Vakkert. Noen ganger får jeg en fornemmelse av Tolkien. Landets historier fra helter, guder og diverse. Sangene de synger om virkeligheten og andre historier som vadrer på lepper. De forskjellige språkene og hva denne verden har å by på.

Alikevell, er det noe helt annet. En Fantasy verden så troverdig at jeg kunne trodd det faktisk hadde skjed. Kvothe er en fantastisk karakter som selvfølgelig har de vanelige talentene som en annen helt, men alikevell er han det motsatte.

Settningene, ordene og forklaringene på ting. Jeg ble fortrollet.

Eneste var at noen ganger ble de siste kapittlene litt langdryge. Men sidene forsatte å bla sin veg.

Anbefaler på det sterkeste. Denne verden gleder jeg meg til å få mer av. Men nå må jeg også bli ferdig med A song of ice and fire..

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 69 svar.

Har du hørt noe mer om når den neste boka i serien kommer ut?? Begynner å bli litt utålmodig!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke hørt noe... venter i spenning selv. Men tittelen har kommet ut :D
The Doors of Stone.
wooopwoooop :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oooh! Høres lovende ut!:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken bergtok meg, og jeg hadde tårer i øynene når jeg var ferdig med den. Oversettelsen var utrolig bra, så bra at jeg skal klare å vente til nr 2 kommer på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for hyggelige ord om oversettelsen!

Hilsen Morten,
oversetteren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morten ,når kommer neste på norsk ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kommer over nyttår. Håper ventetiden ikke blir for lang!
Forhåpentligvis er det verdt det! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder på å lese denne på norsk, fikk lesereksemplar fra forlaget. Jeg har ikke så mye å si annet enn: åhå, jeg elsker den allerede!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

godt, ja jeg må si at oversettelsen er veldig bra :) En fantastisk verden.. Hvor langt har du kommet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for pene ord om oversettelsen! :)

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva heter boken på norsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vindens navn, ikke overraskende. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Vindens navn" heter den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke supertlangt, kapittel 11 :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt, godt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The name of the wind er en av mine favoritt bøker! (og andreboken). Ble helt forelska i Kvothe og Rothfuss's verden! Akk..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har lest to'eren? like bra? Gleder meg til den. Helt forelsket jeg og. Vakkert, det er bare vakkert :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har lest bok nr. to! Spenningen er på topp, nye karakter og mysterier introduseres. Du kommer til å bli forundret over forholdet til Kvothe og Denna, og du følger Kvothe videre på sin ferd for å finne mer info om Chandrian og deres eksistens. Var kanskje ikke like bra som bok nr. 1, men Rothfuss skuffer deg ikke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig nå, den var virkelig herlig! Enig i at de siste kapitlene kunne vært noe kortere, men det ødela ikke for boken i sin helhet.

Jeg ble faktisk veldig overrasket over hvordan handlingen utviklet seg, den var fullstendig annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Annerledes, men like fornøyelig:) Anbefales sterkt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt at du likte den. Jeg og ble veldig overrasket der. Jeg har enda ikke kommet til to'eren, men jeg har hørt flere sagt at den faller, iforhold til den første. Men det gjør mange to'ere. Mye overraskelses momenter i den. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga den egentlig terningkast fem i og med at den ble litt langdryg som du sa, men nå har jeg endret til en sekser! Venter på å få to'ern fra biblioteket så har begynt på en annen bok imens, men tenker bare på at jeg ønsker meg tilbake til verdenen i The name of the Wind:)

Hm... De fleste oppfølgere pleier å være litt dårligere enn den første ja, kanskje fordi man har endel forventninger til hvordan de skal være.. håper vi ikke blir skuffet:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

vet du. Jeg har skiftet selv. Nå står det 6 hos meg og. Har kjøpt to'ern. gleder meg. Den har netopp kommet ut på norsk faktiak, har fått et lesereksemplar. tenkte jeg skulle lese første kapittelet for å se hvordan oversettelsen er. men hvordan er bok to så langt??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Si fra hvordan oversettelsen er da, tenkte å anbefale den til en som ikke er så glad i å lese på engelsk:) Så langt har bok 2 godt oppfylt forventningene.. Er godt over halvveis nå og koser meg skikkelig! Synes første halvdel var minst like bra og kanskje enda litt bedre enn første boka, men midt i mistet den litt av drivet og ble litt langdryg igjen.. Får se hvordan siste halvdel blir:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

spnnende. Nå gleder jeg meg selv til å lese den. Boka forsvant, men skal få tak i den så fort så mulig så skal jeg gi deg oppdateringen :) Så iallefall at noen av navnene var det samme.. noe som er deilig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De norske navnene mener du? Det verste er når karakterene får nye navn i oversettelsen også vet ikke den som har lest på norsk hvem den som har lest på engelsk snakker om:p

Nå har jeg lest enda litt videre, og det er ett par kapitler som er veldig poetiske og minner litt om Tolkien men samtidig på en helt annen måte.. vanskelig å forklare:P Kapittel 97 og påfølgende kapitler tror jeg det var.

Gleder meg til å høre hva du synes:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Yessda. 1 kapittelet er ferdig lest. Veldig god oversettelse, ble overassket. De har beholdt orginalnavnene, orginal tittler og videre.... Fikk akkuratt den samme følelsen da jeg leste kapittel 1 på engelsk. Boken kommer på norsk 1 oktober. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, enda flere pene ord om oversettelsen. :) Takk takk!

De navnene som er "eksotiske" også i originalen, er beholdt i oversettelsen, mens enkelte engelske navn er oversatt eller tilpasset. Dette er helt i tråd med forfatterens egne synspunkter; jeg har hatt nær kontakt med ham underveis.

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet du, jeg har aldri tenkt over at oversetteren har kontakt med forfatteren mens han jobber med boka! Men det gir selvfølgelig mening at kvaliteten bør bli mye bedre på den måten... er det vanlig? Har ikke lest oversettelsen av The name of the wind, men er glad for at Iris synes du har gjort en god jobb! Er så synd når jeg har lest en skikkelig flott bok og vil anbefale den til folk som gjerne vil lese på norsk, og så få høre at de ikke likte den noe særlig pga dårlig oversettelse.. Gleder meg til mamma får lest denne:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok ikke så vanlig, nei. Det hender jo at oversettere tar kontakt med forfatteren for å spørre om noe, men Rothfuss har gått et skritt lenger ved å opprette et eget forum på nettet hvor kun oversetterne hans har tilgang, og hvor han svarer villig på spørsmål og diskuterer frem og tilbake med oversetterne. Det har jeg aldri vært borti før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som noe andre forfattere også bør ta i bruk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rothfuss selv kunne i hvert fall ikke skjønne hvorfor ikke flere forfattere gjør seg mer tilgjengelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har gjort en god jobb.. Og tro meg, jeg er kresen :P

:O Litt misunnelig over å faktisk ha hatt kontakt (fremdeles), må jeg innrømme at jeg blei. Rothfuss er jo en nyskaper i seg selv, synes nå jeg... Hans språk, historie, kapittler, deler og ord, aldri sett maken, siden Tolkien. (Eller, Martin er der han og :) )Vi har solgt en del på Ark, men jeg skulle ønsk vi hadde solgt mer.
Hva har Rothfuss sagt om tredje egentlig, sånn utgiveldse.? Jeg leste at han var leii maset på fansen, for han ble stresset av det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke spurt Rothfuss om bok 3, så der vet jeg ikke mer enn andre. Men jeg tror nok ikke vi bør vente noe før om et par år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke dårlig!! Hvem har oversatt? Arg, men det er lenge til bok nr 3 kommer ut...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morten Hansen har oversettelsen. Skal snart begynne med bok nr to, må bare bli ferdig med A feast of crows, hehe. :D Veit du når 3'ern kommer ut?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, for da må du vente til den siste boka i 'A song of ice and fire' kommer ut?;)

Tror det er lenge til 3'ern kommer ut, på goodreads står det;
Patrick said: Whoever keeps setting the publication date to 2013 is more hopeful than informed. Please stop disseminating false information, it makes my life a hell. publication_year: '2013' to '2025'
Så.. nei:P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe.... Shit, ja det er lang ventetid, han får bare ta seg god tid. Jeg vil heller ha en ferdig god bok, enn en stressende halvferdig bok, bare fordi vi venter så i spenning :P hehe....

George Martin har skrevet en til som sitter å venter på nattbordet mitt (nr5), men er så sykt stor, og jeg skal til Amerika i to uker neste mandag. Så tar heller med meg The wise man fear, så får jeg kose meg med siste boka av "A song of Ice and Fire" i slutten av august :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldiggris, hvor i Amerika da? Jeg drømmer om å reise dit akkurat nå:)

Hvis den siste boka i 'A song of Ice and Fire' er enda større enn 'The wise man's fear', må den være helt enorm! Husker jeg syntes 'The wise man's fear var et monster av en bok (ikke at vi klager på det!). Den er den nest lengste boka jeg har lest hittil i år.. Uansett får du en tung sekk;)

Hmm.. jeg får nestne litt lyst til å gi 'A game of Thrones" en ny sjanse siden du synes serien er så bra.. Kanskje jeg prøver meg på den når jeg har kommet meg gjennom leselista mi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor drømmer du å reise? Amerika er jo et fullstendig innpakka land med alle muligheter.. hehe :)

Maine/Portland, skal jeg da :D Har familie der, så det blir bryllupp og hytta! hærlig..

I mine størreslser er "The wise man fear" mindre, men nå har de virkelig fått pakka "a song of Ice and Fire" bøkene skikkelig inn (de er bitte små, de nye)

Så du har prøvd før? Hvor langt kom du? - Jeg selv er helt oppslukt, elsker bøkene fordi karakterene er så sinnsykt sterke og så ufattelig gjennomført. Ikke bare en, men alle. Og skrivemåten hans. Håper du får et annet syn nestegang, sett serien?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig da! Er det ikke Maine som har det utrolig fine bladverket om høsten? Jeg vil se hele USA egentlig, hadde vært skikkelig gøy med roadtrip gjennom hele landet! Men jeg har familie i Los Angeles og Arizona:)

Ja, jeg prøvde å høre den på lydbok, men gav opp etter det første kapittelet.. Synes det var så vanskelig å følge med på handlingene og karakterene, men mulig det hadde vært lettere å få med seg hvis jeg leser selv? Jeg fulgte ikke med på serien, men har hørt at den følger bøkene veldig bra. Kanskje jeg skal leie første sesongen og se om jeg vil lese videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan tenke meg at den er vanskelig på lydbok, siden det ikke alltid blir forklart tankene deres, men du ser hva de tenker påg av skriften i bøkene. Jeg så første sesong før jeg leste boka, alt gikk veldig greit etter det.. Så nå er det bare ventende på sesong 3 av tv serien, mange flotte skuespillere som skal være med blant annet en nordmann. Og han har fått en kjempe fin karakter..

Los Angeles og Arizona ja. Arizona er jo flott, ville gjerne likt å sett det selv. Det var jo der de første indianerne bosatte seg. Der også Apachene holdt til (min favoritt Indianer stamme) Har så lyst til å dra dit. Roadtrip å, hærlig. Skjønner drømmen din godt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du? Jeg har alltid en bok jeg holder å lese, og en lydbok jeg hører på. Også trengte jeg en engelsk lydbok kjapt og bestemte meg for å prøve ut A Game of Thrones en gang til... Skjønner ikke hva jeg tenkte på første gangen da jeg syntes den var så kjedelig! Nå merker jeg at jeg gleder meg skikkelig til å høre videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så gøy :D Lasta du den ned? tror kansje jeg og har lyst til å prøve den.. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, lånte fra biblioteket;) Det er Roy Dotrice som leser og han gjør en veldig god jobb:)

"Dotrice's recording of Game of Thrones holds the Guinnes World Record for most character voices for an audiobook." :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åja, ja da skal jeg kanskje prøve den i bokform isteden:) Da jeg var mindre planla jeg i mange år å rømme for å leve som indianer, men dey ble aldri noe av..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det samme her ;) Hviken stamme kan du realitere deg til? vet det er et rart spørsmål, men jeg synes det er spennende. Jeg trodde jeg først var en koiwa, men senere fant jeg ut at min stamme er Apache. Det samme med min søster, hun trodde først hun var Sioux, men nå er hun helt Apache... :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er kjempe spennende!
Nomade stammer altså:) Jeg liker aller best Nanticoke indianerne, det var alltid sånn jeg så for meg indianere da jeg var liten.. Kanskje pga Pocahontas:p Apache og Nanticoke indianerne hadde vel fullstendig forskjellige levesett og vilkår. og selvom slettene er fantastiske føler meg meg aller mest hjemme i skogland:) Men Sioux chants and prayers.. Å, de er fantastiske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den skjønner jeg, Pocahontas var og er legendarisk. Elsker den dama. The new world<3 Var en stund der jeg og.

Men de som fasinerer meg mest er Pawnee og Apache. Geronimo var den som fikk meg til å bli Apache, han er helten. Fantastisk mann.

Har du noengang sett Centenniel? en gammel serie som gikk på tv da mamma var liten. Handler om den elven i Colerado og hvordan byen Centenniel ble til. Fra da det ikke bodde noen der, til den ble en by. Du følger genrasjoner fra Indianer tiden, innbyggerne som kommer osv, fantastisk :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så fryktelig trist å tenke på all uretten som er blitt gjort mot 'native americans' (kan ikke komme på hvordan man sier det på norsk!). Motet til Geronimo og andre som han er helt fantastisk og jeg skulle ønske at utfallet hadde blitt så mye bedre for dem. Men Geronimo fikk vel aldri komme tilbake til hjemlandet sitt etter at han ble tatt som krigsfange? Håper at indianer kulturen ikke går tapt i hvertfall, synes det er så mange tradisjoner som går tapt:(

Har ikke sett Centennial nei, den serien gikk nok langt og lenge før jeg ble født:p Men den høres kjempe spennende ut! Skal se om biblioteket har den på DVD.

Og litt ut av det blå.. støtt en tradisjon og kjøp risen din herfra:P

http://www.edenfoods.com/articles/view.php?articles_id=120

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han døde som krigsfange, i reservat. Mye tragisk, kjøpte et blad i amerika nå, med en artikkel om indianerne i reservat i denne tid. De lever jo som aborginerne. Ikke godt å se på. Så leser å leser, utfaller er ikke bra, men deres språk og relgion har de forsatt. White Plum sier i et intrevju i bladet: "do you know what saved me from becoming a cold-blodded murder? my language saved me. there is no way for me to be hateful in mt language. it's such a beautiful, gentel language. it's so peaceful"

Do it! serieren er helt fantastisk, skal faktisk se en episode med mamma etterpå. hehe. :) Skal sjekke ut dette, tusen takk :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe.... Shit, ja det er lang ventetid, han får bare ta seg god tid. Jeg vil heller ha en ferdig god bok, enn en stressende halvferdig bok, bare fordi vi venter så i spenning :P hehe....

George Martin har skrevet en til som sitter å venter på nattbordet mitt (nr5), men er så sykt stor, og jeg skal til Amerika i to uker neste mandag. Så tar heller med meg The wise man fear, så får jeg kose meg med siste boka av "A song of Ice and Fire" i slutten av august :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Navnene ja. Er de samme, noen av dem iallfal.

Gleder meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser denne nå og storkoser meg faktisk allerede på side 60, selvom jeg ikke er fantasy-fan. Fant ut i dag at det er 1. bok av en trilogi, så da har jeg jaggu mer å se fram til også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte levere den tilbake til biblioteket rett før vi flyttet til Norge og jeg har siden tenkt på at jeg ønsker å fullføre den. Til min store glede fant jeg den på engelsk på det nå lokale biblioteket, og jaggu hadde de ikke bok nr2 også. Denne gangen slukte jeg den rått.
Den er helt fantastisk!! Har aldri hatt noe forhold til sjangren, men når Rothfuss skriver, kunne han fått meg til å tro på hva som helst.
Åpner nå bok nummer to, og håper jeg klarer å lese den saaaakte. Ja, kanskje så sakte at nummer tre er ute når jeg er ferdig.. Håpefull.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har også begynt på den nå, bare 70 sider foreløpig. Er veldig spent etter all den fine kritikken den har fått her på forumet. Språket er nydelig.
Er det noen som vet når bok to kommer på norsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok 2 skal etter planen komme til høsten. :)

Hilsen Morten,
oversetteren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar, tror neppe jeg kommer til å lese bok 2. Har nå lest ca 500 sider av første bok og må inrømme at jeg er litt skuffet over denne, språket er vakkert men det er også alt, historien synes jeg ikke har vært så veldig interessant foreløpig. Får håpe den vil ta seg noe opp etterhvert men har mine tvil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som gjorde denne boka veldig spesiell for meg var at det ikke var noen spesiell spenning eller drift i historien som gjorde at jeg måtte lese videre. Faktisk lurte jeg egentlig aldri på hva som kom til å skje videre, og det er heller ikke derfor jeg venter og venter på bok 2. Det var bare selve atmosfæren og følelsen av boka, verdenen og karakterene. Rett og slett et sted jeg elsket å befinne meg i:) Så hvis du enda ikke er begeistret for boka tror jeg ikke du kommer til å synes historien blir så mye mer interessant. Tror det er en bok man enten liker ekstremt godt eller ikke i det hele tatt.. (Men du kan jo prøve littegranne til?:) )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nå lest den ferdig og jeg må innrømme at det ble en del skumlesning på slutten. Fikk enkelte ganger følelsen av at forfatteren var inspirert av Harry Potter bøkene.
I omtalen av boken står det at den har et voksent lesenivå, er ikke enig i det, dette er en ungdomsroman etter min mening.
Ser at mange har gitt den høye terningkast, så ja den er nok godt likt, og det er heller ingen dårlig bok, falt bare ikke i smak hos meg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, Harry Potter? Det ville jeg aldri tenkt på... og jeg ville definitivt ikke anbefalt den som en ungdomsroman. Utrolig morsomt hvor forskjellig man kan oppfatte bøker!:) Du har forresten to nydelig hunder:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

weee :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har herved bestemt at boka skal bestilles!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra. :D gleder meg til å hør hva du synes.... :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer nok til å bli en stund til jeg får lest den, men jeg er kjempenysgjerrig nå. Synes fantasy er en vanskelig sjanger - mitt inntrykk er at det er veldig mye ræl, men at det finnes noen få bra verk innimellom. Jeg må bare finne dem, og denne virket spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er hvertfall ganske annerledes fantasy enn hva jeg har lest før.. Det er liksom ikke spenningen eller nysgjerrigheten på hva som kommer til å skje som gjør at jeg ikke kan slutte å lese. Jeg bare liker å føle meg som en del av det universet, å lese om de akademiske teoriene og knytte meg til karakterene.. Har sett at mange elsker boken, mens andre synes det er fullstendig vrøvl.. Spennende å se hva du synes:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvor gammel ser du for deg at Kvothe er? Gjennom de første sidene før de nevnte alderen hans tenkte jeg at han var rundt 40, men nå heller jeg mer mot 25? Men ikke røp noe hvis det er noen overraskelser, har bare kommet til kapittel 7;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

man får nok ikke svar på det etter siste boka tror jeg. Men du mener når han forteller sant? Jeg tror han er noe med 40, kansje mer. men ikke over 50, tror jeg. Eller, uff, nei nå blei jeg usikker! hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalThereseIdaGladleserTorill Elisabeth RevheimLise MuntheAlice NordliEmil ChristiansenDolly DuckHanne MidtsundTom-Erik FallaBabynemiEgil StangelandOda BharBjørg Marit TinholtAnniken RøilMarit HåverstadHarald KLilith NagelMonaBLLinnVersionMarianneHegeEgil KristiansenKarin BergTove Obrestad WøienNina M. Haugan FinnsonGrete AastorpRufsetufsaLibraritas vBritt ElinElinBesvarteperPerSpelemannEli HagelundBjørg  FrøysaaRandiCathrine PedersenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLindaB