Hvis samme bok kom ut som både innbundet og heftet, hva ville dere da foretrekke.

Jeg liker best pocketutgavene, mye lettere å ha med seg, lese på senga og i det hele tatt lettere å håndtere. Kan ikke fordra de stive permene. Men må desverre ofte kjøpe innbundet de gangene jeg ikke klarer å vente på at de skal komme i pocketutgave.

Leste et sted at i England har en del forlag begynt å gå ifra innbundne bøker, de kommer som heftet med en gang.

Skulle ønske det kunne bli mer av det her også at førsteutgavene kom som pocket.

Hva synes dere??

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 70 svar.

Ser at det er en gammel tråd som har blitt løftet frem igjen :)

Tidligere likte jeg pocket bøker best av den enkle grunn at de var og er billigere. Mer lesestoff for pengene!
Nå har jeg snudd helt om og vil egentlig helst ha alt innbundet! Synes det ser mye bedre ut i bokhylla og de holder seg bedre, så jeg føler at det er mer kvalitet over innbundene bøker...
Pocket er nå forbeholdt syden-reiser med solkrem, sand og skitt. Ikke misforstå meg, jeg prøver å behandle pocket bøkene bra også, men vil ikke utsette de innbundene bøkene for dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker som regel pocket, og ikke fordi de er billigere og kan behandles dårlige, noe jeg forsovet aldri har hjerte til å gjøre med mine egne bøker, men fordi de er friskere, passer bedre i hendene og har som regel nydelige forsider.
Det jeg hater mest med en innbundet bok er coveret som henger utenpå, og som alltid sklir ned. Uff. Hvis jeg skal ha en innbundet bok nå så blir det en klassiker, og gjerne en versjon fra 50-, 60- tallet, uten det jævla coveret som henger med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fram til helt nylig har jeg vært av den oppfatning at pocket er laget for reiser, når du har hatt den med på din reise så la den reise videre med noen andre. Vet ikke hva som har endret seg, men nå synes jeg pocket og har sin sjarm. Det skaper litt variasjon i bokhyllene og jeg synes de tar seg godt ut ved siden av de innbundne og mye stivere utgavene. Ja til begge deler, side om side i bokhyllene.

Måtte jeg velge mellom innbundet og pocket ville jeg nok valgt innbundet om boka var viktig for meg og om prisen ikke var veldig mye høyere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt underlig egentlig, fordi før så var jeg veldig opptatt av at det måtte være innbundet, men så fikk jeg tilfeldigvis fatt på et par veldig gode pocketbøker jeg hadde fine opplevelser med og etter det har jeg vært litt varmere innstilt for tanken. Men noen typer bøker bare jeg ha innbundet, men det er vanskelig å sette disse bøkene i en bestemt kategori.
Det eneste som er litt dumt med pocketbøker er at de leses istykker så lett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk begge deler. Jeg synes mine pent behandlede, men også godt leste, innbundete bøker er penest. Og mest mystiske. Og lukter bedre. I det hele tatt er de mer estetiske og innholdet blir gjerne litt mer spennende i innbundet.

Men jeg elsker pocketbøker også. Da kan jeg hamstre vilt og virkelig drasse med meg boka over alt. På tog, buss og strand og ennå flere steder. De kan gjerne se litt mer leste ut, men IKKE brekke ryggen. Fysj. Pocketbøker er for meg det der er - lommebøker. Altså en bok å ha med seg.

Hva jeg kjøper spiller ingen rolle. Vil jeg ha en bok der og da og den bare er innbundet, så blir det denne. Men pocket er lettest å handle. Og da i større kvantum. Jeg velger bøker etter hva som tiltaler meg akkurat der og da. Ja jeg er nemlig en veldig typisk impulsbokhandler. Oj ops der var det en bokpose full gitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er man noe sent ute er det kun pocket-utgaven å få kjøpt hos bokhandlere som oftest. Det kan jo tenkes at de har innbundne i hyllen som de ikke har fått solgt. Nå er det ikke alltid sakprosa er å få kjøpt innbundne, men de tar seg bra ut allikevel i pocket-utgave. Men her er det vel mer snakk om skjønnlitteratur og de tar seg best ut innbundet. Mange av mine krimbøker er i pocket-utgave, noen skjønnlitteratur er som jeg innledningsvis sa; fordi jeg er sent ute - oppdaget boken for sent.
Alternative fins: Hos antikvariater må man sjekke hvilken utgave som er lagt ut for salg.
Har nettopp opplevd at når man bestiller en bok på biblioteket er det ikke alltid den leveres innbundet. Noen er pene og andre må rett til reparasjon etter jeg har lånt den (det er avklart før jeg tar boken hjem).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pocket her, men ser penest ut med innbundne bøker i bokhyllen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker innbundet, penest i bokhylla og litt mer "ekte" bok for meg. Skal jeg ha med en bok i veska, da på ferie, toget , flyet etc , da tar jeg nok med pocket, de er jeg ikke så redd for. Men jeg har kommet over det der med at kun innbundne bøker får stå i stuas bokhyller Om jeg foreksempel samler på bøkene til en forfatter , har kanskje 10 av 15 stk , og får tak i kun pocket av de jeg mangler så kjøper jeg pocket. Selv om jeg må innrømme at skulle det senere dukke opp samme eksemplar i innbundet utgave, bytter jeg disse ut. Men de heftede og pocket utgavene jeg har som enkeltbøker er jeg veldig glad i. De står sammen med de andre og sjarmerer meg med sine slappe permer og minner meg om hvor de har vært med meg på tur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I bokhyllen synes det det tar seg best ut med innbundne bøker, mens det er lettere å ta med seg pocketbøker i veska. Jeg har derfor en fin blanding av pocketbøker og innbundne bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis Innbundet bøker var like billig som paperback så hadde jeg fortrekket innbundne bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke fordra å lese pocket. Gir heller aldri bort heftede bøker, hvis det ikke er mulig å få noe annet, fagbøker er unntaket. Gå på biblioteket og lån innbundne bøker hvis budsjettet er stramt, må bli min oppfordring

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt bok budsjett tillater ikke at jeg kan kjøpe annet enn pocket bortsett fra noen få ganger i året. De gangene jeg kjøper innbundet er det ofte med tanke på at forfatteren får mer inntekt og kan fortsette det gode arbeidet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gammel lenke som er revitalisert dette her. Jeg er såpass glad i innbundne bøker at jeg nesten får en liten sorgreaksjon når jeg kommer i dagligvaren og ser samme boka der som en simpel pocket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pocket kjøper eg berre dersom det er einaste tilgjengelige format. Ja, og så viss eg skal ut og reise då. Pocket er ikkje meint for å vare, og då kan ein jo like greitt lese den digitalt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nai, digital bok får man ikke "boklukten" av. :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er kanskje en bok-snobb, men så fremt det er mulig kjøper jeg alltid innbundet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er hipp som happ... Pocket syns jeg er enklere å ha med, mens innbundet ser bedre ut i bokhylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker innbundne bøker, med mindre det er snakk om underholdningsbøker. Da er pocket helt greit. I mitt hus får innbundne bøker bli, mens pocketutgaver reiser videre (blir gitt bort). Unntaket er Levi Henriksens Snø vil falle over snø som har falt. Den kjøpte jeg i heftet utgave, og den var så fantastisk at jeg ikke klarer å gi den fra meg. Lurer på å kjøpe den innbundet, men jeg vet ikke om jeg kommer til å lese den igjen. Tenk om den ikke er like fantastisk neste gang?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker pocket men syns det er leit at det tar så innmari lang tid før bøkene kommer i pocket-versjon. Pocket er lettere å ta med og lettere å holde i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker innbundne bøker best, ikke fordi de ser bra ut i bokhyllen(har for så vidt ikke noen bokhylle for øyeblikket) eller fordi de holder seg bedre, men jeg synes de er lettere å lese og bedre å holde.

Pocketbøker er en pest og en plage, jeg ender konsekvent opp med å "rulle sammen" alle sidene som er lest i venstrehånden når jeg leser, noe som ikke er et særlig godt grep i lengden. I tillegg så lukker de seg i tide og utide og er generelt sett lite samarbeidsvillige.

Biblioteket er blitt en riktig god venn siden jeg ikke har råd til å kjøpe innbundne bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ville nok antaglig kjøpt pocketutgaven. Ikke fordi jeg liker pocket bedre, for det gjør jeg virkelig ikke. Men det er veldig mye billigere. Jeg har dårlig økonomi og må da prioritere... flere bøker å lese eller penere å se på? Valget er ikke akkurat så veldig vanskelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

*

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lenge kjøpte jeg utelukkende pocketbøker. Hovedgrunnen til dette var at jeg stort sett lånte bøker på biblioteket. Å kjøpe bøker var noe jeg først og fremst gjorde på reise, enten på flyplassen eller i de små pocketsjappene på Oslo S.

Imidlertid har jeg helt slutta å kjøpe pocketbøker etter at jeg vant et lesebrett. Nå kjøper jeg stort sett bare e-bøker. Ny norsk litteratur låner jeg på biblioteket eller ønsker meg til jul/bursdager.

Jeg synes e-boka har alle fordelene ei pocketbok har, uten noen av ulempene. Jeg kan ha med meg en haug med bøker uten at det veier noe særlig eller tar stor plass, og kvaliteten / leseopplevelsen er vesentlig bedre enn i hvert fall de kjipeste pocketbøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter å ha "lusket rundt" her inne i noen uker nå, så innser jeg vel sakte men sikkert, etterhvert som ønskelista mi fylles opp og jeg stadig finner flere interessante og lokkende bøker, at jeg er nødt til å gå over til å begynne å kjøpe pocket før jeg ruinerer meg selv helt! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes som deg at det er lettere å håndtere en bok med myke permer, men jeg liker, som andre her har sagt, følelsen av en skikkelig innbundet bok. De er dessuten penere å se på i bokhylla. Grunner til at jeg velger mykpermer er pris og at de er lett å ta med seg på reise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å sitte med en innbundet bok i sofaen. og den lyder de lager når man åpner den første gang.

men er også veldig glad i pocket bøker. liker at en pocket bok ser lest ut med mange riller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bra ide. I det siste har det kome ut ein del "halv-pocket", dvs. med sterkare innbinding enn vanleg pocket ( det finst sikkert eit namn for det) - likar den typen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg der, er heller ikke sikker på hva de kalles men vi kan jo si "halv-pocket". Har en del av dem, veldig fine bøker, nesten som innbundet, men jeg slipper de stive permene og det løse omslaget som jeg må ta av og på. Om de er litt dyrere en vanlig pocket gjør ikke det noe. Sist jeg kjøpte en halvpocket betalte jeg kr.199. Det var Havets Katerdral.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

heter det ikke noe slikt som maxi-utgave eller noget tro (?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eller fleksicover /flexicover

Godt sagt! (0) Varsle Svar

No veit eg det - det heiter fleksiband

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foretrekker også pocket. For det første er de billigere, jeg føler oftere jeg finner pocket på salg, de tar ikke så masse plass, og de er lettere (hvilket betyr at jeg ikke får så vondt i panna når jeg sovner med boka i hendene når jeg leser på senga :p )

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg hater pocket bøker. Har skjedd at jeg har fått pocketbok, lest den, kastet den for så å bestille meg boka i innbundet format.
Vet at det er galskap, men galskapen lenge leve hehe
ps. jeg jobber for å komme over fobien min :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er galskap, synes heller ikke du har noen fobi av den grunn :). Det er din smak og da er det vel greit for deg så lenge du trives med de bøkene du har :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er pocketfan. Har faktisk kjøpt pocket til full pris, selv om det har vært salg på innbundet:) Inbundede bøker blir for høytidelig for meg. Liker å lese pocket, for da kan jeg lage eselører, stryke under, brette osv. Letter og reise med, lettere å ha i veska.

Synes det er helt greit at det tar litt tid før bøkene kommer i pocket, men syns det blir for dumt når jeg må nete opptil et år:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg i at førsteutgavene godt kunne kommet både i pocketutgave og innbundet. Selv har jeg alltid foretrukket innbundne bøker og har lite pocketbøker. Men den siste tiden har jeg tenkt å begynne å kjøpe pocketutgaver av f.eks, krimbøker og andre litt mer "lettleste" bøker som jeg regner med ikke kommer til å bli lest mer enn en gang. Etter at den nye bokhandleravtalen kom har jeg forresten lagt merke til at også nyere innbundne bøker kommer "på tilbud" etter få mnd. både i bokhandlere og div. bokklubber. Så hvis en orker å vente noen mnd. på en innbundet bok så kan en jo få dem også nå for en 100 - 200 kr. Har blitt litt "sur" noen ganger når jeg har sett at en bok jeg gav 350-400 kr for er satt ned til 149 kr bare noen mnd. senere. Men det er jo som sagt også et spørsmål om smak og behag og ikke bare pris om en velger pocket eller innbundne bøker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, jeg har aldri lagt merke til "salg" av innbundne bøker. Hvilke bokhandler er dette? Hadde jo vært fantastisk og få en innbundet en til 150 kr!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både hos Ark, Norli og en del andre bokhandlere har jeg sett dette + i den norske bokklubben, Tanum bokkl. osv. men som sagt er det ofte etter at boken har vært på markedet i noen mnd. Ofte er det også de mest populære (som har ligget på bestselgerlistene en stund) som kommer på "salg", men det gjelder "andre" bøker også-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det må jeg si jeg aldri har vært borti. Så jeg har alltid kjøpt bøker til full pris. Uflaks! Får begynne og se litt bedre etter ;) Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nota Bene også. Tidligere hadde vi kun Mammutsalgene der en kunne hamstre bøker. I dag er det salg på bøker til "alle tider". Jeg kjøper fort 5-6 bøker om gangen til under halve prisen. Og om det ikke alltid er helt nye bøker, - ei heller kjente bøker (men du får listetoppene på salg også etter en stund) som legges fram så kan en finner PERLER under salg. Det trenger ikke være "dårlige" bøker selv om de ikke har de store salgstallene å vise til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mammutsalg er genialt (men også skummelt)! Jeg greier aldri å begrense meg! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg Hilde! Jeg har også funnet PERLER under salg, glemte bare å nevne det i innlegget ovenfor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker best å kjøpe innbundet slik at forfatteren tjener (mer enn pocket)på at jeg kjøper boken. :)Synes dessuten at innbundne bøker tar seg bedre ut i bokhyllen.

.. men for all del. Jeg kjøper jo pocketbøker også av den grunn at jeg er en ung student. Det er kun de siste to årene jeg selv har kjøpt innbundne bøker, så jeg eier en god del pocketbøker. Men ja, jeg tror nok jeg kommer til å prøve å kjøpe flest innbundne bøker i fremtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Charlotte! Om det er ei bok jeg vil ha, av en forfatter jeg liker, så kjøper jeg den innbundet slik at forfatteren tjener på det.

Kjøper også en del pocket, er veldig svak for superbillige bøker, hvor man kan få bøker både til seg selv og til gaver for en hundrelapp. Også har jeg veldig mange pocketbøker som er kjøpt på Narvesen på togstasjonen, fordi jeg alltid legger igjen bøkene mine hjemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en paperbacklover her. De er billigere, lettere i vekt, lettere å dra på og lettere å dele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg heier på pocket, og syns at alle bøker burde komme ut i pocket med en gang de blir utgitt. Men jeg bretter IKKE pocketene mine. Det har jeg gjort en gang, men fysj! Veldig tjukke bøker foretrekker jeg i innbundet format.

Tror det hadde blitt solgt flere bøker om de som vil ha pocket kunne kjøpe det med det samme en bok kommer ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er pocket-fan!!!=0) Hovedsaken for min del er hva som står inni,så derfor holder jeg meg til pocket.Jeg liker å eie bøker,fremfor å låne dem,og da blir det fort dyrt med de som er innbundet.De koster jo kling!!! Skulle ønske nye bøker kunne kommet som både innbundet og heftet samtidig.Hvorfor ikke,lissom???

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De tjener jo mye, mye mer på oss som ikke vil ha pocket - eller de som ikke vil/klarer å vente på pocketugaven men må kjøpe boka med en gang. Så det er nok derfor det tar tid før bøkene kommer i pocketversjon, tror jeg(?).

Hamstret en del bøker da jeg var i USA, jeg. Der er de ikke så himla dyre slik som innbundne bøker er i Norge. Tror jeg betalte rundt en tredjedel (om ikke mindre). Får dem ikke på norsk da, men jeg liker å lese på engelsk så det går greit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja,det er vel noe sånt.Hender jo at jeg gleder meg så til en bok skal komme,at når den endelig gjør det så kjøper jeg den innbundet fordi jeg ikke klarer å vente lenger.=0)Så det er igrunn smart av dem...men kjedlig for meg!=0)

Noen bøker syns jeg faktisk er bedre på engelsk.Kommer litt ann på hvem som oversetter,tror jeg.En bekjent av meg,som har slått seg ned i USA,sa han hadde ledd høyt av prisene på bøker der."Du hadde likt deg her",sa han bare....=0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får stort sett bøker med stive permer, og kjøper stort sett selv pocket. Da har jeg jo mulighet til å kjøpe rundt tre ganger så mange bøker. Jeg "bruker" bøkene mine, og låner jeg dem bort så gjør det ikke noe at de ser litt mer slitt ut når jeg får dem tilbake. Sjelden at jeg kasserer en bok fordi den blir for slitt, men i min bokhylle så ser alle bøkene ganske godt lest ut. Det er noe av sjarmen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg velger også helst paperback - de er enklere å håndtere, veier mindre, tar mindre plass, og er ikke en så voldsom investering at jeg noengang vil være dypt motvillig til å låne/gi bort en bok til en venn jeg vil at skal lese den.

Bøker er ikke samleobjekter for meg, så hardbacks kjøpes kun inn når det er en ny bok jeg ikke er tålmodig nok til å vente på mer fornuftig utgave av...

I tillegg synes jeg det er fint å kunne se at en bok er lest! Jeg er en slik hedning som brekker opp ryggene på mine egne pocketbøker av hjertens lyst, til enkelte bekjentes store fortvilelse. Andres bøker behandler jeg pent, selvfølgelig, men mine egne får definitivt gjennomgå så mye som de tåler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en slik hedning som brekker opp ryggene på mine egne pocketbøker av hjertens lyst, til enkelte bekjentes store fortvilelse.

Hahaha! Uff, jeg vrir meg i gru! ;)

For meg er bøker samleobjekter også, og selv om det er sjarmerende at en bok viser at den har blitt lest mange ganger (og er høyt elsket!) så liker jeg nok best at de ser finest mulig ut når de står i hylla.

Jeg husker jeg ble utrolig irritert på mamma flere ganger da jeg var yngre og bodde hjemme, og hun lånte pocketbøker av meg. Hun hadde uvanen med å brette boka og legge den fra seg (med bokryggen opp) når hun tok pauser, og da blir det jo merker/brett i bokryggen. Det syntes ikke pirkete, pertentlige meg var noe stas... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg brekker ryggen på pocket systematisk FØR jeg begynner å lese, jeg. Jeg er nemlig sær nok til å synes at det er viktig at ryggen er brukket "symmetrisk", blir gal av sånne tykke hvor ryggen er helt skeiv fordi noen har brukket mens de leste. Men jeg starter altså i midten med en skikkelig utbrett, så en midt i hver halvpart, så en midt i hver kvart, osv, avhengig av hvor tjukk boka er...

Vips, ryggen er brukket, men "rund og fin", og det blir MYE lettere å lese (samt at man kan legge boka fra seg slik din mor gjorde - det gjør jeg hele tiden - uten at den blir ødelagt - eller kanskje jeg skulle si mer ødelagt - av det).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lurt tenkt, mine pocket får nemlig veldig ujevn rygger, kanskje jeg nå går en fremtid i møte med pene rygger også på pocket. Bra:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da må jeg nok sjokkere deg litt jeg også Tone. Elsker å brekke opp ryggene på pocketbøkene. Når det gjelder de innbundne derimot er jeg ekstremt forsiktig. Tar alltid av smussomslaget før jeg leser, ønsker ikke at de skal få noen merker eller rifter og setter det på igjen når den skal inn i hylla.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe! Det var nok verst for meg siden det var mine egne bøker det gikk utover den gangen. Hadde det vært mammas egne hadde jeg ikke blitt irritert (selv om jeg må innrømme det vrir seg litt inni meg likevel ved tanken på å behandle bøker sånn). Men jeg ser jo sjarmen med det også. Når jeg tenker meg om så har jeg bl.a. en barnebok som er utrolig slitt og viser den er godt brukt, og den har like stor hedersplass i hylla (og hjertet) den! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pocket er favoritten, mye enklere å håntere. Om den blir litt slitt er jo bare sjarmerende. Dessuten har det et pluss med prisen.

Men når vi snakker om favorittbøker er det jo litt stas å ha dem innbundet. Kan ikke nekte for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da hadde jeg blitt oppriktig lei meg! Jeg elsker innbundne bøker. De blir jo aldri slitt og ser mye penere ut. Heftede må jeg liksom passe på og ikke åpne for mye opp når jeg leser dem for da kommer det sånne "streker" på dem og forsiden blir stående opp. Skjønner ikke hvorfor bøker som er eldre enn f.eks. 5 år ikke er å få tak i som innbundet. Skuffende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper kun heftede bøker hvis jeg ikke får tak i innbundet (noe som dessverre er alt for ofte), eller hvis jeg regner med at jeg ikke kommer til å lese boka mer enn én gang. Har aldri tenkt på muligheten for ikke å "brette" bøkene sånn at de får streker. Hvis jeg ikke får åpnet boka ordentlig, så blir det jo vanskelig å se hele linja jeg skal lese!

Er enig at det kan være sjarmerende med en bok som ser litt slitt og lest ut, men for meg så blir en heftet bok så slitt at jeg får problemer med at sider faller ut etter én gangs lesning...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er akkurat det som er problemet. Når jeg leser pocketbøker sliter jeg alltid med å få lest innerst. Hehe. Og som du sier, sider kan falle ut. Pocketbøkene tåler altså ikke stort. Mye enklere med de mer "robuste" innbundne. Bare synd at de koster så innmari mye mer! 350 kontra 100 kr liksom.. Det gjør at jeg må tenke litt mer gjennom det før jeg kjøper innbundne. Men det kan jo kanskje også være en bra ting, så kan man kjøpe de man virkelig er sikre på og låne de andre på biblioteket ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pocketutgaver er for meg kun en nødløsning!!

Disse kjøper jeg med meg når jeg skal på ferie/flytur, ellers kun innbundne bøker. For meg er bøker mer enn lesestoff, - det er inventaret mitt... Bøkene mine har sjel, - og de skal følge med meg hele livet.

Hadde jeg hatt plass (og råd) så skulle jeg kjøpt mye mer bøker enn det jeg gjør,- og fysisk setter i hyllene mine, - men heldigvis så har vi biblioteket:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sier meg helt enig med Hilde S H og Caroline.

Jeg unngår i det lengste å kjøpe pocketutgaver (unntatt når det gjelder seriebøker da, der er det nesten ikke noe valg.. ;)), og foretrekker innbundne bøker ellers. De holder seg mye finere og ser finere ut i bokhylla også! Så jeg synes det er mer stas å ha bøker med harde permer i hylla i alle fall. Men, prisen er jo et minus...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har "oppdaget" pocketboken de siste par årene. Så mye god bok for en grei penge! Jeg er veldig glad i de innbundne bøkene mine, og kommer absolutt til å fortsette å handle dem også - men mer og mer myke bøker her i huset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er sant - man får mye for pengene. Det hadde nok gjort underverker for økonomien min om jeg hadde gått over til bare pocket, hehe...

Jeg kom på et eksempel til forresten der jeg velger pocket foran innbundet: Om jeg skal ut på reise. Tok med meg noen pocketbøker på flyturen til USA for 2 år siden, mye enklere og mye lettere å ta med seg enn store, tunge mursteinsbøker! :) Sånn sett er de jo også kjekke å ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg for min del foretrekker pocket. I alle fall som regel. Billigere, dvs. mer bok for pengene og ikke minst tar de mindre plass. Hadde alle mine bøker vært innbundet hadde jeg måttet bygge på huset...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er egentlig ikke så opptatt av om de er innbundet eller pocket. Bok er jo bok. Kjøper det som er billigst, noe som regel er pocket bok. De er jo lette og ta med det, og bedre å lese. Kan ikke fordra når det er snus omslag på bøkene. Bare i veien. (: Bøker som ser lest ut er jo en del av sjarmen, syns jeg da. Innbundet eller ikke, innholdet er jo tross alt det samme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita Ness