2666

av (forfatter) og Kristina Solum (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (23 terningkast.)

93 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Mads Rages eksemplar av 2666

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

romaner og noveller

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Roberto Bolaño er «vår tids Gabriel García Márquez» (The Washington Post) og 2666 regnes som hans hovedverk. Dette mesterverket fikk blant annet den amerikanske kritikerprisen og er en stor, mangslungen roman i fem deler, ulikt alt annet du har lest.

En kvinne og tre menn på den samme jakten etter den tilbaketrukne, mystiske forfatteren Benno von Archimboldi.En professor som forsøker å beskytte sin datter mot verdens ondskap.
En journalist som istedenfor å rapportere fra en boksekamp selv ser døden i hvitøyet.
En by i Mexico tynget av en voldsbølge der hundrevis av kvinner forsvinner.
Og den eiendommelige prøyssiske gutten som gjennom krigen formes til den han skal bli.Med denne posthumt utgitte romanen som har blitt en sensasjon over hele verden, regnes Roberto Bolaño som en av vår tids viktigste forfattere.

«Bolaños mesterverk» (The New York Review of Books).

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202395469

EAN 9788202395469

Språk Bokmål

Sider 943

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Voksen 2016

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 8 4 0 0 2

Bokomtaler

Er ikke like overbegeistret som kritikerne over denne mursteinen av ei bok, men er imponert over hvordan alle de tilsynelatende sidesprangene til slutt henger sammen, selv om de virket ganske malplaserte underveis. Vil heller ikke legge skjul på at den til tider er krevende, mens andre partier er svært oppslukende. Men klarer du å komme igjennom vil du sannsynligvis være enig om at en slik type bok har du aldri lest maken til.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne boken er det mest intetsigende jeg noen gang har lest. Den er er så full av innskutte bisetninger, at når du omsider har kommet til et punktum, så lurer du faktisk på hva du nettopp har lest. Riktig nok har jeg kun lest (kjedet og kjempet meg igjennom) 300 av de 943 sidene, men handlingen er absurd og nærmest fraværende og, for min del, fullstendig uinteressant. Det er kun stahet og ingen fornøyelse som får meg til å lese videre i denne boken. Jeg begriper ikke hvordan Aftenpostens kritiker kunne gi den så god omtale! Kanskje ligger det akademisk jåleri bak?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

[om maleriet "Il cuoco" av Giuseppe Arcimboldo] ... et invertert bilde som, hvis det henger den ene veien, viser et stort metallfarget fat med forskjellige stekte kjøttstykker, man kan skjelne en pattegris og en kanin og et par hender som sannsynligvis tilhører en kvinne eller en ungdom og som forsøker å sette et lokk over kjøttet så det ikke skal bli kaldt, men når man henger det opp ned, viser det ansiktet til en soldat, med hjelm og rustning og et dristig og selvtilfreds smil som mangler noen tenner, det fryktinngytende smilet til en gammel leiesoldat som ser på deg, og blikket er enda mer fryktinngytende enn smilet, som om han visste saker og ting om deg [...]

Il cuoco

Godt sagt! (12) Varsle Svar

På 1600-tallet, for eksempel, om bord på et slaveskip, døde minst tjue prosent av lasten, det vil si av de fargede menneskene som ble fraktet, og som skulle selges, for eksempel, i Virginia. Og dette gjorde ikke inntrykk på noen, det førte ikke til noen overskrifter i Virginia-avisene, og heller ikke var det noen som tok til orde for å få skipets kaptein hengt. Hvis derimot en godseier fikk et anfall av galskap og drepte naboen sin, galopperte hjem, og så snart han hadde steget av hesten, drepte sin kone – alt i alt to dødsfall – ble Virginias samfunn lammet av skrekk i minst seks måneder, og legenden om morderen til hest kunne vandre gjennom generasjoner.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Når man leser, kaster man aldri bort tiden.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Å lese er å glede og fryde seg over livet, eller å sørge over livet, og fremfor alt er det kunnskaper og spørsmål.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Canetti, og dessuten Borges, tror jeg, to så forskjellige menn, sa at på samme måte som havet symboliserte eller speilte det engelske, var skogen metaforen tyskerne levde i.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Folk ser det de vil se, og det folk vil se, stemmer aldri overens med virkeligheten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg forstår Dem, sa Marco Antonio Guerra, hvis jeg ikke tar feil, så tror jeg at jeg forstår Dem. De er som meg, og jeg er som Dem. Vi føler oss utilpass. Vi lever i et miljø som kveler oss. Vi later som om det ikke gjør noe, men det gjør det. Hva gjør det? At vi blir kvalt, for helvete.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Han valgte Forvandlingen fremfor Prosessen, han valgte Bartleby fremfor Moby Dick, han valgte En enkel sjel fremfor To byer eller Pickwick-klubben. Hvilket forstemmende paradoks, tenkte Amalfitano. Nå til dags våger ikke engang opplyste farmasøyter å gi seg i kast med de store verkene, de ufullkomne, voldsomme verkene som åpner vei inn i det ukjente. De velger de store mestrenes øvelser i perfeksjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inntil det øyeblikket hadde Archimboldi aldri tenkt på berømmelse. Hitler var berømt. Göring var berømt. Menneskene han var glad i eller tenkte på med savn, var ikke berømte, men de dekket noen behov. Döblin var hans trøst. Anskij var hans styrke. Ingeborg var hans glede. Den forsvunne Hugo Halder var livets letthet. Søsteren hans, som han ikke hadde hatt kontakt med, var hans egen uskyld.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da han endelig stoppet, befant han seg foran en - såkalt - italiensk hage, som han ikke syntes virket det minste italiensk, skjønt hvem vet, tenkte han, noen ganger lever man i fullkommen uvitenhet om det man har foran nesen på seg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Rangering fra 1 til 100. 138 anonyme medlemmer stemte på bøkene. Samlet 3. april 2014.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøker jeg har lyst til å lese!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

avkok av seneste lesing


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den beste hausten er etter monsun - roman" av Mette Karlsvik
 • "Distant star" av Roberto Bolaño
 • "En diskré helt - roman" av Mario Vargas Llosa
 • "Mine dokumenter - noveller" av Alejandro Zambra
 • "Granskingen" av Philippe Claudel
 • "Judas" av Amos Oz
 • "City on fire" av Garth Risk Hallberg
 • "Å gurgle tjære" av Jáchym Topol
 • "Europeere" av Simen Ekern
 • "Seremonier - noveller" av Julio Cortázar
 • "Augustus" av John Williams
 • "Chilensk nokturne" av Roberto Bolaño
Alle bokanbefalinger for dette verket