Hvit panter

av (forfatter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (51 terningkast.)

139 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Johnny Olsens eksemplar av Hvit panter

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

W

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den tredje boka om Tom Hartmann.

Omtale fra forlaget

Skipsreder Herman Nordahl omkommer i en brann. Obduksjonen viser at han har vært utsatt for tortur med et redskap som brukes av krigsherrer på Afrikas Horn og kalles Somalisk Jomfru.
Pastor Hellener, familiepresten, som skulle forrette ved Nordahls begravelse, dukker aldri opp i kirken og blir funnet livløs i en skiløype i Lillomarka.
En papirløs, døvstum gutt blir kidnappet.
Tom Hartmanns ekskone, førstebetjent Cathrine Price, får oppgaven med å løse mysteriet.
Samtidig befinner Tom Hartmann seg i Det indiske hav om bord i oljetankeren Fenris Fighter. Om bord er også vakre Joy Anderson og hennes sønn Jason. Tankeren blir kapret av somaliske pirater under ledelse av en fanatisk skikkelse kalt Den tilslørte. Det skal snart vise seg at dette ikke er noen vanlig kapring, men en aksjon som har fått navnet Hvit Panter. Et lenge fryktet scenario, som ingen har våget å sette ut i livet - før nå.
Fenris Fighter fosser frem over Rødehavet, gjennom Suez og inn i Middelhavet med kurs for Pireás, en av verdens største havner. Kan Tom Hartmann hindre katastrofen?

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203352379

EAN 9788203352379

Genre Spenning

Omtalt sted Afrika Oslo Arabiske halvøy

Språk Bokmål

Sider 429

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 28 12 4 0 0

Bokomtaler

Øystein Wiiks bøker bare må høres! Han leser bøkene selv, og dette er ikke bare opplesing! Han er en flott skuespiller, han synger, og han gjør så jeg er med i handlinga. En stor lytteropplevelse!

Denne tredje boka fortsetter på den gode forfatterjobben Wiik har gjort tidligere, og forventningene mine (som var skyhøye), ble innfridd! Det er spenning, mange fine parallelle historier, veldig bra opplesning, god oppbygging av spenninga, få dødpunkter, og en intens og spennende slutt!

Jeg har litt problem med å se hva Tom Hartmann kan komme borti neste gang! Det blir vanskelig å overgå disse tre bøkene! Håper Wiik klarer å holde seg relativt nøkternt med de neste bøkene (som jeg virkelig håper kommer), slik at det ikke blir for urealistisk handling. Internasjonal terror på oljetankere, store kjøttetende øgler, hva kan overgå dette?

Privatlivet til Tom og Katrine er også artig å følge med på, og det beskrives godt i bøkene. Det er også mye vittig underveis, og mange ganger bryter jeg ut i latter når jeg sitter i bilen og hører på Wiik! Det vittige har helt klart noe med Wiiks fremførelse å gjøre også, det bare er så bra!

Igjen, dette er en stor lytteropplevelse, og det er vanskelig å komme i gang med noe annet etter å ha avsluttet en av Wiiks bøker. Det blir et tomrom en stund.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Øystein Wiik har overgått seg selv! Virkelig en bra bok. Boka begynner bra og spenningen øker mer og mer jo lengre utover i boka du kommer. Boken utspiller seg med voldsom dramatikk og mørke hemmeligheter avdekkes. Den tar oss også med på en berikende reise fra Afrikas Horn, over Rødehavet, og gjennom Suez kanalen og inn i Middelhavet med kurs for Pireás, en av vendens største havner. Den beste av Wiik hittil!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nok en gang havner Tom Hartmann i trøbbel.
Handlingen utspiller seg delvis i Oslo, der Toms ekskone Cathrine prøver å løse en mordsak, og delvis ombord i en oljetanker i Afrika hvor Tom jages av pirater.

Spennende og intrikat sammensatt krim!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

spennende- dagsaktuell med mange tråder i intrigen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Virkelig en spenningsbok etter mitt hjerte. Har lest endel slike, men dette er den første jeg gir terningskast 6!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Hvit planter", Øystein Wiik
Etter å ha gleden av å høre forfatteren lese fra sin siste bok, live på en scene, ble jeg nysgjerrig og lånte et eksemplar på eBokBib. Ser at han vil mye, han vil det veldig og han vil gjøre det morsomt. For meg ble det rett og slett en kitsch fortelling om skip, skipsredere, hav, Afrika og alt for usannsynlige sammentreff av nære og fjerne gamle relasjoner. Men, jeg tipper at denne boka kan være underholdende på lydbok hvor han selv leser, for det er jo noe med denne mannen da. Artig at han vil prøve seg som multikunstner - det skal han ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Døvstum gutt vert bortført. Skipsrederfamilie med mange hemmeligheter og ein sadistisk overhovude. Førstebetjent Cathrine og eksmann Tom H får ei vanskeleg sak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Qummane, faren hans, hadde vært syk i to dager nå. Han hadde tråkket på en rusten spiker, men ikke syntes han hadde tid til å rense såret. Han hadde vært så heldig og fått en ukes jobb med å rydde en byggeplass, og da gjaldt det å stå på. Det var nok av andre som ville ha plassen hans. Da han kom hjem om kvelden, hadde foten hovnet opp og var vond. Neste dag hadde han likevel gått på jobb. Kvelden etter klarte han ikke å åpne munnen da de skulle spise aftens. Kjeven hadde låst seg, og han kjente seg forferdelig stiv i kroppen. Utover natten hadde han svettet voldsomt, og stønnet gjennom den låste kjeven. Jamal hadde aldri før hørt noe lignende. Det var skremmende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
 • "Skorpionen" av Øystein Wiik
 • "Casanovasyndromet" av Øystein Wiik
 • "Rekviem" av Øystein Wiik
 • "Tredje gang du dør - thriller" av Øystein Wiik
 • "Slakteren" av Øystein Wiik
 • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
 • "Inkognito - thriller" av Eirik Wekre
 • "Mafiela" av Hogne Hongset
 • "Lengsel etter penger - en kriminalroman" av Jan Mehlum
 • "En kort evighet" av Eystein Hanssen
 • "Søsteren - kriminalroman" av Kjell Ola Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket