Overgangen

av (forfatter) og Geir Uthaug (oversetter).

Cappelen Damm 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (55 terningkast.)

168 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første romanen i en trilogi.

Omtale fra forlaget

Første bok i Justin Cronins kritikerroste og bestselgende The Passage-trilogi. Boken skiftet tittel til Den første da den senere kom ut i pocket og som e-bok.Det skjedde fort. Trettito minutter for en verden å dø, og en annen bli født.


Først det som ikke skal kunne skje: Et sikkerhetsbrudd i en hemmelig, statlig installasjon, slipper løs det monstrøse sluttproduktet av et grufullt militært eksperiment. Så det utenkelige: En kaotisk og blodig natt som baner vei for en verden som er endret for alltid. Alt de få overlevende har å se frem til er en lang kamp og en fremtid av mørke, død eller det som verre er.


Mens sivilisasjonen raskt svinner hen til en urtidstilstand der du enten er jegeren eller byttet, flykter to mennesker opp i fjellet. FBI agent Brad Wolgast er en god mann, preget av det han har måttet gjøre i tjenesten. Seks år gamle, foreldreløse Amy Harper Bellafonte er en flykting fra det vitenskapelige eksperimentet som satte apokalypsen i gang. Wolgast er fast bestemt på å beskytte henne fra det grusomme hennes fangevoktere har satt i gang, men for Amy er det å slippe unna den første blodige kampen bare begynnelsen på en mye lenger reise. En reise som tar henne årevis og bringer henne til en tid og et sted der hun må avslutte det som aldri skulle vært satt i gang.

"Innimellom dukker det opp en roman-lesers roman: En besnærende, underholdende fortelling kombinert med enkel, smidig prosa, begge deler støtte av en enorm forestillingsevne. Sommer er den perfekte tiden for slike bøker, og dette årets lesere kan nyte godt av gaven det er å lese Justin Cronins Overgangen. Les femten sider og du vil oppdage at du er fanget. Les tretti og du vil oppdage at du er fengslet og leser til langt på natt. Den er så levende fortalt som bare slike fantastiske, episke verk kan være. Hva mer kan jeg si? Dette: Les denne boken og den vanlige verden forsvinner."
Stephen King

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788202283186

EAN 9788202283186

Genre Science fiction Spenning

Språk Bokmål

Sider 794

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 20 15 3 0 2

Bokomtaler

Oi! Dette var en overraskelse. God historie, bra språk og troverdig i forhold til overnaturlig-plottet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en fantastisk spennende leseropplevelse! Denne kan absolutt måle seg med "den største", nemlig The Stand av Stephen King. Jeg er helfrelst Justin Cronin - fan fra og med nå. Kan nesten ikke vente med å fortsette på denne ulidelig skumle og velskrevne trilogien!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende leseropplevelse! Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis man ser bort i fra misbruk av komma, setninger uten sammenheng, skrivefeil og dårlig oversettelse (i den Norske utgaven), så er dette en historie som kompenserer for alt dette. Boken er dessuten såpass lang at man blir vant med det underveis.

Måten historien er skrevet på og omfanget av historien, gjør dette til en unik bok utenom det vanlige som absolutt er verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fleire medlemmer av ein jungel-ekspedisjon i Bolivia blir angripne av flaggermus, blir sjuke, og døyr. Det viser seg at viruset dei blir smitta av under enkelte føresetnadar også kan forlenge livet, og det blir iverksatt eit militært forskningsprosjekt på viruset med dødsdømde straffangar som forsøkskaniner. Det må berre gå gale, forsøket kjem ut av kontroll, og det meste av befolkninga på jorda blir kjapt omgjorde til blodtørstige monster.

Det meste av boka handlar om ei gruppe menneske som bur i ein festningskoloni som held stand mot dei fryktinngytande skapningane. Ein får ei nokonlunde truverdig skildring av korleis eit slikt samfunn kunne fungere. Det einaste som skurrar litt er antalet innbyggarar i festninga, halde opp mot alle samfunnsfunksjonane som blir skildra. Eg får det ikkje til å gå opp. Etter kvart dukkar det opp ei mystisk jente, Amy, som har merkelege eigenskapar. Utan å røpe for mykje, kan ein vel seie at ho blir avgjerande for mykje av det som skjer seinare i boka.

På mange måtar likte eg boka veldig godt. Plottet var ganske bra, og tidvis var spenningsnivået høgt. Det er ein viss variasjon i forteljarteknikk og synsvinkel, og ein del av hendingane blir ikkje mata inn med teskei, lesaren lyt tenke litt sjølv. Men så var det resten, då. Enkelte delar av boka blei alt for langtekkelege etter min smak. Men der det svikta mest for min del, er når telepatiske eller andre parapsykologiske evner blir naudsynt for å få historia til å henge saman. Då melder eg meg ut. Så i sum landa eg på eit terningkast litt under middels.

Eg las denne samen med den dystopiske lesesirkelen, diskusjonstråden for boka er her. Det er alltid moro med litt diskusjon undervegs medan ein les.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Så kanskje den aller største bekymringen var at det en dag ville gå opp for en at alle bekymringene man hadde hatt i livet, kokte ned til én ting: lengselen etter å slutte å bekymre seg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En mann med svære briller og en heftig hentesveis kom ut av en bobil idet Wolgast gikk bort til Chevy - vanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

'There's no time, I'm afraid. We have to be going. It's all over, isn't it, Amy?' He looked down at the girl's sleeping form and gently touched her hand.'Over at last.' Wolgast could stand it no more. 'What's over?' Lear lifted his face; his eyes were full of tears. 'Everything.'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She thought of them as the Twelve, and the Twelve were everywhere, inside the world and behind the world and threaded into the darkness itself. The Twelve were the blood running below the skin of all things in the world at that time.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

It was a dream world, a veil of light and sound and matter that the real world hid behind. Walkers in a dream of death, that's what they were, and the dreamer was this girl, this Girl from Nowhere. The world was a dream and she was dreaming them!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (45) Varsle Svar

Dystopiske bøker med voksne hovedkarakterer.

Fra: http://leeswammes.wordpress.com/2013/05/08/dystopia-for-adults-a-reading-list-updated/


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker eg har lest, eller har leseklare i bokhylla, som av ulike grunnar har kome ut på norsk med to (eller fleire?) ulike titlar.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leseutfordring for 2016 fra Pop Sugar, mest for moro skyld. Ideen var å fylle flest mulig av punktene med uleste bøker fra egen bokhylle og ønskeliste i den grad det lot seg gjøre. Jeg kom gjennom 40 av 41 bøker i 2016. Siste boken, Wonderboy, ble med meg inn i nyåret.

Takk for innspill fra andre bokelskere her inne til aktuelle bøker:)

Se listen i sin helhet her.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fleirbindsverk eg har starta på, men ikkje fullført enno.
Tel ikkje med krim-seriar o.l.
Lista er meint som ei hugseliste for eigen del.

Sortert etter kor truleg det er at eg kjem til å lese fleire bøker i verket.
Kvart punkt i lista er den første boka eg las av det aktuelle verket.


Verk som er sjekka ut av lista:
- Napoli-kvartetten av Elena Ferrante
- Slåttekar i himmelen og dei tre påfølgande bøkene i Edvard Hoem sin slektskrønike.
- Nattens brød av Johan Falkberget


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The city of mirrors - the passage trilogy book 3" av Justin Cronin
 • "De tolv" av Justin Cronin
 • "Silo" av Hugh Howey
 • "Grensen" av Frank Schätzing
 • "Horns" av Joe Hill
 • "Z - en muntlig gjenfortelling om zombiekrigen" av Max Brooks
 • "Nekronauten - roman" av Lajla Rolstad
 • "Menneskebarnet" av M.R. Carey
 • "Evercity - roman" av B. Andreas Bull-Hansen
 • "La de gamle drømmene dø" av John Ajvide Lindqvist
 • "Drømmegjengeren" av Samantha Shannon
 • "Anubis - roman" av B. Andreas Bull-Hansen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver