Bokens hovedperson, en katolsk pater og litteraturanmelder, tar et oppgjør med sin fortid. Han ligger for døden, og personer og hendelser trer fram for ham, som i en skrekkfilm, blant dem poeten Pablo Neruda, den tyske forfatteren Ernst Jünger og general Pinochet. Boken er en fortelling om forfattere og det å skrive, om chilensk litteratur og om chilensk politikk under Pinochets diktatur.
Forlag Solum
Utgivelsesår 2007
Serie Fabula
Omtalt sted Chile
Man har moralsk plikt til å ta ansvar for sine handlinger, og også for sine ord og sågar for sin taushet, ja, tausheten, for også den stiger opp til himmelen, og Gud hører den og bare Gud forstår den og dømmer den, så man bør være varsom med tausheten.