Historien om huset ved havet

av (forfatter) og Eva Ulven (oversetter).

Silke 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.98 (44 terningkast.)

103 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

I Skottland finnes myter om såkalte selkies", et havfolk som er en krysning mellom menneske og sel - som en havfrue. Myten skal ha det til at det er et norsk opphav til dette ...1860 ankommer pastor Alexander Ferguson øya Harris, på Hebridene i Skottland. Den unge og naive pastoren skal overta den lille menigheten. Han føler en sterk dragning til de lokale sagnene om selkies, og tanken på anerkjennelse gjennom en revolusjonerende oppdagelse i Darwins ånd driver ham.På øya møter han tjenestepiken Moira og den vakre Lady Marstone. To kvinner som er tynget av sine livsskjebner og fylt med hat. Deres livshistorier flettes sammen, og Huset ved havet holder på deres hemmeligheter i mange år. Det vil ta mer enn et århundre før Huset ved havet motvillig bryter sin taushet.Og det er Ruth som finner hemmeligeten som ikke tålte dagens lys."

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788282700757

EAN 9788282700757

Omtalt tid 1900-tallet 1800-tallet

Omtalt sted Skottland

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 13 19 7 3 1

Bokomtaler

Dette er debut-boka til den engelske forfatteren Elisabeth Gifford. Og vi får inderlig håpe at det ikke er den siste ! Historien om huset ved havet....det er jo en utrolig spennende tittel, du blir nysgjerrig på hva slags historie dette er. Hvor viktig er tittelen på boka for deg? For meg er den veldig viktig og er ganske så avgjørende for om jeg orker å se hva boka handler om. Og Historien om huset ved havet vekket min interesse...heldigvis :) Det er en todelt historie, noe jeg egentlig ikke er så glad i, men her henger det godt sammen.

I Skottland finnes det myter om den såkalte "Selkies", et havfolk som er en kryssing mellom menneske og sel....som en havfrue. Denne myten sies å ha et norsk opphav.
1860:
Den unge presten Alexander Ferguson er fascinert av de mystiske selkiene og vil finne sannheten til deres opphav. Men hans liv forandres da han møter den hevnlystne Moira og adelsdamen Miss Marstone, som skjuler hemmeligheter som ikke tåler dagens lys.
1992:
Ruth og Michael renoverer sitt nye hjem og er rystet over det de finner under gulvplankene. Et barn ligger begravet der, og barnet har sammenvokste ben...som en selkie!

Jeg er jo veldig glad i fantasy og mystiske historier, så dette hørtes jo så spennende og bra ut ! Den startet bra, men så syntes jeg at det mystiske forsvant og det ble mye utenomsnakk....det ble som en vanlig bok, en vanlig historie, var dette så spesielt da? Jeg har en grense på 100 sider på bøker, om jeg ikke liker de innen det så legger jeg de vekk.
HELDIGVIS fortsatte jeg å lese, for det er jo en så utrolig fin historie! Det er stemning uten like her, og de er så godt beskrevet at du kjenner det på kroppen. Og mysteriet forsvant ikke, det er der, sniker seg inn som en usynlig gjest, og har med seg overraskelser, forundring og merkelige hendelser ! Historien om Huset ved Havet har holdt på sine hemmeligheter, nå er det tid for å avsløre dem !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det mystiske som tiltrakk meg i begynnelsen av boka forsvant og jeg ble derfor skuffa over slutten. My "snakk" utover i boka, føltes som jeg aldri skulle bli ferdig..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt rotete, ikke helt min smak. Hopper mye fra det ene til det andre

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

En sau lå på en gressflekk ved siden av veien. Med det svarte forbeinet strukket ut framfor seg som en selskapshanske og de gule øynene omkranset av svart, lignet den på en dame som hadde kollapset på vei hjem fra en heftig kveld på byen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres spennende/interessant ut.
Fjerner bøker etterhvert som de blir lest.
Men lista blir bare lenger og lenger. Hm, merkelig.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En mann ved roret" av Nina Stibbe
 • "Plommetreet - roman" av Ellen Marie Wiseman
 • "Napolislekten" av Domenica De Rosa
 • "Debutanten" av Kathleen Tessaro
 • "Kjærlighetens tango" av Carolina De Robertis
 • "Sukkerplantasjen på Puerto Rico" av Esmeralda Santiago
 • "Nådeløs vår" av Louise Penny
 • "Hittebarnet" av Stacey Halls
 • "Den savnede søsteren" av Dinah Jefferies
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
 • "Den siste rømling - roman" av Tracy Chevalier
Alle bokanbefalinger for dette verket