Datteren

roman

av (forfatter).

Oktober 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.81 (94 terningkast.)

222 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Bjørg Ristvedts eksemplar av Datteren - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kongsberg bibliotek

Lesedato

2019

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Margido er død. Torunn har overtatt driften av Neshov Begravelsesbyrå, samtidig som hun holder på med å gjøre den gamle, nedslitte gården til sin. For farfaren er det viktig at det flagges forskriftsmessig på Neshov, han har bestemt seg for å spandere både ny flaggstang, vimpel og flagg på Torunn. Det riktig skinner på tunet da stangen er reist, og for første gang i livet kjenner Torunn seg virkelig forpliktet. Men da hun tar skrittet helt ut og vil skifte etternavn til Neshov, går det i svart for moren, og den gode kontakten de to så møysommelig har opparbeidet, blir brutt med et pennestrøk.

I høstferien skal Erlend og hele den danske familien hans innta gården. Torunn gruer seg til besøket. Utsiktene blir ikke bedre da Kai Roger kommer drassende med to grisunger, som han mener Erlends tre barn kan ha glede av. Torunn er ferdig med griser, hun er ferdig med Erlend, og hun er ferdig med Kai Roger. Men denne gangen skal Torunn få se hva Erlend virkelig er gjort av. Og kanskje skal det vise seg at Kai Roger får rett til slutt.

Med "Datteren" samler Anne B. Ragde trådene i historien om Neshov-folket. Dette er Torunns bok: en roman om en kvinne som hele livet har flyktet, men som endelig våger å ta ansvar, stå opp for seg selv og velge kjærligheten.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788249521524

EAN 9788249521524

Serie Familien Neshov (6)

Omtalt sted Sør-Trøndelag

Språk Bokmål

Sider 314

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 52 23 2 2 0

Bokomtaler

Jeg har likt alle bøkene i serien fra Byneset, men jeg tror denne er den jeg har likt best! Jeg har levd meg inn i alt som skjer i denne boka, hun forteller så levende synes jeg og de siste to kapitlene grep meg så jeg kjente følelsene ligge tykt utenpå meg! Klump i halsen og blank i øynene og varm i hjertet...

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Torunns bok - og endelig får hun og Kai Roger hverandre. Men mest av alt er det Tormods bok - og hans kjærlighetshistorie med Dieter. Selv denne historien fikk en slags lykkelig slutt. Et vakkert punktum fra Neshov

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En koselig lettlest bok som de andre og en verdig avslutning på serien. Som i de siste, synes jeg nok det blir for detaljert til tider med vasking og lufting av dyner, påfyll med hundemat, og hjelp til festing av er sikkerhetsbelte « fordi det lå så dypt mellom setene». Slike detaljer som ikke bærer historien synes jeg blir litt pludrete og for mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er så lett å la seg suge inn i historiene om livet på Neshov. Jeg virkelig føler at jeg er til stede og jeg elsket denne boken. Spent på om det ble den siste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

 • Dugnad, sa Krumme. - For et pussig ord. Erlend har forklart meg at det betyr frivillig arbeid som ingen har lov å sluntre unna, det lyder sgu` paradoksalt
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og hun visste ikke hva mer hun skulle gjøre for å lindre sorgen, annet enn å vende seg mot neste nattesøvn, trampe videre inn i neste morgen, neste dag, nye plikter og gjøremål, livet og livet og livet. Hele tiden dette helvetes livet som måtte leves.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men mørke kvelder var en lykke. Tenne lys, krype opp i sofaen, finne ro i en bok, mørket hadde aldri skremt henne, tvert imot. Solrike dager og netter opplevdes som et press om å være våken og til stede og glad og sosial til enhver tid, mens mørket ga henne muligheten til å hvile i sitt eget selskap.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da kveldsmørket hadde lagt seg som et svart ullteppe over gården, tente hun telys i vinduskarmene og satte seg ved kjøkkenbordet. Nå hadde hun jobbet bra, griser og fugler og hund hadde fått sitt, fjerde vaskemaskin var i gang i kjelleren, morgenkåpene hadde vært like fine etter den smule overdrevne varmebehandlingen, bjørkekubbene knitret i ovnen, og bak den lå hunden i en fornøyd krøll med snuten under halen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun kunne ha sparket Erlend på leggen om hun hadde nådd frem, hvorfor pokker skulle Frank Skår vite hvor mange soverom hadde, enn si få tankene brakt over på senger i det hele tatt. Han var kjapp til å trekke konklusjoner, den frekke københavnerhomsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå kom de forbaskede tårene, at det ikke skulle være mulig å kontrollere noe så enkelt som tårer, noen burde forske på det, tenkte hun, og finne en medisin, en motgift, hun var så luta, pisse lei av å grine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste bestående av bøker jeg har lest i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdateres løpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Liebhaberne - roman" av Anne B. Ragde
 • "Hjerteknuseren - roman" av Anne B. Ragde
 • "Muttra og meg - roman" av Anne B. Ragde
 • "Alltid tilgivelse" av Anne B. Ragde
 • "Veien fra Italia" av Anna Grue
 • "Sykehuset på Ellis Island - roman" av Ellen Vahr
 • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
 • "Mitt menneske - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Bakeriet i Brooklyn - roman" av Ellen Vahr
 • "Spor i støvet" av Katherine Webb
 • "Morfar pustet med havet - roman" av Trude Teige
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver