Ja her i Nord-vest hadde vi varmen i går,så ikke så lange plaga med andre ord :)
Jeg har finni ei lita perle av ei bok fra Århundres bibliotek som jeg ikke har husket at jeg hadde, nemlig "De fortapte spillemenn" av William Heinesen. Den er god,rett og slett. Koser meg med den så lenge det varer,så finner jeg kanskje noe annet som jeg har glemt.
God sommerhelg,med eller uten bøker.
1984 er både tynn og nokså lettlest, så den kan neppe stemples som "overkill" :-). Tolkningene av boka er viktig for forståelsen, så det kan være greit å lese litt om boka på nettet for å få mer ut av den. Klassikeren som har overrasket meg mest med sin enkelhet er Machiavellis "Fyrsten". Den var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg.
Prosessen av Kafka kan også være spennende å starte med - men den gir deg mer å bryne deg på.
En real utfordring vil være Brødrene Karamasov, som ikke så rent få anser som tidenes beste bok.
1984 står oppført i kategorien Nv, men hører vel egentlig til i Ev?
Knut Hamsuns Landstrykere (1927)
Og faller den i smak, er det god grunn til å lese oppfølgerne:
August (1930) og Men livet lever (1933)
Dersom du er uroleg for å gape for høgt i første omgang, så kan det kanskje vere ein ide å snuse på nokre av John Steinbeck sine meir lettbeinte bøker? Dagdrivergjengen og Cannery Row til dømes? Det spørs kor streng du vil vere på begrepet "store klassikarar", men god, lettlest og underhaldande litteratur er det i alle fall. Og klassisk vil nok mange vere samde med meg i.
Av de to ville jeg valgt 1984. Forbrytelse og straff er tung materie og det kan være ganske utfordrende å forholde seg til alle de russiske navnene. Ellers finnes det jo klassikere som er av mer underholdene art; Alexandre Dumas' "De tre musketerer" og "Greven av Monte Cristo", Bram Stokers "Dracula", Tolkiens "Ringenes herre" og "Hobbiten".
Ellers er det jo bare å lese i vei, noen bøker har man glede av å lese flere ganger i livet og oppdage noe nytt i teksten hver gang. Blir en bok for kjedelig, er det jo bare å spare den til senere :-)
Hei!
Jeg er 22 år og har først nå begynt å lese bøker. Jeg har lest en del norrøne ættesagaer, og vil gjerne utvide horisonten. Er det "overkill" å begynne rett på Dostojevskijs forbrytelse og straff, eller Orwells 1984? Vil gjerne lese de store klassikerne, men usikker på om jeg må begynne litt roligere.
Takker for alle synspunkter.
Eg kom til å tenke på Forlat oss vår skyld av Romain Sardou. Om ikkje direkte krim, så i alle fall drapsmysterium frå middelalderen. Sjølv likte eg denne veldig godt.
Jeg er også veldig glad i historiske romaner. Jeg har lest bøkene av Bernard Cornwell med stor glede, de er spennende, handlingen utspiller seg i England, og gjelder konflikten mellom danske vikinger og de kristne engelskmennene.
Så er Ken Folletts historiske romaner blant mine favoritter. 'Stormenes tid' er kjempegod, 'I all evighet' likeså. Engelsk middelalder.
I en annen tråd nevner du at Jan Guillou er en av dine favorittforfattere. Regner med at du har lest hans bøker om Arn ('Veien til Jerusalem', 'Tempelridderen', osv..) Hvis ikke: sett igang!, De er kjempebra.
Jeg er for tiden hekta på historiske romaner/ historisk krim, og lurer på om noen har noen gode tips? Noen av favorittbøkene mine er bøkene om Matthew Shardlake av C.J Sansom, og jeg har også lest "Rosens navn" og "Ett skritt ved korsveien".
Vi er allerede inne i lesehelgen; sen trådstart denne gangen da jeg er på ferie og glemte meg bort :-) Å skrive innlegg via mobilen er ingen favoritt her.
Jeg leser en artig og interessant bok av DBC Pierre som vant Man Booker med romanen Vernon God Little. Denne heter Releasing the Bats og forteller på en litt uortodoks måte hvordan han ble/er forfatter og om hvordan det å skrive kan foregå.
Har også begynt på Salamanderkrigen og må bare si at etter å ha lest første kapittel, så håper jeg virkelig resten av historien er bedre skrevet og fortalt. .. Det første kapittelet fenget på ingen måte meg... Jeg får se om en forestående lenger togreise gir mer lyst til å lese videre i den. Om ikke, så har jeg heldigvis en Kindle full av godbiter :-)
Nyt sommeren, litteraturen og, ikke minst, livet :-)
Riktig god helg til alle bokelskere!
Med hjelp av den fine oversikten til TuSBe har jeg laget et kart på google maps over norske BookCrossing-soner, Free Little Libraries etc. som bookcrossere og andre kan ha glede av: https://www.google.com/maps/d/viewer?hl=no&authuser=0&mid=1Eh9rIv2a1M5SJ16PI_6KgqHd1A4 Jeg tar gjerne i mot innspill til videre oppdatering.
Jeg synes dette opplegget er litt pussig. Bokelskere er en kanal for oss som liker å lese og diskutere bøker – ikke en salgskanal. Plutselig dukker det opp flere tråder som reklamerer for pboks.no’s produkter og tilbud. Pbok.no er registrert med en profil uten én bok og uten annen deltakelse enn å selge egne bøker.
Én bokhandel gjør vel ikke så stor skade, men prinsipielt synes jeg ikke noe om at bokelskere.no brukes på denne måten. Som Ingunn er inne på i en annen tråd, er det nå fritt frem også for andre bokhandlere å hive seg på? Jeg gjentar Ingunns spørsmål – er dette salgsopplegget avklart med Admin?
Jeg er ikke så veldig glad i å lese innlegg som kun er reklame kjenner jeg. Har du/dere fått lov av admin.? Det blir jo veldig uinteressant å lese innlegg i dette forumet dersom alle bruktbokhandler og antikvariater skal gjøre det samme.
I swore never to be silent whenever and wherever human beings endure suffering and humiliation. We must always take sides.
Elie Wiesel 1928 - 2016
Nå har jeg lånt When the Emperor Was Divine på biblioteket, og håper språket ikke er for tungt, for jeg er ikke så vant til å lese engelsk. Ettersom jeg falt pladask for Buddha på loftet, må jeg lese mer av O..... Jeg har kjøpt flere eksemplarer av Buddha for å gi blort i gave, men sliter også med å huske navnet. :)
PBOK.no. 20.000 bruktbøker på nett. Takk. Du har helt rett og gir gode råd. Det er en utfordring jeg tar med meg, men som jeg ikke helt ser løsningen på ennå. Foreløpig er jeg nok best for dem som er på jakt etter en bestemt bok eller forfatter...
Ja, dette er fornøyelig, annelingua!
Er snart halvveis nå, og kan allerede si at jeg storkoser meg med denne :-)
Hører mest på lydboka, for det er Douglas Gibson selv som leser – noe han gjør på utmerket vis!
Mer utfyllende rapport følger sikkert når jeg blir ferdig med den etter hvert.
Har egentlig ikke tenkt på dette før nå da jeg skulle sende melding til en bokelsker om en bok hun har i biblioteket sitt. Jaja, jeg får låne den på mitt lokale bibliotek i stedet for å kjøpe den, i tilfelle den bare er shait ;)
Jeg ser nå at jeg har to identiske eksemplarer,så hvis noen trenger kan ett gisbort :-) Send melding i så fall!