Hei! Med tre unger på 2, 4 og syv år, som alle liker å bli lest for, skulle jeg gjerne ha noen gode tips om bøker jeg kan låne/kjøpe. Syvåringen leser også selv, men det er utrolig hvor koselig en lesestund på kvelden er for oss begge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Du kan jo også prøve Narnia :) De er gode å lese høyt og spennende både for foreldre og barn. Men passer kanskje best for de som er litt eldre siden de på små barn kan virke litt skremmende. Med den er jo veldig ulikt. Ellers har du jo Thorbjørn Egners barnebøker og Roald Dahls. Brødrene Løvehjerte og Mio min Mio av Astrid Lindgren er også gode barnebøker som egner seg godt til høytlesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi ble akkurat ferdig med den første av Narnia-bøkene. Den er kjempespennende, og vekker minner hos mor som leste den på engelsk da jeg var liten. Roald Dahl må jeg finne frem fra kassen igjen, de hadde jeg helt glemt. Alle Torbjørn Egners bøker er lest i filler, naturlig nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til alle gode som allerede er nevnt: "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans" og Barbapapa-bøkene for de minste. Kanskje også bøkene om "Mamma Mø og kråka" og "Gubben Pettersen og katten Findus".

Til den eldste kan du kanskje prøve Zack files-bøkene. De har falt i smak hos oss iallefall. Og hva med Lillebror og Knerten? Eller blir det for "barnslig" ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

som barn ble jeg veldig fascinert av Jostein Gaarders bok "barna fra sukhavati". Anbefaler også bøkene til Roald dahl, selv om noen av elementene kanskje kan være litt skremmende.

Og ikke glem eventyrene. Hc Andresen og Asbjørnsen og Moe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Berte-bøkene er jempefine for de minste. Og Lisa Aisato er en fantastisk tegner, så jeg gjetter på at serien om trollet Tambar er veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker! Her var det to bøker/serier vi ikke kjenner, så det var flott.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kari Grossmann har skrevet flere gode barnebøker for små og litt større. Barnehageboka mi og Lillesøster-bøkene er favoritter hjemme hos oss. Rotraut Susannes vrimlebøker, Tassen-bøkene, Emma og Thomas-bøkene. Bella og Gustav-bøkene er veldig artige. Elers har vi jo Karsten og Petra-bøkene, Bæsj!, Lille Gruffalo, Mummi-bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker! En del av disse har vi jo lest, Kari Grossmann bøkene, enten det er Lillesøsterbøkene eller bare pekebøker er jo helt utrolig flotte. Gruffalo kjenne vi ikke så godt, så dem må vi prøve. Bella og Gustav kjenner jeg heller ikke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig :) Bøkene om Otto monster er jo gode bøker, samme med barnebøkene om Pulverheksa og også bøkene til Gro Dahle :) Og så har man jo de gamle klassikerene til Lindgren, Egner og Vestly, hehe :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker! Mange gode tips her. Pulverheksa er allerede fortært for lenge siden, men Otto Monster og bøkene til Gro Dahle er ikke så kjent. Får ta en tur på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

JBBjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil Stangeland