Heit sidan serien "Horngudens tale" og seinare dei tre Anubis-bøkene har eg vore ein svoren fan av B. Andreas Bull-Hansen. Etter mi meining er han absolutt i klasse med internasjonale namn innan genren fantasy og sci-fi. Boka av året, "Isak", skuffar heller ikkje - tvert om. Det skal noko til å skriva bøker på 400-500 sider og få lesaren til å hengja med - og det er noko Bull-Hansen fint klarar. Som i Anubis-serien er handlinga lagt til Oslo-området etter ein nær katastrofe, i dette tilfellet er mesteparten av Noregs befolkning døde av ein pest i løpet av ei natt eller to, og Isak vaknar opp som det siste mennesket på jorda. Men etter 30 års einsemd skal det visa seg at det er han ikkje. Nokre få menneske dukkar opp - og inne i Oslo og andre stader lever det også menneske. Sivilisasjonen har brote saman, det er ein kamp på liv og død for å overleva.
På kontinentet har eit stammesamfunn av muslimar danna seg. På nett dette punktet bryt Bull-Hansen med det politisk korrekte - men kvifor ikkje? Det er slett ikkje utenkjeleg at noko slikt kan skje, og også ein forfattar og hans lesarar må tillata seg den tanken om kva som kan skje i eit nedbrote Europa dersom fundamentalistiske samfunn av typen IS vinn fram.
Hovudpersonen har ikkje fått namnet sitt utan grunn - eg oppfattar det slik at dette er Isak frå Hamsuns univers, mannen som ryddar seg ein gard og eit liv i audemarka. Det er nett det Isak i denne boka gjer. Frå kaos ryddar han og venen John ein gard sør for Oslo og tek opp kampen mot kalifen i Berlin sine utsendingar då dei ein dag dukkar opp for å avkrevja Isak for skatt.
Som sagt, Bull-Hansen kan dette. Fleire burde få med seg denne boka og den øvrige forfattarskapen hans. Dette er genrelitteratur av stort format.
Har lest GOBI bøkene på papir, men ønsker meg nå e-bok utgave for å lese omigjen.
Jeg skjønner ikke hvorfor noen her inne er så opphengt i hvor mange sider ei bok har. Er ikke det :_ det samme da, bare det som er mellom 2 permer fenger når man leser,?
Den kommer over nyttår. Håper ventetiden ikke blir for lang!
Forhåpentligvis er det verdt det! :-)
Triologien : Lushons plater, Anubis og Evercity av B. Andreas Bull-Hansen. Dette er noe av det beste jeg har lest. Også er det siencefiction også
Ja, det den norske bokbransjen holder på med er selvmord.
Jeg hører ikke til dem som leser norske forfattere på engelsk - det blir veldig feil for meg, men isteden merker jeg at jeg leser færre og færre norske bøker.
Og priseksemplet deres er vel ganske snilt: dobbelt så dyrt på norsk - det er vel stort sett hvis man er heldig og finner boka på tilbud. Ellers synes jeg det er mer vanlig at boka er tre ganger så dyr på norsk.
Har gjort en sjekk til. Denne gang på Adlibris nett. Valgte denne gang å se på Jo Nesbø som jo er oversatt til flere språk, og fant følgende priser.
Norsk fra 121 - 149
Tysk alle 72
Engelsk fra 55 - 85
Svensk alle 39
Finsk fra 47 - 71
Argumentet fra flere om at det er fler inbyggere i Sverige som gjør svenske bøker billigere holder vel neppe når de faktisk er billigere enn både tysk og engelsk. Som i sin tur er billigere enn norsk.
Skjønner fortsatt ikke at det er mulig med de stive prisene i Norge.
Jeg er en av de som synes norske priser på bøker er forferdelig dyre. Jeg leser nokså mye og den årlige summen ville blitt betydelig dersom alt var i norske priser. Til de som tenker bibliotek: jeg trenger å eie, og ikke leie (må bl.a. kunne skrive i bøkene). Da er det jo heldig for meg at jeg stort sett leser på engelsk, fransk eller tysk og bestiller fra utlandet. Jeg er litt kresen og kjøper helst romaner som har fått litteraturpriser eller er kandidater til litteraturpriser samt (moderne) klassikere. Ellers er gode anmeldelser av anerkjente kritikere/medier viktige i mine bokkjøp.
Kan noen forklare meg hvorfor jeg skal betale så mye for en - f.eks. prisbelønnet - roman (oversatt eller norsk) når jeg kan kjøpe kritikerroste romaner fra ca 25 kr (ubrukte) på utenlandske (f.eks. engelskspråklige) nettbutikker?
Hvordan kan det ha seg at forfattere i andre land overlever selv om deres bøker selges for en brøkdel av norske priser? Det er vel ikke bare fordi de har så mange flere lesere (nordmenn leser jo mye)? Jeg mistenker at norske forlag tar seg rundelig betalt?
Jeg finner altså de aller beste forfatterne til en brøkdeI av norsk pris på utenlandske nettbokhandlere. Og i disse tider: Mammut-salget er dyrt, synes jeg. Den lokale bokhandelen er ikke med på Mammut, men har salg samtidig (pluss flere ganger ellers i året). Den lille lokale boksjappa går Mammut-salget en høy gang når det gjelder pris.
Jeg vil, for all del, at norske forfattere som skriver GODT skal leve. Men prisene på bøker utgitt i Norge? - de er en vits for meg!
Kan noen overbevise meg om at jeg bør betale blodpris for litteratur utgitt i Norge?
...og jeg ønsker meg at bøkene vi selv legger inn skal være søkbare ved navn på boka for alle!
Knallbok med overraskende slutt. Lespa i Oslo politiet slaar til igjen, BillyT er med og nesten alle de andre fra huset. A Marry og Nefis er nye, og spesielt Marry var et artig bekjentskap. Joda, Anne Holt boeken liker jeg knallgodt. Slaar like godt til med aarets foerste 6 paa terningen.
Jeg savner at ved å gå inn på en bok, kan jeg se hvilke andre som har denne boken i sin samling. Nå står det bare at f.eks "3 bokelskere følger dette verket". Jeg har funnet veldig mange spennende lesetips ved å klikke meg inn på profiler som har de samme bøkene som meg i samlingen, og synes det er trist at den funksjonen er borte. Savner også veggen med bilde av alle bøkene som de jeg følger leser.
Jeg venner meg sikkert til dette etter hvert,. men akkurat nå synes jeg det meste er litt forvirrende og at helhetsoversikten er blitt dårligere.
En annen ting jeg savner er oversikten over de 12 bokelskerne med flest antall felles bøker med meg. Ålreit å kunne se hvem som leser mange av de samme bøkene som en selv.
Pocket kjøper eg berre dersom det er einaste tilgjengelige format. Ja, og så viss eg skal ut og reise då. Pocket er ikkje meint for å vare, og då kan ein jo like greitt lese den digitalt.
Endelig fikk jeg lest Nådens omkrets - den har stått på lista lenge. Meget bra krimplott - og veldig artig bruk av historiske elementer. Det å legge handlingen til et bibliotek og bøkenes verden gir en ramme der forfatteren kan boltre seg i litteraturhistorie og historiske kuriositeter som beriker fortellingen. Tidlig i boka syntes jeg språket var kronglete og tidvis klisjefylt, men det ble langt bedre etterhvert. Noen svakheter har handlingen (dødsfall "hengt" virker fullstendig ulogisk og malplassert - var det noe jeg ikke fikk med meg her?), men totalt sett synes jeg dette var en absolutt lesverdig og fargerik krim - god påskelektyre! De aller fleste personene i boka har noen svin på skogen, og opptrer tidvis ytterst uprofesjonelt. Dette gjør ikke alle like troverdige, kanskje heller litt karikerte, men det syntes jeg var ganske vellykket, og bidrar til å gjøre boka "saftig". Enjoy!
En knallgod thriller. Stine dukker ned i krigshistorien om Nortraship og oppdagen hvordan penger ble gjort under krigen av et av rederiene i Larvik. Spenning fra start til slutt. En soleklar 6 paa terningen.
Interessant og oversiktlig forklart - det hjalp! Jeg fikk en Kindle som gave, og har egentlig ikke orientert meg noe særlig. Men jeg er allerede veldig fornøyd med å ha et lesebrett som et supplement - særlig siden jeg liker lange bøker...
Alltid gøy når de legger ut gratis ebøker. Spesielt en som er så god som "Engler over Georgia". http://www.ebok.no/
Andre gratisbøker der ute?
Ja, takke meg til en grøsser fra Dean Ray Koontz, eller en 800siders fra Tom Clancy .Leste også flere av bøkene til Arthur Hailey for noen år tilbake.. Nei Knausgård kommer ikke inn i mine hyller.
Synes prisene på bøker i dag er ganske så stive. Når det gjelder e-bøker, så lurer jeg på eierforholdet når man kjøper disse. Ser ikke noen grunn til at e-bøker skal være like dyre (ikke så langt ifra) som vanlige bøker - de har ikke alle disse leddene som skal til for den fysiske bok.
Smaken er som baken, delt (ca) på midten. Jeg syntes de fleste bøkene til Jo Nesbø er knallgode og dette er en av de bedre. Men som sagt vi er forskjellige... heldigvis!