Joa. Men jeg vet ikke om dette holder som argument for min del. Livet og levekostnadene i Norge er klodens dyreste, men jeg er ikke overbevist om at akkurat det skulle tilsi at vi skal ha (trolig) verdenst dyreste bøker? Da er det muligens lønningene til de forlagsansatte, og de som er innvolvert i øvrig publikasjon osv, det går på? Bare i Sverige er jo bøker så utrolig mye billigere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har gjort en sjekk til. Denne gang på Adlibris nett. Valgte denne gang å se på Jo Nesbø som jo er oversatt til flere språk, og fant følgende priser.
Norsk fra 121 - 149
Tysk alle 72
Engelsk fra 55 - 85
Svensk alle 39
Finsk fra 47 - 71
Argumentet fra flere om at det er fler inbyggere i Sverige som gjør svenske bøker billigere holder vel neppe når de faktisk er billigere enn både tysk og engelsk. Som i sin tur er billigere enn norsk.
Skjønner fortsatt ikke at det er mulig med de stive prisene i Norge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så de blir altså billigere når en oversetter også skal være med å ha en del av inntekten. Det er jo tankevekkende, da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det hadde virkelig vært interessant å se dette regnskapet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vanskelig å helt begripe bokprisene, ja. Jeg er fast gjest på den lokale skolens bok-loppis hvert år. Anbefaler alle å sjekke ut om det er bok-loppis der de bor. Her vet jeg at det de ikke får solgt på loppis går i søpla... (huff, for en fææææl tanke - kaste gode bøker...). Og jeg har virkelig funnet mange skatter for en svært billig penge er. Dessuten støtter man jo loppis-folka/skolen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest her og der at forlagene kaster større mengder bøker hvert år. Det er nesten så det går kaldt nedover ryggen på meg. Kunne ikke noen ha nytte av bøkene de kaster?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er interessant, samme norske boken er dyr i Norge og billig i andre land.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett