen bak seg, og er tillitsfull som få!

Hva det er med bokelskere og katter, er ikke helt godt å si. Jeg synes forresten at du godt kunne ha nevnt rødvin i samme slengen! Kanskje representerer disse tre tingene det samme: ro, evnen til å nyte nuet, evnen til å slippe alt og bare nyte tilværelsen - om enn kun for en stakket stund .... ? Mer avansert tror jeg faktisk ikke det er. ;-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har katt, men hater rødvin. Jeg har forøvrig tre bokelskende venninner som elsker rødvin, men hater katter. Å nye tilværelsen er vi flinke til alle fire:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå varmet du hjertet mitt her! Jeg jobber selv i dyrebeskyttelsen og ser hvor herlige disse pusene som ikke har noe hjem er. Og du har helt rett, det er de som velger deg, ikke motsatt. Spike her dukket opp sent en kveld i august 08. Vi hadde akkurat flyttet inn her da vi hørte en infernalsk piping utenfor stuevinduet. Kikket ut og der satt det en bitteliten hvit kattunge. Han hoppet opp i armene mine og siden har han vært her. Vi har lett etter eier uten hell, og han var alvorlig syk med mark da han kom hit. Men med mye stell og kos så kom han seg kjapt. Ville ikke byttet han ut for alt gullet i hele verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg glemte rødvin og peiskos, som selvfølgelig også er noe ekte bokelskere hygger seg med (de over 18 ihvertfall) Men nå var det kattene som var i fokus. Ser for meg at de smyger seg rundt i bokhyllene og legger seg til rette på fanget til den bokelskende kattedamen mens hun nyter en god bok og et glass rødvin evt en kopp varm sjololade:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det siste avsnittet ditt Rose-Marie henger jeg meg på! Ei god bok, rødvin i glasset og Pus ved bena i godstolen eller sofaen. DA er livet godt å leve da!

Koselig kattehistorie var det også. Våre to kommer også fra Dyrebeskyttelsen, de er søsken og skulle ikke skilles, derfor ble det to katter i heimen i stedet for en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHarald KHeidiMads Leonard HolvikElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupsiljehusmorHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H HoelTonje Sivertsen