Før jeg faller

av (forfatter) og Hilde Stubhaug (oversetter).

Gyldendal 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (31 terningkast.)

90 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Samantha Kingston lever et gullkantet liv og er vant til å få alt hun ønsker seg. Men så, den 12. februar kl. 00.40 dør hun plutselig, og alt burde vært over. Neste dag våkner hun imidlertid, og det er den 12. februar igjen. Samantha får sju sjanser til å oppleve dødsdagen sin igjen, og i løpet av denne uka skjønner hun litt mer og blir kanskje litt klokere.

Omtale fra forlaget

Internasjonal bestselger -- en ungdomsroman av de sjeldne!

Hva hvis du bare hadde én dag igjen å leve: Hva ville du gjøre? Hvem ville du kysse? Og hvor langt ville du gå for å redde ditt eget liv?
Samantha Kingston har alt: en kjæreste alle misunner henne, tre fantastiske bestevenninner og verden for sine føtter. På skolen er det en selvfølge at hun får det hun ønsker seg ? fra det beste bordet i kantina til den beste parkeringsplassen. Fredag 12. februar lå an til å bli enda en dag i det gullkantede livet hennes.
Isteden skulle det bli den siste. Klokka 00.40 dør Sam. Livet hennes er slutt. Finito. Alt blir svart.
Men så ringer vekkerklokka, og det er 12. februar. Igjen. Var alt et mareritt? Nei, uheldigvis ikke. Hun har fått en sjanse til. Sju sjanser, faktisk. I løpet av en uke opplever hun dødsdagen sin igjen og igjen, og for hver gang skjønner hun litt mer, og blir kanskje litt ? klokere?
? «En virkelig sofistikert roman ? Oliver skriver med en imponerende letthet og innlevelse ? en klok, morsom og innsiktsfull roman som er absolutt umulig å legge fra seg.» (The Daily Mail)? «'Før jeg faller' minner ved første øyekast om filmen Groundhog Day (high school-eleven Samantha opplever dagen hun døde, igjen og igjen), men man skjønner snart at dette er noe helt annet. Samanthas død er riktignok uunngåelig, men konsekvensene av valgene hun må ta hver av disse dagene, sier uendelig mye om hva det vil si å være menneske.» (Publisher?s Weekly Best Children?s Books 2010)

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788205420731

EAN 9788205420731

Omtalt sted Connecticut

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 13 7 1 1 0

Bokomtaler

Før jeg faller handler om Samantha Kingston, som er blandt de mest populære jentene på skolen sammen med venninnene Lindsay, Alley og Elody. Hun er sammen med den mest ettertraktede gutten på skolen, og kommer stort sett unna med det meste.

På vei hjem fra en fest dør Sam. Neste dag våkner hun imidlertidig igjen av vekkerklokken, og undrer på om det hele var en vond drøm. Men det viser det seg at det ikke var. Hele syv ganger må hun gjenoppleve den samme dagen, før hun forstår hva hun må gjøre for å komme seg videre. For hver dag gjør hun nye oppdagelser og skjønner mer og mer. Øynene hennes blir mer åpne for det som skjer rundt henne og den personen hun har blitt. Samtidig ser hun menneskene rundt seg i et nytt lys, og lærer de bedre å kjenne.

En underfundig roman som jeg ikke helt kjøpte. Det er virker som et kult plot, men det er noe som skurrer, som gjør at det ikke helt funker. Jeg vet ikke om det er at jeg blir lei av å lese de samme tingene som skjer hele syv ganger, eller om det bare er at det ikke ble troverdig nok for meg. Valget Sam må ta på slutten av boka overrasker meg, og jeg måtte faktisk gruble litt da jeg var ferdig med boka for å summere for meg selv hva som egentlig skjedde, og hvorfor.

Lauren Oliver skriver godt fra ungdoms- og skolemiljøet i USA synes jeg, og jeg så stadig for meg settingen til filmen "Mean Girls" ;) En spennende roman som ikke nådde helt opp hos meg. Oliver kommer med en ny bok på norsk denne høsten, så det blir spennende og se hvordan den blir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka var jeg i starten litt skeptisk til, i og med at jeg ikke pleier å like slike bøker. Men etter å ha lest et par sider, satte jeg meg helt inn i historien, og klarte ikke legge den fra meg. Slutten var overraskende, og får meg til å tenke på hva som skjer med personene i etterkant. Dette er en helt fantastisk roman som får meg til å gi "Delirium"-serien av samme forfatter en ny sjanse. Tommel opp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en grinebok, tro meg. Jeg satt der i senga mi, med lampa på, midt på natta og gråt så mye fordi denne boken virkelig traff meg. Jeg griner vanligvis aldri av bøker eller filmer, men denne har en slik følsom moral at det er umulig å la vær å gråte.

Samantha Kingston har det absolutt perfekte liv som blant de populære på skolen. Sam bryr seg lite om fremtiden og har kun fokus på hva som skjer der og da. Sam har et godt rykte på seg, særlig med en superkjekk kjæreste ved sin side og trofaste, populære venner. 12 februar - Valentinsdagen - lå an til å bli like perfekt som hun forestilte seg.
Dessverre blir det den verste dagen i hennes liv - Sam havner i en bilulykke og dør. Helt plutselig, ingen forvarsel, hun fikk ikke sagt farvel til livet.
Sam våkner opp til dødsdagen hennes syv ganger, og for hver gang hun opplever dagen, lærer Sam nye ting om livet hennes som hun aldri har sett før - ting hun burde ha lagt merke til, men som ignorerte. Hennes syv sjanser er for å få Sam til å rette på de feilene i livet hennes som førte til ulykken.

Se min anmeldelse av boka; Før jeg Faller

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Not then, but afterward, I started to think about time, and how it keeps moving and draining and flowing forever foward, seconds into minutes into days into years, all of it leading to the same place, a current running forever in one direction. And we're all going and swimming as fast as we can, helping it along.
My point is; maybe you can afford to wait. Maybe for you there's a tomorrow. Maybe for you there's a thousands of tomorrows, or three thousends, or ten, so much time you can bathe in it, roll around in it, let it slide like coins through your fingers. So much time you can waste it.
But for some of us, there's only today. And the truth it is; You really never know
."

 • Samantha Kingston - Before I Fall
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner "Faen ta skjebenen" av John Green.

Stikkord: Dette er bøker som spiller på hele følelsespekteret. Du vil smile og gråte, og bøkene får deg til å tenke. Spesielle karakterer som du blir glad i. Kjærlighet. Lettlest.

Se flere bøker som ligner her:

http://www.goodreads.com/list/show/19203.If_you_love_John_Green_books_you_ll_love_these_books


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker for ungdom, spesielt jenter på 12-18 år. (spørs på boka) Fantasy, romantikk, humor, sorg, moral, action osv osv. Anbefales!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Rekviem" av Lauren Oliver
 • "Drageriddernes orden - Nihal fra Vindlandet" av Licia Troisi
 • "Ingen vil savne deg" av Michelle Gagnon
 • "Sjansespill" av Simone Elkeles
 • "Pegasus og flammen" av Kate O'Hearn
 • "Da jeg lot deg gå" av Gayle Forman
 • "Alt jeg sier er sant" av Lisa Bjärbo
 • "Pandemonium" av Lauren Oliver
 • "Giftige hjerter" av S.B. Hayes
 • "En skytsengels dagbok" av Carolyn Jess-Cooke
 • "Afrodite og døden" av Ritta Jacobsson
 • "Fluen" av Martina Gaux
Alle bokanbefalinger for dette verket