Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 14 av 14 bokomtaler

Dette var en overraskelse av en bok. Vil si at 90 % av boken er troverdig og bra skrevet. Det er på deler av slutten jeg sliter litt med å få til å passe med resten. En annen løsning på bokas oppklaring ville gjort den til en 5er. Hadde det vært mulig å gi 4,5 er det der denne boka lander i mine øyne. Håper forfatteren kommer med flere bøker i denne sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For et sammensurium av en bok. Jeg leste den ut med håp om at den skulle ta seg opp. Men her er det for mange historier som kræsjer i hverandre. Ting henger ikke sammen. Gruppen med politifolk er rotete og uoversiktlig og lite troverdig. I enkelte avsnitt/sider skimter jeg en god historie. Bare synd den drukner i et usammenhengende rot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en skuffende dårlig bok for min del. Dette ble oppkok på en rusten spiker, ser ut som hun har tatt alle de setningene som ikke passet inn i de forrige bøkene og tynt en historie ut av de. Mangler den lune og underfundige humoren som de tidligere bøkene hennes har hatt. Lest kun for å bli ferdig og med et lite håp om at den tok seg opp mot slutten. Har du andre bøker som ligger og bare venter på å bli lest? Ja da bruker du ikke tid på denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hazel er 16 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen.

Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom.

Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. Nei. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge. Kreft er noe dritt.

Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg -- så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Og kjærlighetshistorien deres skal bli en sånn som poetene skriver dikt om. E p i s k.

Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. "Kreftbøker suger", sier hovedpersonen Hazel i romanen. Det gjør ikke denne. Derimot får den deg til å tenke over de store spørsmålene i livet, til å le høyt, og til å gråte innsjøer. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en himmelstormende vakker og gripende historie om Hazel Grace og Gus. Om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt.

Å bli berørt på så mange måter; le og gråte om hverandre mens man stadig forstår litt mer - det er litteratur når den er som aller, aller best.

Jeg er ikke i tvil om at dette er en roman som vil sette varige merker i mange unge lesere. (Anne Cathrine Straume, NRK)
John Green har med Faen ta skjebnen satt en ny standard for ungdomslitteratur i USA. (Frode Hermanrud, Oppland Arbeiderblad)
Sugende om livet, kjærligheten og døden. (Inger Østenstad, barnebokkritikk.no)
ÅRETS STERKESTE OG VAKRESTE BOK ( ... ) Faen ta skjebnen er en så sterk og velskrevet bok, at du kan forbanne din egen skjebne om du ikke leser den. (Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagets omtale:

Utenfor Sveriges grenser ulmer en verdensbrann som med tiden vil bli kalt Den andre verdenskrig. For Lauritz, den eldste av brødrene Lauritzen, er det vanskelig ikke å ta stilling. Familiens største økonomiske inntektskilder befinner seg i Tyskland, akkurat som barnas mormor og morfar. Men tyskerne har også okkupert brødrenes hjemland, Norge. Lauritz håper i det lengste på en tysk seier, men forstår snart at brødrene Oscar og Sverre ikke deler hans syn. Hans kone Ingeborg ser heller ikke lenger på Tyskland som sitt hjemland. Krigen er ikke bare på vei for å slite Europa i stykker, men også familien deres. "Å ikke ville se" er fjerde bok i serien "Det store århundret."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forlagets omtale:

A.J. Fikry er ingen lykkelig mann, og bokhandelen hans på den lille øya nordøst for New York har tapet magien. Etter at A.J. mistet sin kone, tilbringer han kveldene med en flaske vin istedenfor med en bok. Han trekker seg tilbake fra folk og blir vanskelig å ha med å gjøre. Øyboerne rister på hodet og vet ikke hva de skal gjøre for å hjelpe sin bokhandler. En morgen våkner A.J. etter nok en kveld med altfor mye vin. Til sin forskrekkelse oppdager han at den verdifulle førsteutgaven av Edgar Allen Poes debutbok er stjålet! Og med den forsvinner A.J.s håp om å ha råd til å flytte fra øya og skape seg et annet liv. Men tragediene følges av et mirakel. Innerst inne i bokhandelen, like ved den lille avdelingen med barnebøker, finner A.J. en dag et barn, ei lita jente. Ved siden av henne ligger det et brev. Der står det at jenta heter Maya, at hun er to år gammel og at moren hennes ikke greier å ta seg av henne. Moren har etterlatt Maya på det beste stedet hun kan tenke seg - hos noen som elsker bøker - og hun ber A.J. om å ta godt vare på den lille. Dette snur opp ned på alt. Magien har vendt tilbake til bokhandelen på øya Alice!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På mitt lokale bibliotek så har alle bøker med historisk tilsnitt et blått bånd på ryggen, og disse blå båndene blir jeg mer og mer glade i. Denne boka er skrevet slik at du kan føle og "se" det du leser, og det er en god forfatter for meg. Den gir et innblikk i hvordan det var å leve under starten på borgerkrigen og Pol Pot sitt regime i Kambodsja og hva et slikt regime gjør med mennesker. Boka har en driv og fortelling som griper fatt i deg fra de første sidene og til den siste. Jeg ønsket å vite mer da boka var ferdig, hvordan gikk det videre med bokas hovedperson? God lesing!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er imponert over hva Vetle Lid Larsen har greid å til med denne boken. Han har forsket på et helt glemt kapittel i norsk historie, som det ikke finnes mye dokumentasjon på. Boka har en fin balanse mellom hvordan han går fram for å finne ut av historien og historien om de to sjømennene som ble tatt som slaver. Anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av de dårligste bøkene jeg har lest ferdig. En god historie som kunne ha blitt til en flott bok blir bort i dårlig blott og dialoger som kunne vært skrevet av en 10 åring. Styr unna!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi hadde vel alle en eller annen gang i livet trengt en katt av Bob sitt kaliber i vårt liv. Dette er en herlig historie om en stor kattepersonlighet og om hvordan dyr og menneske påvirker hverandre. Jeg håper Bob og James får et langt liv sammen og at deres historie kan varme mange hjerter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempebra bok som jeg anbefaler på det varmeste. Han har klart å gripe historien og personene på en sånn måte at du føler at du kjenner de og er med de i handlingen. Gleder meg til neste bok i serien.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vakker historie om hvordan vi mennesker ser på hverandre og vårt forhold til rase. Forfatteren er veldig flink til å få fram følelser og tegne bilder slik at vi føler at vi er der handlingen foregår. Absolutt en bok du bør lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterNinaReadninggirl30Maria HusefestIngunn SBjørg  FrøysaagretemorFarfalleKjerstiMonica CarlsenHilde H HelsethAnne Berit GrønbechLisbeth Kingsrud KvistenEllen E. MartolTurid KjendlieChristoffer SmedaasLene AndresenAlice NordliFiolBertyKirsten LundalpakkaStig TPiippokattaElisabeth SveeNorahIngeborg GFride LindsethKristin_Anne-Stine Ruud HusevågHarald KSol SkipnesNicolai Alexander StyveHeidi HoltanTonesen81AvaEivind  VaksvikChristofer GabrielsenSverreLillevi