I dag har jeg hentet Mammutkatalog, og selv om det er mye jeg kanskje kunne tenke meg er det svært lite som er så "viktig" at jeg gidder å forhåndsbestille.

Ark har spesialtilbud på Kroppen (Trond Viggo Torgersen) til 99 kr. Den mangler i hylla, så den skal jeg ha.

Men ellers tar jeg gjerne i mot tips. Er yndlingsboka di på salg? Hva har du funnet som gjør at du hev deg på forhåndsbestilling?

(Og er ikke Mammutsalget litt mindre morsomt enn det en gang var, eller er det bare jeg som har for fulle hyller?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Takket være noen her som gav meg gode bok-anbefalinger kom jeg hjem med 2 bestilte og anbefalte bøker og 2 andre jeg plukket med meg i dag.

Dorian Gray av Oscar Wilde og Norrøn religion av Gro Steinsland var bestilte. De andre er Opptegnelser fra et kjellerdyp av Dostojevskij og Kvinner i hemmelige tjenester av Tore Pryser. Disse ser veldig bra ut og de kommer i tillegg til de andre som ligger på "vent".

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Fikk kjøpt noen bøker i dag jeg også, ble litt flere enn jeg egentlig hadde tenkt. Boksalg er farlige, selv om jeg egentlig synes mammutsalget har steget i pris. Bøkene jeg fikk kjøpt ble i alle fall:

Chelsea Cain - Ondskapens hjerte

Åsa Linderborg - Meg eier ingen

Harry Bernstein - Den usynlige muren

Karin Alvtegen - Skygge

Mons Kallentoft - Midtvinterblod

Jens Lapidus - Cash

Arto Paasilinna - den elskelige giftblandersken

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg endte opp med: Elsebeth Egholm; Nærmeste pårørende, Gert Nygårdshaug: Fortellernes marked, Ebba Haslund: Behag og bedrag, Døgnfluens lengsel, I mangel av sverd, Victoria Hislop: Øya, Cormac McCarthy: Veien, Rolf Bergsten; Bare en liten visitt i helvete og Claudia Schreiber: Emmas lykke. Og i forrige uke kjøpte jeg 4 bøker på Nota Bene... Måtte påska snart komme :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

..og jeg anbefaler historisk krim fra C. J Sansom: Oppløsning. Jeg leser den nå, og klarer knapt å løsrive meg. Mordgåte i et kloster på 1500-tallet med reformasjonen som bakteppe, skrevet av en historiker. løp og kjøp;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig med deg, det er ei veldig bra bok. Når du er ferdig med den må du begynne på "Mørk ild" av samme forfatter, det er en frittstående oppfølger av "Oppløsning". Der treffer du igjen hovedpersonen og noen andre du kjenner. Lykke til, du har god bok i vente.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler Samlede Jens Bjørneboe for en god pris.

Ellers lover jeg utvalgte godbiter ved Norli Bogstadveien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er sterkt fristet av Bjørneboe, ja. Bogstadveien er nok litt langt fra mitt nedslagsfelt, desverre, men jeg håper på at bokhandlerne i Trondheim har gravd fram noe interessant fra lagerne også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal ha noen bøker,ja.Oppløsning av C.J.Sansom,Gravkammer av Kate Mosse,Spania av Arnt Stefansen og Jeg skal vise deg frykten av Nikolaj Frobenius.Så gjenstår det å se om det var noen leseropplevelser her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Øya av Victoria Hislop blir skrytt opp i skyene av veldig mange. Så på grunnlag av hva andre sier vil jeg anbefale den. har ikke lest den selv, men skal det når jeg får tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Billige bøker er da alltid morsomt :) Har bestilt Veien av McCarthy, Jeg er brødrene Walker av Kjærstad og Bildet av Dorian Gray av Wilde, Idioten av Dostojevskij, Brev fra de troende av Michelet, samt noen til.. Har vanskelig for å beherske meg på boksalg. Ellers vil jeg anbefale Francis Meyers Lidenskap av Langeland som jeg syntes er veldig fornøyelig, og Jeg skal vise dere frykten, som absolutt ikke er fornøyelig, men godt skrevet og ganske spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barndom-bøkene er ypperlige å ha som gavebøker! Barndom på 50-, 60-, 70- og 80-tallet sto i avisa tror jeg, det finnes også bøker for 40-tallet, godteri, jul og biler. Sjarmerende nostalgibøker som omtrent alle liker. De har visst vært utsolgt fra forlaget før, så benytt anledningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest neste alle, de er kjempefine. I tillegg til de du nevner finnes det også leker, motorsykler og charter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gikk gjennom katalogen på Haugenbok og bestilte Francis Meyers Lidenskap og Vinter i Madrid. To bøker jeg alltid har hatt lyst til å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er mammutsalget likt over hele landet? Slik at når man kikker i listen hos haugenbok.no, så er det akkurat de samme bøkene som kommer til å bli solgt på alle bokhandlene i trondheim også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selve Mammutsalget er det Bokhandlerforeningen og forleggerforeningen som arrangerer sammen. De nummererte titlene i katalogen er dermed like for alle som er med på salget - med unntak av for- og baksiden - som de forskjellige kjedene bruker til andre tilbud.

I tillegg kjøper jo bokhandlerene inn en masse andre gode tilbud, samt setter ned mye bøker fra eget lager. Uten tvil er mammutsalget mer spennende for de som tar turen til sin lokale bokhandel enn for de som handler på nett :) (Nå skal det sies at jeg driver bokhandel selv, og dermed kanskje farges noe av dette!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tonje og Ivar Viland: Takk for informative svar!

Jeg får vel finne et par bokhandler å snoke litt rundt i :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett at det er litt forskjell på bokhandlene, men de fleste er like. Forhåndsbestilte akkurat 1001 bøker du må lese før du dør fra haugenbok, denne har jeg f.eks ikke sett at ark selger på mammutsalget. Jeg kommer nok til å gå i noen av butikkene selv også, synes det er koseligere enn å bare bestille gjennom nett. Men blir ikke så mange bøker jeg kjøper på mammut i år. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for tipset om "1001 bøker...". Hadde alt sendt avgårde en liten ordre til Haugen, men hadde ikke lagt merke til den, så nå er den plusset på.

Ellers er jeg enig, koseligere å rusle rundt i bokhandlerne å bla, se og holde på bøkene, kanskje lese litt inni de, snuse på de...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig.

Ja, liker best å kunne gå i butikker å kikke på bøker, ta de opp, bla litt i dem, lese bakpå. Jeg får gjerne bedre inntrykk om dette er en bok for meg da, men 1001 bøker du må lese før du dør, er en bok jeg har snust etter lenge, og siden den er på salg, fant jeg ut at jeg like godt kunne bestille den over nett. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er flere gode titler på Mammutsalg. Av de bøkene som jeg selv har lest, kan jeg nevne:

  • Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius. Skummel bok om både det ene og det andre, men mest om Edgar Allen Poe og litt om hva som kan skje når man tar litteratur bokstavelig.

  • Mors og fars historie av Edvard Hoem. Fin, varm og rørende historie om historien til far og mor Hoem. Har ikke lest alt av Hoem ennå, men dette må da være en av hans beste?

  • Mellom oss sagt av Marit Eikemo. Utrolig morsom bok – den dama kan ta ting på kornet!

  • Svik av Dag Solstad. Det er ikke så mange som har lest Solstads triologi fra andre verdenskrig, som også består av bøkene Krig 1940 og Brød og våpen. Jeg leste bøkene i sommer, og de tåler definitivt tidens tann.

Veien av Cormac McCarthy og Harens år av Arto Paasilinna er Mammut-bøker jeg har, og som jeg ikke har somlet meg til å lese, men som jeg likevel antar det er rimelig å anbefale :-)

Av de bøkene jeg selv skal skaffe meg, er:

  • Bavian av Naja Marie Aidt

  • Jeg er brødrene Walker av Jan Kjærstad

  • Radka Toneff av Marta Breen

  • Gullrush av Toril Brekke

  • Gourmet for folket av Ole Johnny Eikefjord (det er jo best ikke å lese på tom mage!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei Jeg reagerte på Mammutlisten med "her var det mange gode titler". Så jeg stikker hodet frem med noen titler (som jeg har lest) som jeg har likt veldig godt. 16 Uskyld, 47 Drageløperen, 48 Tusen strålende soler, 59 Francis Meyers lidenskap, 75 Tilbake til Riverton, 79 Fortellerens marked, 82 La meg synge deg stille sanger, 87 Ut å stjæle hester, 96 Vindens skygge, 100 Vinter i Madrid, 152 Midtvinterblod, 158 Menn som hater kvinner. Ellers 181,en av Fred Vargas sine bøker om Adamsberg på salg, og 164 Livstid av Liza marklund, også en del av en spennende serie. Lykke til!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis ikke du har lest "Vindens skygge" av Carlos Ruiz Zafón så er denne ganske bra, og kan anbefales.

Føler kanskje at mammutsalget ikke er helt hva det var tidligere, tror nok utvalget av bøker etc. egentlig er like bra som det var tidligere, men prisene har steget (bøkene blitt dyrere), og mulig det har noe med at det er en del salg i bokhandlerne om dagen allerede, så da setter man kanskje ikke like mye pris på mammutsalget som tidligere. Men jeg kommer nok til å kjøpe noen bøker i år også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lagt kroppen på hylla for lenge siden, men har forhåndsbestilt noen bøker i år. Jeg har en tendens til å gå i overkant bananas når jeg rusler rundt bordene i bokhandelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser i katalogen at de har Uskyld av Tracy Chevalier, den boka er det ikke lenge siden jeg las og den kan jeg anbefale. Har du ikke lest en av mine favoritt bøker som heter Den usynlige muren av Harry Bernstein vil jeg anbefale den på det sterkeste. Oppfølgeren heter Drømmen er også veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uskyld har jeg også lest, og kan anbefale den videre.

Ellers fant jeg som vanlig veldig mange bøker jeg har lyst på, så det ble noen kroner i år også (men greide å styre meg i forhold til i fjor, hehe!). Takk og pris for avbetaling!

Jeg har også bestilt Shantaram som jeg ser noen andre har nevnt. Noe av det andre jeg plukket ut var I hine hårde dage av Nils Johan Stoa, Jeg skal vise dere frykten av Nikolaj Frobenius og Vingetyven av Tove Nilsen. Men siden jeg ikke har lest dem ennå så blir det vanskelig å anbefale videre sånn sett! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke at utvalget var så godt i år, som i fjor, men bokorm som jeg er endte jeg like vel opp med en hel haug på forhåndssalg. Haugenbok er kjekk sånn, da kan man også betale via rentefrie avdrag senere. Skal få lest både "Ut å stjæle hester" og "Shantaram" blant annet.

Den beste juvelen, etter min mening, er kagge forlags utgivelse av "Bildet av Dorian Gray" av Oscar Wilde. Jeg leser den av og på nå - kunne glatt lest hele boken i ett strekk, men den er så vidunderlig godt skrevet at jeg vil spare den så lenge som mulig, derfor leser jeg bare litt og litt. Den ville jeg absolutt bestilt, om dere ikke alt har lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset. Du skriver så varmt om denne boka at nå vil jeg bestille Dorian Gray av Oscar Wilde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan du nok trygt gjøre :) Nå er smaken forskjellig fra person til person, men flere jeg kjenner har denne på listen sin over de beste bøkene de har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant ingenting som fristet ved første øyekast og synes det virker som om utvalget ikke var det beste. Men helt enig om at en av de få jeg kunne tenkt meg var Bildet av Dorian Gray... Har lest den en gang før og likte den veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal lese Dorian Gray igjen, har den på engelsk. Leste den sist for ca 15 år siden

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var godt å høre. Jeg forhåndsbestilte Dorian Gray hos Haugen i går. I tillegg til disse:

Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett, Et velsignet barn av Linn Ullmann, Haust-vrimlebok av Rotraut Susanne Berner, Like østenfor regnet av Levi Henriksen, Lise og Lotte eller omvendt av Erich Kästner, Løp hare løp av Harald Rosenløw Eeg, Løven, heksa og klesskapet av C.S. Lewis, Mors og fars historie av Edvard Hoem, Sveve over vatna av Ragnar Hovland, og til slutt Snorre Sturlasons kongesagaer.

Listen var i grunn enda lenger, men jeg kunne føle min manns sinte blikk på meg og så meg nødt til å skrenke inn i alle fall en tusenlapp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har funnet 10 bøker jeg kan tenke meg å lese men låner den nok på biblioteket med untak av selvbiografien til Roger Moore, skal bestille den på engelsk til uka. Ellers er lista mi slik:

299 Mitt navn er Roger Moore 633 Sitater om Norge 526 Narnias magiske historie 768 Alt du bør vite om cruise (kjøper antagelig) 693 Visste du dette? 604 Norges bedste værn og fæste 263 Norske blinkskudd 264 En ytterst interessant bok om alt du ikke vet 292 og 293 Bøkene om Thor Heyerdal, mener jeg har den ene men husker ikke hvilken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for mange gode tips, alle sammen.

Det er kanskje mest det at jeg på mange måter foretrekker pocket nå til dags. Blir ikke så stas med hardback til 149,- når man får pocketen til under hundrelappen.

Shopping blir det nok i alle fall. Er forresten ganske fristet av Bjørneboes samlede, men har liksom ikke egentlig plass i bokhyllen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Registrerte at professor Gro Steinslands fantastiske bok om Norrøne religioner (tror det var nr. 666 i katalogen) er å få billig under salget. Den anbefales herved. En fantastisk bok som fikk meget god kritikker den gang den kom ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den har solgt djevelsk godt og er utsolgt allerede, med mindre man finner en butikk med stabler fra tak til gulv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så heldig at jeg har den her ved min side, hentet den i dag. Bestilte den etter å ha lest anbefaling her og den ser aldeles praktfull ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var jo et ganske passende nummer for slike "hedenske" greier fnis

Men takk for tipset, den skal sjekkes ut, har ingen brukbar bok om Norrøn mytologi fra før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg satte meg ned og bladde fra kategori til kategori på sidene til Haugen Bok i helgen og fant meg flere godbiter som jeg bestilte. Bøkene ble valgt ut i fra hva venner og bekjente har anbefalt, bøker skrevet av forfattere jeg har hatt sansen for ved tidligere bøker, samt at jeg også har sett hva dere andre bokelskere har sagt om bøkene. Følgende bøker ble bestilt under årets Mammutsalg; - 1001 album du må høre før du dør - 1001 bøker du må lese før du dør - Den onde viljen av Karin Fossum - Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset - La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson - Shantaram av Gregory David Roberts - Skygge av Karin Alvtegn - Tilbake til Riverton av Kate Morton - Veien av Cormac McCarthy - Yrsa av Margit Sandemo - Øya av Victoria Hislop

Gleder meg til å ta fatt på bøkene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Bente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn Sturød