Jeg leste Jane Eyre første gang i fjor og falt pladask både for historien, karakterene og ikke minst Mr. Rochester! Overrasket over dybden i karakterene (syns ofte romaner fra denne perioden kan gi en litt overfladisk skildring av karakterenes tanker og følelser). Likte den betydelig bedre enn "Stormfulle Høyder" (som jeg har slitt meg igjennom i snart et år nå...)! Innspill om "Jane Eyre"? Elsket/hatet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

En av mine favoritter! Den gjorde et uutslettelig inntrykk første gang jeg leste den i ungdomsskolealder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg elskar både Jane Eyre og Stormfulle høyder.. Fantastisk, fantastisk litteratur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er selv kjempefan av Jane Eyre! En fantastisk historie og karakterene er utrolige :) Men skal ikke nekte for at jeg ble rimelig frustrert mens jeg leste den :p Wuthering Heights likte jeg faktisk enda bedre, det er nok på topp 3 av favorittbøker! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Eyre ble lest nesten i ett strekk over noen dager i en sommerferie og aldri glemt! A propos klassiker-diskusjoner som pågår av og til her inne; det er en grunn til at 150 år gamle bøker stadig leses. Jane Eyre går vel også inn i en gruppe av bøker som har vært med på å si noe om kvinner og kvinneliv i et patriarkalsk samfunn opp gjennom åra i en slik grad at de kanskje har vært formende eller definerende og stadig vekk henvises til. Andre eksempler jeg kommer på i farta er Madame Bovary, Anna Karenina, Amtmandens døtre og Kristin Lavransdatter. Disse kvinneskikkelsene er ikke helter i og for seg, men de viser ulike sider av kvinner og tar opp problemstillinger som kan være aktuelle fortsatt. Kjærlighetshistoriene i disse bøkene er selvfølgelig dypt gripende, og en stor del av det som har gjort disse kvinneskikkelsene uforglemmelige:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kikkan HaugenTrude JensenIngeborg GLisbeth Marie UvaagHarald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita Roen