2021
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Ingrid Winter er tilbake, og med henne den kaotiske familien, den håpløse arbeidsplassen, det altfor dyre huset som bare byr på problemer, og som om ikke det var nok: Den Perfekte Familien flytter inn ved siden av, og Ingrids gamle morfar er i ferd med å miste grepet fullstendig. Samtidig er Ingrids indre demoner alltid beredt til å gjøre en vanskelig situasjon enda litt vanskeligere.
Winter i verdens rikeste land er en frittstående oppfølger til Ingrid Winters makeløse mismot (2015), som for alvor satte Janne S. Drangsholt på humorkartet, og Henriette Steenstrup tok ut opsjon på filmrettighetene allerede før boken var utgitt. Amazon har kjøpt verdensrettighetene til boken.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788210055447
EAN 9788210055447
Serie Ingrid Winter (2)
Genre Humor
Språk Bokmål
Sider 277
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingrid Winter er ambisiøs og alene, og forsvarer sine meninger og handlinger med intellektuelle tankerekker. Hun befinner seg i en tilværelse som en lett kan kjenne seg igjen i: utfordringer på jobb, i familielivet og i den sosiale omgangskretsen. Situasjonene er bare hakket mer voldsomt enn hva jeg selv har erfart eller observert i virkeligheten, og det er nettopp det som gjør boka god. Denne humorboka er lettlest og gir god underholdning. Perfekt start for min ambisjon om å lese flere bøker etter graviditet, fødsel og nattarbeid med småbarn. Liker begrepene "pitylikes" og "staycay" om hvorvidt likes på FB og andre sosiale medier er styrt av beundring eller av at like-klikkeren synes synd på en.
Denne likte jeg bedre enn den første som jeg fant litt anmasende og usannsynlig. Denne her var mer gjenkjennbar og herlig humoristisk.
... og så gikk det bra til slutt. Nusselig.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJeg ble sittende og se på et bord hvor det satt to eldre damer. Den ene tygget nærmest demonstrativt på en appelsinskive, mens den andre vekslet mellom å kikke ned på tallerkenen og ut i rommet. Jeg lurte på om de kunne være søstre. Den slags mangel på sosial kutyme ble som regel bare utøvd mellom mennesker som ikke satt med noen frykt for å miste hverandre.
Jeg kom jo ikke til å miste jobben. Helt sikkert ikke. Folk hadde skremt studenter og dukket opp halvfulle på forelesninger i årevis uten at det hadde fått én eneste konsekvens. Slik oppførsel fant man riktignok helst blant mannlige akademikere, men det var jammen på tide at det kom en kvinne inn i den rekken.
På et tidspunkt hadde jeg forstått at den største usannsynligheten i Home Alone ikke er at Kevin klarer å fange tyvene helt på egen hånd. Det er at Kevin overhodet blir glemt igjen hjemme. Den yngste av alle barna? Særlig. Han er den første de setter i bilen. Det er barn nummer to eller tre som glemmes. Ett av dem vi heller ikke husker etter å ha sett filmen. Det barnet hadde de glemt og neppe kommet på før de var tilbake fra ferie. Og det barnet hadde sannsynligvis klart seg helt fint.
En liten stund.
Og som en understrøm til alt dette, skammen over å være misfornøyd med ėn eneste ting. I verdens rikeste land.
Det var virkelig noe av det verste og ensomste i verden. Å være alene om å håne folk.
Dessuten var det dette uforståelige faktum at Katti tydeligvis hadde invitert meg inn i foreningen sin, og hvem var det som gjorde slikt? Alle visste at foreninger var den sosiale ekvivalenten til hermetisk lukkede hvelv. Umulig å både komme inn i og ut av.
Her er en oversikt over bøker jeg har lest i 2016. Bøkene legges kronologisk inn etter lesedato.
Saknar ein funksjon på bokelskere der ein kan markere når ein anskaffa seg dei enkelte bøkene. Lagar derfor eigne lister fom 2018 for å bøte på dette.
En oversikt over bøker Marianne bak bloggen EBOKHYLLA MI har gitt meg lyst til å lese. Hun er meget belest. Trykk her for å komme til bloggen hennes.