Leserne i Broken Wheel anbefaler

av (forfatter) og Gøril Eldøen (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.15 (118 terningkast.)

237 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Leseberta_23s eksemplar av Leserne i Broken Wheel anbefaler

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner og slik

Lesedato

2020

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Feelgoodperle fra ung svensk debutant.

Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.
Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner - til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones - som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.
Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé...
Leserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feelgoodroman om vennskapets kraft, kjærlighet til bøker - og om å finne sin plass i tilværelsen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205460133

EAN 9788205460133

Omtalt sted Iowa

Språk Bokmål

Sider 393

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 34 46 21 6 1

Bokomtaler

Forfattaren er tydelegvis glad i litteratur, og er nok også svært belest. Det er dessverre ikkje nok til å skriva bøker sjøl. Det er ikkje utan grunn at det er langt fleire lesarar enn forfattarar her i verda. Bivald pakkar inn forteljinga i klisjear, forutsigbar handling og eit til tider dårleg språk. Det einste som løfta romanen litt var ein god porsjon humor, samt breva frå Ann Harris, sjølv om ideen er mykje betre brukt i to av bøkene ho omtalar: Helene Hanffs 84 Charing cross road og Mary Ann Shaffers Guernsey forenig for litteratur og potetsskrellpai. Det er verkeleg to perler. Eg vart skuffa over denne boka.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette ble litt klissete og usannsynlig for meg, men helt uten sjarm er boka ikke. Det ble et par oppsiktsvekkende fniseanfall på t-banen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En skikkelig sjarmerende bok, full av varme. En bok som for alle oss som er glad i bøker og en bok for dem som ikke forstår hvorfor vi er så glad i litteratur. Det er en bok om kjærlighet til bøker, men også om å finne sin plass i verden. Denne boken anbefales på det varmeste :-) skikkelig feelgood.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ei herlig feelgood bok!
Hovedpersonene er begge to bokelskere så gjenkjennelsesfaktoren der er høy og jeg stor koste meg.
Eneste minusene er brevene inni mellom kapitlene, som jeg finner noe merkelige, og en vel opplagt slutt til tross for en liten vri.
Anbefales helt klart!
Super sommerbok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[Hovedpersonen er riktignok død, men hun er med oss hele tiden, i og med at Sara bor i hennes hus, leser hennes bøker og omgås hennes venner. Amy er selv med i form av brev hun tidligere har skrevet til Sara, og sånn blir vi sakte men sikkert kjent med henne også.
Den lille byen Broken Wheel blir beskrevet på en måte som fikk meg til å le. Jeg kunne levende se det for meg, kjolebutikk som ikke har tatt inn kjoler siden 60-tallet, jernvarehandel som aldri selger noe, reklameplakater fra 1987, og dineren selvfølgelig, den som er likedan i alle bøker og filmer. Det er ikke vanskelig å skjønne at dette er en by hvor hjulene går saktere og saktere rundt.
Menneskene i byen får fort personlighet. Sara kjenner dem jo på et vis fra før, fra brevene til Amy, men hun prøver å skjule at Amy har skrevet om dem. De er flink å ta seg av den forvirrede turisten, så hun får fort sin egen personlige kjennskap til dem.

I løpet av handlingen får vi forklart navnet Broken Wheel, vi ser hvor tittelen på boken kommer fra og vi lærer hvorfor Allen Lane startet opp Penguin forlag. En av de episodene som sjarmerte meg mest er når beboerne i byen driver den type "langsomunderholdning" som har blitt så populær i Norge, nemlig å stå å se på Sara gjennom butikkvinduet når hun leser. Jeg skal ikke røpe hvor lenge hun satt med nesen i boken før hun oppdaget folkemassen utenfor, men det var utrolig skjønt å lese om.
]1

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Läser det svenska originalet "Läsarna i Broken Wheels rekommenderar" via Anna Maria Källs uppläsning.
Oj vad jag älskade den här boken! Eller älskar ska jag säga. Kommer säkert att läsa den igen vid behov av en bok att må bra av. Rekommenderas!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det eneste jeg trengte var en god solstol, litt lett skygge under trærne og noen timer helt ledig tid - og denne boken. Så var det bare å kose seg da. Absolutt ikke den beste boken jeg har lest, men det var heller ikke på noen måte bortkastet tid ! Vi bokelskere lar oss vel alltid fascinere av bøker som referer til andre bøker og ikke minst andres kjærlighet til bøker. Dette er vår verden, - som vi elsker ! Så da bærer i hvert fall jeg over med at både handlingen og stilen sikkert kunne ha vært enda litt bedre, og anbefaler den til alle som har tid til overs for en kosestund i skyggen under et tre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velskrevet og interessant historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin debutbok. Går inn i sjangeren: singel dame drar til fremmed strøk for å ha tid for seg selv. Og jammen dukker ikke drømmeprinsen opp. Spenningen ligger (som vanlig) i om hun tar han , eller ikke.....
Sommerlektyre / strandbok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søtsuppe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Mennesker var rare sånn. De kunne være fullstendig uinteressert i deg, men så fort du fant fram en bok, var det du som var uhøflig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

I likhet med mange andre som hadde kommet seg gjennom ungdomsskolen, var hun instinktivt mistroisk til folk med fin kropp. Det stod liksom så ofte i direkte kontrast til andre kvaliteter, som intelligens eller vennlighet aller i det hele tatt grunnleggende høflighet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Hvis du følger spillereglene deres, slår de deg hver gang. Det er som det ordtaket: Ikke argumenter med en idiot, for han trekker deg ned på sitt nivå, og så slår han deg på erfaring. Det samme gjelder hvordan man skal leve livet sitt." Hun stumpet sigaretten i det allerede overfylte askebegeret. "Ikke lev livet ditt etter regler som er lagd av idioter. For de trekker deg ned på sitt nivå, de kommer til å vinne, og i mellomtida har du hatt et jækla kjedelig liv."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ernest Hemingway ble utfordret til å skrive en fortelling på 10 ord eller mindre. Han tok utfordringen: For sale. Baby shoes. Never worn
~ fri gjenfortelling av anekdoter om Hemingway som står i Leserne i Broken Wheel anbefaler.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvordan gikk det an å reise tusenvis av mil og likevel være samme person når man kom fram?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tenk å ha sagt at 'en klassiker er en bok alle roser, men ingen leser - og så finne alle sine egne bøker på slike lister!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er som det ordtaket : Ikke argumenter med en idiot, for han trekker deg ned på sitt nivå, og så slår han deg på erfaring. Det samme gjelder hvordan man skal leve livet sitt. Hun stumpet sigaretten i det allerede overfylte askebegeret. Ikke lev livet ditt etter regler som er laget av idioter. For de trekker deg bare ned på sitt nivå, de kommer til å vinne, og i mellomtida har du hatt et jækla kjedelig liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg angående Bibelen: Med så mange spennende fortellinger er det synd at ingen har redigert den bedre. Jeg forstår godt at det må ha blitt masete ved det tredje og fjerde evangeliet. Da vet man jo definitivt hvordan det går til slutt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg har sett mennesker bli helt fanget inn i problemene sine, de liksom kryper inn under huden på dem og spiser dem opp innenfra, helt til det virker som om reaksjonene på problemene er verre enn problemene noensinne var. Sure og bitre blir de også, så det er lett å glemme å synes synd på dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene var en kakofoni av farger, tynne bøker, tykke bøker, bøker i ekslusivt, kunstferdig trykk med illustrasjoner, billige pocketutgaver, klassikerutgaver, gamle skinninnbundne bøker, massevis av ulike sjangere. Noen steder sortert i alfabetisk rekkefølge, noen steder etter sjanger, noen steder helt uten tydelig system.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Mange titler som berører bøkenes verden


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rett og slett de beste bøkene jeg har lest i år!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker vi har lest i lesesirkelen. Første bok var i mai 2009.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bokhandelen på Broadway - roman" av Deborah Meyler
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
 • "Arthur Peppers makeløse reise" av Phaedra Patrick
 • "Bokhandlerens beretning - roman" av Charlie Lovett
 • "Siste samling på jentenes bensinstasjon - roman" av Fannie Flagg
 • "Høytleseren på 06.27-toget" av Jean-Paul Didierlaurent
 • "Blondehuset" av Heidi Bjørnes
 • "Majorens siste forelskelse" av Helen Simonson
 • "Jordfast" av Graham Norton
 • "Kunsten å holde seg flytende - roman" av Libby Page
 • "Hagen for små begynnelser" av Abbi Waxman
 • "Ensomme hjerter og hjemløse hunder" av Lucy Dillon
Alle bokanbefalinger for dette verket