Afrodite og døden

av (forfatter) og Kari Bolstad (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (20 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Afrodites klassekamerat og nabo forsvinner plutselig, og blir funnet død. Afrodite prøver å finne ut av hva som kan ha skjedd, og snart er hun viklet inn i et farlig nett. Hun får følelsen av at morderen er noen hun kjenner, og at han vet at hun er på sporet av ham. Dette er den første boken om Afrodite.

Omtale fra forlaget

Dagsaktuell og prisbelønt ungdomskrim En dag forsvinner Afrodites nabo og klassekamerat Mikaela på vei hjem fra en venn. Noen dager senere blir hun funnet -- død.Afrodite starter sin egen etterforskning av det mystiske dødsfallet. Snart er hun viklet inn i et nett av løgner, ledetråder og farlige forbindelser. Og jo dypere hun graver, desto sterkere blir den uhyggelige følelsen som hun forsøker å fortrenge: Morderen er noen hun kjenner. Og han vet at Afrodite er på sporet av ham.Afrodite og døden ble kåret til beste ungdomskrim i Sverige i 2006 med begrunnelsen: "en trovärdig berättelse om brott som föds ur rädsla och dumhet.. Den er skrevet med troverdig innlevelse i dagens ungdomsvirkelighet; hovedpersonen er en vanlig jente, og miljøet gjenkjennelig forstadshvitt.Men verken skolen eller middelklassemiljøet er så trygt som det kan se ut som ...Boka har en psykologisk nerve som tvinger leseren inn i etiske problemstillinger . den stiller krav både til leserens og til hovedpersonens moralske mot. Realistisk og intelligent; spennende og dagsaktuelt -- Afrodite og døden er første bok i en serieForfatterens fingerspitzgefühl for story, språk og stil gjør romanen svært troverdig og helt fri for stereotypier, hvilket kjennetegner en meget god ungdomsroman. ( . ) Romanen viker ikke unna for det mørke og fryktelige, samtidig som skildringen av forelskelse og de mange humoristiske og varme scenene balanserer. Spenningen og de korte kapitlene gjør at det er en lettlest bok det er lett å komme inn i, og umulig å legge fra seg (Svensk Bibliotekstjänst)Ritta Jacobsson er en finlandssvensk forfatter som har skrevet flere bøker både for barn, ungdom og voksne. Forfatterens hjemmeside: www.ritta.se

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205385870

EAN 9788205385870

Genre Spenning

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 8 9 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Afrodite og sviket" av Ritta Jacobsson
 • "Afrodite og ulykkesfuglen" av Ritta Jacobsson
 • "Alt skal bli bra" av Geir Moseng
 • "Den magiske vinteren" av Philip Reeve
 • "Ormeøyet" av Tore Aurstad
 • "En førstis forteller" av Emma Chastain
 • "Slutt!" av Kari Bøge
 • "Monsterkarneval" av Mats Wänblad
 • "Farlige spor" av Kjersti Scheen
 • "Den grønne sirkelen" av Stefan Casta
 • "Kong Steves selvlysende hip hop-bibel" av Thomas Fröhling
 • "De tre utvalgte" av H. L. Dennis
Alle bokanbefalinger for dette verket