Jeg gleder meg til den femte boken i vår dystopiske lesesirkel! Det er jo et lite jubileum :)

Alle som har lyst er velkommen til å være med på lesingen av denne boken. Diskusjonen om denne boken holdes i denne tråden, mens diskusjon om andre bøker og om boksirkelen holdes i denne tråden: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Boken heter the Passage på engelsk, men har to ulike titler på norsk: Overgangen OG Den første.

Bok-cover

Dette er første bok i en planlagt triologi, og den har fått veldig god mottakelse. Vi leser bare første boken i denne sammenhengen.

Den finnes med stor sannsynlighet i ditt bibliotek. Husk å be om fjernlån til boksirkel hvis den er utlånt, kanskje du slipper venteliste :)
Den finnes på engelsk på Amazon, og som dyr engelsk lydbok på Audible, og som e-bok på de fleste andre plattformer.

Foreslår leseperiode 14. april-14. mai. Hvordan høres det ut? Gleder vi oss? :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 62 svar.

Har de fått med dykk at denne kjem som TV-serie? Første episode på FOX i morgon torsdag 22. januar kl. 22. Eg var berre middels begeistra for boka, men kjem til å benke meg foran TV'en for å sjå om serien er bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Haha, jeg husker ingen ting om denne boken! :) Men alltid gøy med serier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det har jeg ikke fått med meg – og ikke har jeg Fox. Hvordan var den første episoden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første episoden låg vel så nær opp til boka som ein har lov til å vente når ein gjer om ei bok til ei TV-serie. Nokre tilpasningar er det sjølvsagt gjort, men historia og persongalleriet er stort sett til å kjenne att.

Eg fekk ingen "må sjå heile"-kjensle, men det var brukbart nok til at eg kjem til å sjå episode 2. Så får vi sjå, boka tykte eg blei litt langdryg etter nokre hundre sider, men det kan jo tenkast at serien held meg i ande på ein annan måte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser faktisk at jeg for 2 år siden spådde en TV-serie - lenger ned på siden her. Morsomt :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I morgen er den nye fristen,og jeg får bare konstatere at jeg ikke blir ferdig med boka. Kanskje jeg kommer gjennom i løpet av de neste ukene.

Hvordan synes dere andre at boka var? noen innspill som kan kickstarte en diskusjon?
For min del synes jeg boka tidvis var uhyggelig og spennende,men tidvis også uinteressant. Fikk høye forventninger da jeg begynte å lese,så jeg er litt sur på denne boka. Kommer ikke til å lese fler i serien (triologien?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg prøver meg på noen tanker rundt boka.
Boken virker relativt realistisk selv om det er "vampyrer"med. F.eks. vekten som legges på elektrisitetens betydning virker reell og logisk. At små lommer med menneskesamfunn eksisterer så lenge er kanskje realistisk, jeg vet ikke om menneskelig natur ville gjort det så enkelt.

Jeg lurer på hvorfor barna ble isolert til de var åtte år. hvis de levde med familiene sine ville de vel gradvis skjønt hva som foregikk, og ville ikke det vært bedre enn å få sjokk når de var åtte? var det for å kontrollere det de lærte og inntrykkene de fikk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i at det ble mange hopp. Jeg orker ikke å fullføre den,livet er for kort til å slite seg gjennom bøker som ikke treffer helt ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Lest hele, og den tok seg veldig opp. Folk som vi ble kjent med i første del, kom på ulike vis tilbake... Både gjennom andres historier og i mer fysisk form... Historien ble nøstet opp, og fikk sin avrunding på en fin måte. Vurderer å lese neste bok ved en senere anledning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den som leser får se:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fullførte boka for en uke siden. Ting tar seg opp og blir veldig spennende på 70% og utover.

Drøy bok og lang var den og, men den var verdt tiden, synes jeg :).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er heller ikke ferdig, men nå bare ca 100 sider igjen. Litt spent på hvordan boken rundes av, men mulig slutten blir en teaser for neste bok. Sitter med en liten følelse av at boken er skrevet med tanke for en TV-serie, ganske klare episoder.
Syns det ble mye forflytning frem og tilbake. Hvorfor gikk Amy fra Colerado til California og nå er på vei tilbake igjen etter hundre år. Kan ikke se at så mye er oppnådd annet enn at tiden har gått.
Men boken har en nerve allikevel, så jeg avskriver ikke bok nr. 2 og 3 ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen som ser at de trenger mer tid? :-) Jeg kunne godt hatt det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg trenger mer tid på å få ferdig denne. Minst 2 uker til. Håper det er ok med forlenget tid :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk. Har ca. 3 hundre sider igjen. Syns kanskje boken har mistet noe av nerven også, sånn mal apropos. Kommer den tilbake, dere som er kommet lengre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare noen få sider igjen, men det er greit for meg å forelenge leseperioden, hvis det er stemning for det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, veldig gjerne:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra at vi er flere :-) Hva med to uker ekstra? er det ok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Passar meg veldig bra. Måtte legge bort denne for å bli ferdig med Brødrene Karamasov, men no er eg snart i gang igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er supert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott! :-)

Jeg har byttet til lydbok nå,er visst bare gjennom 38 % av boka. Håper på mer stødig fremgang nå! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå har jeg kommet til side 407. Boken blir fortsatt bedre og bedre. God lesesøndag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nå gjennom 51% av boka! Men jeg synes dette samfunnet i skauen er ganske kjedelig. må jeg holde ut med dem lenge? (uten å spoile for mye?) ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er vel rundt 12% bak deg, og er i fint driv med boka no. Men eg meinar å spore ei endring i språket etter at vi kom i skauen. Der var tidvis veldig flott språk i den første delen av boka, no tykkjer eg det har flata ut ein del. Og så irriterer eg meg bittelitt over små skrivefeil, og litt meir over ein del over åpenbare feiloversetjingar. Er det nokon som har høyrt om ein kryssbue før? Eg googla for å sjå om det i det heile tatt finnest noko som heiter dette, og uttrykket blir visst nytta om sånne bøyelege teltstenger i kuppeltelt. Lite egna til å forsvare seg med altså. Men "crossbow" på engelsk tyder "armbrøst" på norsk, eg ville heller hatt eit slikt eit i møte med ein viral.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For min del har den vært veldig varierende, nesten så det er to-tre forskjellige utgaver. Har ikke lagt merke til språket spesielt, men mer formen og handling.
I den engelske utgaven bruker de "Flyers" som banneuttrykk, irriterende ofte i en periode. Skulle gjerne hørt hva det er oversatt med på norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har ikkje lagt merke til noko spesielt banneuttrykk som blir nytta i overkant ofte. Har du eit døme frå den engelske utgåva?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, begge fra kapittel 20. Kanskje det bare var jeg som ble opphengt i dette uttrykket.

"Mausami looked away. 'Flyers. I'm going to kill him, I svear it'" side 279 i min utgave.
'Who cares?' Rey rose quickly from the floor of the cart. 'Flyers, nobody tells us anything. Let's get the hell out of here' side 286 i min utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første er oversatt til "Pokker". Den andre til "Dæven"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så der har de byttet på ja.. Lurte på om det skulle ha en spesiell betydning siden det ble brukt såpass mye, men da ser det ikke ut til at oversetteren mente det hvertfall. Tusen takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånne oversettelsesfeil er utrolig irriterende! Glad jeg valgte å ta den på engelsk der en crossbow er en crossbow :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, Ajiniakra! Jeg mistet litt interessen når jeg kom hit, men håper og tror at spenningen kommer tilbake på et senere tidspunkt i boka :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har den tatt seg litt opp, men jeg får lide for at jeg ikke har fulgt ordentlig med på navnene ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre:-) Jeg får prøve å være litt skjerpa på navnene siden jeg ikke kan ta Kindle trikset til Frode under her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange navn ja, men jeg har den engelske versjonen på Kindle. Der trykker man på navnet på personen man ikke husker hvem er, og det kommer opp en beskrivelse av yrke, familie osv. Også bra ordbok, som jeg brukte flittig, bare å trykke på ord man ikke forstår...

PS! Nå har jeg begynt å lese en annen bok på engelsk ,- papir format (Roma, av Steven Saylor, kan anbefales), når jeg prøver å trykke på ordene skjer det ingen ting gitt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lastet ned utdrag til min kindle nå. Takk for tips. Spent!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg kommet til side 300, nå begynner det virkelig å dra seg til. Jeg syns boken blir bedre og bedre. Keep reading:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt å høre :-) Jeg har lest 29%, sier Kindle, og er på side 213. Er godt fornøyd med handlingen hittil og spent på fortsettelsen. Hittil har det gått greit å holde styr på persongalleriet og jeg håper det fortsetter sånn. Kan forresten ikke skjønne annet enn at denne boka egner seg for filmatisering? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er boken i hus hos meg også, såvidt startet litt i dag. Håper på spenning hele veien siden boka er så tykk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lastet ned den norske e-boka på Kindle, så nå er jeg også klar. Begynner å lese i løpet av dagen. Gleder meg til denne!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

OK. Da er jeg i gang - kommet til side 73 i min norske pocket. Opplever at boken er lettlest, men kanskje ikke veeldig spennende ennå. Men vi er vel bare i ferd med å bli kjent med personene i galleriet. Tror den satte leseperioden er grei for min del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Side 110 og stigende spenningsnivå :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre at den tar seg opp, jeg synes heller ikke at de første 70-80 sidene var så spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Då er eg klar. Boka kom i posten i dag, siste innbundne eksemplaret til sals i heile landet, i alle fall dersom ein skal dømme etter søkeresultata mine.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er du fornøyd med eksemplaret? Har du begynt å bla? Blitt nysgjerrig?

Jeg fikk nettopp mitt innbundne eksemplar i posten og ble begeistret. - Ikke minst fordi jeg allerede har lest 24% av boka, sier Kindle, og likt den veldig godt. Kjøpte en britisk utgave - veldig pent brukt- til under 100-lappen inkl. frakt. Dust jacket på det britiske eksemplaret lyser så uhyggelig i leselampelys. Dette er noe man ikke ser i dagslys.Vet ikke om andre utgaver har dette?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lagt den til sides, ute av syne til den 14.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det snart den 14. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med. Har kjøpt boken til Kindle. På engelsk. Dette blir moro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wuhu! :-)

Jeg har lest det første lille kapittelet! vi er i gang ned bok nr. fem, dere! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Yes, da er vi igang:) jeg har kommet til 27%. Bra utvikling i historien. Gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den første boken i trilogien er så vidt jeg kan skjønne ikke på Audible, men på dyre Itunes. Velger meg pocket på norsk til 149,- denne gangen.
Leseperioden er grei for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg skrev til Monica nettopp: jeg er medlem på britiske aubible: audible.co.uk og der er prisen svært mye snillere enn på amerikanske audible: rundt 100 kr/1 credit om du er medlem der eller ellers 13 pund. Dumt at de har så ulike priser. Du finner den her:
http://www.audible.co.uk/pd/Fiction/The-Passage-Audiobook/B004FU2L7Q/ref=a_search_c4_1_2_srTtl?qid=1459770349&sr=1-2

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De har den på Audible, til den nette pris av 43,12 dollar ...

Jeg har også kjøpt den på norsk, som e-bok, til kr. 149,-. Altså samme prisen som for pocket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er medlem på den britiske audible og der er prisen en helt annen: enten 13 pund eller 1 credit. Og til en credit blir den jo nesten billig. Rundt 100 kr. Så merkelig at de opererer med så veldig ulike priser!
http://www.audible.co.uk/pd/Fiction/The-Passage-Audiobook/B004FU2L7Q/ref=a_search_c4_1_2_srTtl?qid=1459770349&sr=1-2

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, OK - ser det. De har den på ....com og ikke på ...co.uk, hvor jeg har abonnement. Så rart..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hurra! :-)

Flere har vel fått med seg at jeg ikke klarte å vente og har tyvstartet :-) Men jeg er bare kommet litt over 100 sider og den er vel på over 700 sider, så mye gjenstår (heldigvis!). Leser på Kindle - noe som er praktisk med tanke på lengden på denne romanen. - Vet ikke om jeg hadde dratt med meg det fysiske formatet i veska når jeg er på farten.

Kindle-prisen på denne har variert voldsomt, så om du vil ha den på Kindle, så kan det lønne seg å følge med på prisen (dersom du ikke "må" ha den med én gang da). A propos Audible-prisen: det kan diskuteres om Audibles lydbok-versjon er dyr - slik du nevner. På audible.co.uk (NB: den britiske - og ikke den amerikanske audible, der den er dyr) koster den ca 158 kr - eller bare rundt 100 kr dersom du bruker en av dine månedlige credits for å kjøpe den :-) Billigste norske utgave jeg har funnet er på 149 kr.

Selv er jeg såpass begeistret for historien hittil at jeg har bestilt en veldig pent brukt innbundet engelsk utgave også til 100-lappen inkl. frakt :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes 14. april-14. mai lyder greit. Men hvis noen synes det blir snaut med en såpass omfangsrik bok, er det helt greit for meg. Og ja, jeg gleder meg i hvert fall! Har stor tro på denne.

Teller litt på knappene om jeg skal kjøpe den på norsk som e-bok eller på engelsk som lydbok, og nå har jeg jo litt tid på å bestemme meg før leseperioden starter :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bestilt den på biblioteket som papirbok, men den skal være veldig fengende hvis jeg skal holde motivasjonen oppe gjennom en så feit bok! Kanskje jeg må bytte til lydbok etterhvert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte den norske e-boka og tenker som deg. Kan evt bruke en kreditt hos Audible og laste ned lydboken på engelsk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk lånt boka på biblioteket og er klar til å begynne 14. april - trenger litt tid til å lese litt annet også, og denne er jo en skikkelig murstein! Gleder meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var ikke klar over at den var så stor! Vi får se an om vi trenger mer tid underveis :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anniken LAinaGVJon RyeKarin BergHildeTorill Elisabeth RevheimgretemorErlend Risvik PaulsenkntschjrldJanne BrovoldIngunn SSimenBoktimmyKjetil AudsenIda SAnne Berit GrønbechNorahEli SeimJulie StensethRosa99Tove Obrestad WøienAlexandraIngeborg Gkjell kEmilieskBertyLibraritas vBjørg Elin NærlandMaistreLasse SteinnesOlaugkakekjeksTanteMamieannelinguaGuro BfornixVannflaskeChristinaTralte