The passage

av (forfatter).

2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (56 terningkast.)

171 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9780345528179

EAN 9780345528179

Serie Passage-trilogien (1)

Genre Science fiction Spenning

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 21 15 3 0 2

Bokomtaler

Oi! Dette var en overraskelse. God historie, bra språk og troverdig i forhold til overnaturlig-plottet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en fantastisk spennende leseropplevelse! Denne kan absolutt måle seg med "den største", nemlig The Stand av Stephen King. Jeg er helfrelst Justin Cronin - fan fra og med nå. Kan nesten ikke vente med å fortsette på denne ulidelig skumle og velskrevne trilogien!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende leseropplevelse! Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis man ser bort i fra misbruk av komma, setninger uten sammenheng, skrivefeil og dårlig oversettelse (i den Norske utgaven), så er dette en historie som kompenserer for alt dette. Boken er dessuten såpass lang at man blir vant med det underveis.

Måten historien er skrevet på og omfanget av historien, gjør dette til en unik bok utenom det vanlige som absolutt er verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fleire medlemmer av ein jungel-ekspedisjon i Bolivia blir angripne av flaggermus, blir sjuke, og døyr. Det viser seg at viruset dei blir smitta av under enkelte føresetnadar også kan forlenge livet, og det blir iverksatt eit militært forskningsprosjekt på viruset med dødsdømde straffangar som forsøkskaniner. Det må berre gå gale, forsøket kjem ut av kontroll, og det meste av befolkninga på jorda blir kjapt omgjorde til blodtørstige monster.

Det meste av boka handlar om ei gruppe menneske som bur i ein festningskoloni som held stand mot dei fryktinngytande skapningane. Ein får ei nokonlunde truverdig skildring av korleis eit slikt samfunn kunne fungere. Det einaste som skurrar litt er antalet innbyggarar i festninga, halde opp mot alle samfunnsfunksjonane som blir skildra. Eg får det ikkje til å gå opp. Etter kvart dukkar det opp ei mystisk jente, Amy, som har merkelege eigenskapar. Utan å røpe for mykje, kan ein vel seie at ho blir avgjerande for mykje av det som skjer seinare i boka.

På mange måtar likte eg boka veldig godt. Plottet var ganske bra, og tidvis var spenningsnivået høgt. Det er ein viss variasjon i forteljarteknikk og synsvinkel, og ein del av hendingane blir ikkje mata inn med teskei, lesaren lyt tenke litt sjølv. Men så var det resten, då. Enkelte delar av boka blei alt for langtekkelege etter min smak. Men der det svikta mest for min del, er når telepatiske eller andre parapsykologiske evner blir naudsynt for å få historia til å henge saman. Då melder eg meg ut. Så i sum landa eg på eit terningkast litt under middels.

Eg las denne samen med den dystopiske lesesirkelen, diskusjonstråden for boka er her. Det er alltid moro med litt diskusjon undervegs medan ein les.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Så kanskje den aller største bekymringen var at det en dag ville gå opp for en at alle bekymringene man hadde hatt i livet, kokte ned til én ting: lengselen etter å slutte å bekymre seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En mann med svære briller og en heftig hentesveis kom ut av en bobil idet Wolgast gikk bort til Chevy - vanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

'There's no time, I'm afraid. We have to be going. It's all over, isn't it, Amy?' He looked down at the girl's sleeping form and gently touched her hand.'Over at last.' Wolgast could stand it no more. 'What's over?' Lear lifted his face; his eyes were full of tears. 'Everything.'

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She thought of them as the Twelve, and the Twelve were everywhere, inside the world and behind the world and threaded into the darkness itself. The Twelve were the blood running below the skin of all things in the world at that time.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

It was a dream world, a veil of light and sound and matter that the real world hid behind. Walkers in a dream of death, that's what they were, and the dreamer was this girl, this Girl from Nowhere. The world was a dream and she was dreaming them!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

171 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Dystopiske bøker med voksne hovedkarakterer.

Fra: http://leeswammes.wordpress.com/2013/05/08/dystopia-for-adults-a-reading-list-updated/


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er en liste over dystopier som man i utgangspunktet tror er en «vanlig» roman


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker eg har lest, eller har leseklare i bokhylla, som av ulike grunnar har kome ut på norsk med to (eller fleire?) ulike titlar.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fleirbindsverk eg har starta på, men ikkje fullført enno.
Tel ikkje med krim-seriar o.l.
Lista er meint som ei hugseliste for eigen del.

Sortert etter kor truleg det er at eg kjem til å lese fleire bøker i verket.
Kvart punkt i lista er den første boka eg las av det aktuelle verket.


Verk som er sjekka ut av lista:
- Napoli-kvartetten av Elena Ferrante
- Slåttekar i himmelen og dei tre påfølgande bøkene i Edvard Hoem sin slektskrønike.
- Nattens brød av Johan Falkberget


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "De tolv" av Justin Cronin
  • "Speilbyen" av Justin Cronin
  • "Grensen" av Frank Schätzing
  • "Silo" av Hugh Howey
  • "Nekronauten - roman" av Lajla Rolstad
  • "Menneskebarnet" av M.R. Carey
  • "Evercity - roman" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
  • "Miraklenes tid" av Karen Thompson Walker
  • "Anubis - roman" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
  • "Mørke dager" av Belinda Bauer
  • "Lushons plater - roman" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
  • "Nysgjerrigper" av Belinda Bauer
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver