Reiser i skriptoriet

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (gjendikter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.06 (33 terningkast.)

134 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En gammel mann sitter i et fremmed rom. Han vet ikke hvem han er, hvor han er, hvorfor han er der, og hvor lenge han må bli der. I rommet er det hengt opp lapper med ord, og på et skrivebord er det et manuskript han skal lese. Han kjenner en voldsom skyldfølelse, samtidig som han har en fornemmelse av at han er offer for en fryktelig urettferdighet. Rommet er under overvåking av både kamera og mikrofon, og mannen, som blir kalt Mr Blank, får stadig besøk av mennesker han ikke kjenner, men som tilsynelatende vet hvem han er. En av dem er en middelaldrende dame som sier hun heter Anna Blume. Hun bærer med seg kjærlighet og håp, og kanskje til og med tilgivelse.

Omtale fra forlaget

Paul Auster fyller 60 og markerer det med denne fabelen, der han skaper et intrikat puslespill, en slags lek, som involverer leser og forfatter like mye og er en utforskning av språk, ansvar og tidens gang.
En gammel mann våkner, desorientert, i et fremmed rom. Han vet ikke hvem han er, hvor han er, hvorfor han er der, og hvor lenge han må bli der. I rommet rundt ham er det hengt opp lapper med ord, på et skrivebord er det et manuskript han skal lese. Det er mye han ikke vet, men han vet at han kjenner en voldsom skyldfølelse. Samtidig har han en sterk fornemmelse av at han er offer for en stor urettferdighet.
Rommet er under overvåking av både kamera og mikrofon, og mannen, som blir kalt Mr Blank, får stadig besøk av mennesker han ikke kjenner, men som tilsynelatende kjenner ham. En av dem er en middelaldrende dame som sier hun heter Anna, og som snakker om piller og behandling, og om kjærlighet og håp.
Men hvem er Mr. Blank, og hva er hans skjebne? Hvilken tilknytning har Anna til hans fortid, og vil han få tid nok til å finne ut av alle ledetrådene som dukker opp?

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203210334

EAN 9788203210334

Språk Bokmål

Sider 138

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 13 10 6 2 1

Bokomtaler

I bokas åpningsscene våkner en gammel mann, senere omtalt som Mr. Blank, i et for ham ukjent rom. Han aner ikke hvorfor han er der eller hvor lenge han har vært der. Er han på en institusjon eller i et fengsel? Og er døra låst, eller kan han fritt velge å forlate rommet?

Rundt omkring i rommet henger det beskrivende lapper på de få tingene som befinner seg der. Mr. Blank har dessuten fått tildelt et manuskript med beskjed om å lese dette. Hva handler det egentlig om? Hans eget liv?

Rommet er overvåket og inn kommer det hele tiden en rekke mennesker som åpenbart kjenner Mr. Blank, uten at han kjenner dem. Hvem er de? Men kanskje viktigst av alt: hvem er han selv? Mr. Blank er dessuten fylt med skyldfølelse, men for hva?

Jeg er en stor Paul Auster-elsker, men denne boka ble i særeste laget for meg. Jeg skjønte ganske enkelt ikke hvor forfatteren vil. Og jeg som trodde jeg kunne lese hva som helst, bare Auster hadde skrevet dette? Der tok jeg altså feil ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mange titler som berører bøkenes verden


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fra hånd til munn og andre essays" av Paul Auster
 • "In the country of last things" av Paul Auster
 • "Ensomhetens grunn" av Paul Auster
 • "Mann i mørket" av Paul Auster
 • "Vinteropptegnelser" av Paul Auster
 • "Exit gjenferd" av Philip Roth
 • "Sjansespill" av Paul Auster
 • "Mr Vertigo" av Paul Auster
 • "The music of chance" av Paul Auster
 • "Oracle Night" av Paul Auster
 • "Orakelnatt" av Paul Auster
 • "Timbuktu" av Paul Auster
Alle bokanbefalinger for dette verket