Trillebag - annelingua -trillebag!
Lesehelg! Uken har gått fort og jeg har vært i mer fysisk aktivitet enn jeg pleier, så jeg kan med god samvittighet sette meg ned i sofaen med lesestoff i (deler av) helgen :-)
Jeg har lastet ned audible-utgaven av Edouard Louis' roman En finir avec Eddy Bellegueule (Farvel til Eddy Bellegueule). Den ser jeg frem til å lytte til både fordi det er en liten stund siden forrige lydbok og fordi jeg er opptatt av romanens historie om Eddy/Edouard.
På hjemveien i dag gikk jeg forbi en ARK-butikk og oppdaget at ARK har 50% rabatt på alle bøker denne helgen (fredag-søndag). - Dere er herved advart; det blir fort en kostbar affære for bokelskere. Jeg modererte meg til å kjøpe Mi briljante venninne (Ferrante) innbundet og Nobelprisvinneren Daniel Kahneman sin Thinking Fast and Slow. På baksiden av denne siteres en Freakonomics-forfatter: "There may be no other person on the planet who better understands how and why we make the choices we make." Jeg er fremdeles ikke ferdig med lesesirkelens The Passage, og selv om jeg gjerne vil videre i den, så har jeg hatt mange lesepauser.
Ukens podcast-anbefaling er Nrk P2's Salongen: https://radio.nrk.no/serie/salongen. Den kan abonneres på via iTunes. Jeg bruker appen Podkicker og laster ned og hører alt av podcaster gratis der. Frode Grytten er forresten "Salong-poet" og har jevnlig innslag der han leser egne dikt som gjerne er relaterte til ting i tiden. Opplesningene hans, med musikk, er ganske så fine.
Riktig god helg alle sammen! Nyt livet og litteraturen :-)
Så artig at du er i Montreal. Håper du tar deg en "fjelltur", nyter jazzfestivalen i sommer (masse gratiskonserter) og tar en rusletur i mitt gamle nabolag Westmount.
Min daglige spasertur svingte som regel innom "antikvariatdelen" av Rue Ste. Catherine Ouest, men de fleste av disse butikkene hører kun fortiden og minnene til, dessverre. :(
Tiltredes. Leste den mens jeg lå på sykehus for mange år siden, og lo så høyt at jeg forstyrret de andre på rommet.
Aha. Da anbefaler jeg deg å lese mer nynorsk. Kanskje det blir bedre hvis du blir vant til målformen? For det er sjukt mye god litteratur på nynorsk som du går glipp av! :)
Jeg har bare gode erfaringer med fjernlån! Sender som regel en epost med forespørsel til mitt bibliotek, og får en epost tilbake når de har boken inne. Hvis den ikke er utlånt, tar det hele kun et par dager.
Lykke til!
Jeg hadde samme problem for litt siden, og fikk lånt bok fra Sandefjord (bor i Oslo). Det tok et par uker før den var klar til utlån
Ja, det kan jeg gjøre! Topp, tusen takk for tips :-)
Jeg skal stort sett jobbe hele helgen, så noe feiring blir det ikke. Men jeg håper å få lest litt.
Har satt Overgangen av Cronin på vent, siden leseperioden i den dystoptiske lesesirkelen ble forlenget. Så da har jeg kastet meg over noen av bøkene i den store «skal lese»-bunken min, der det er mange bøker som formelig skriker etter å bli lest. Døgnet skulle hatt flere timer!
På Kindlen har jeg lest ett kapittel i The Book of Chameleons av den angolanske forfatteren Jose Eduardo Agualusa, som jeg begynte på i går kveld. Boken er oversatt til engelsk fra portugisisk og det er en roman jeg har store forventninger til. Har også så vidt kommet i gang med novellesamlingen Rønneimperiet av Hanna Dahl.
På øret har jeg It Can't Happen Here, en roman jeg kjøpte alt i 2014, etter at jeg ble begeistret for to av forfatteren Sinclair Lewis' andre bøker. Etter å ha lest en artikkel i Dagbladet nylig, med overskriften «Advarte mot en «president Trump» for 80 år siden – Den amerikanske nobelprisvinneren Sinclair Lewis var uhyggelig framsynt.», syntes jeg det var på tide å finne den fram.
Ønsker dere en finfin pinsehelg og syttende mai!
Denne helgen skal jeg lese en bok jeg har lånt på fjernlån i Strömstad da den ikke fantes på noe bibliotek i Norge siden den kom ut ifjor og av den grunn har kun 11 dager å lese den ut på, Svärd, sandaler och skandaler - - Antiken på film och i tv av red Isak Hammar og Ulf Zander.
Fant den på AdLibris når jeg lette etter bilde til en annen bok av Ulf Zander. Den handler om hvordan antikkens historie blir presentert på film og i tv-serier. Nevnt er bl a "I, Claudius", "Cleopatra" m/Elizabeth Taylor, "Caligula" og "King Arthur". Lånte den da jeg hadde tenk jeg ikke skulle kjøpe alle interessente bøker jeg fant, men etter å ha bladd litt i den og såvidt startet på den, ser dette ut til å bli en jeg kjøper meg etter at jeg har lest den som skjer av og til. De 3 siste var Tegneserienes historie og Steampunk - An Illustrated History of Fantastical Fiction, Fanciful Film and Other Victorian Visions som jeg kjøpte hos AdLibris og Den store boka om Morgan Kane som jeg fant i Litteraturhjørnet, bruktbokhandelen her i Sarpsborg.
Morsomt. Da har jeg lest gjennom boken. Takk for link. - Koselig tekst og fine bilder. Tror spesielt jeg kjenner igjen drage-tegningen på s.86 - spennende tekst for barn.
Så morsomt at du fant denne, Gretemor! Jeg hadde den i meget tidlig barndom, husker at min far leste høyt fra den - her fant jeg endelig det stikkordet jeg trengte for å kjenne igjen boka:
Jeg var i Lissabon.
Der bar alle no' på hodet og ikke no' i hånd.
Takk skal du ha!
Takk! Det går absolutt fint an å få anbefaling fra deg sjøl om du ikke har peil på fantasy. Jeg trenger mest sansynlig bare en dytt for å komme i gang med Gaiman's bøker, og så kan det hende jeg finner ut av det.
Hei alle bokelskere.
Edit: Her er vår bokblogg: Stories of the World
Nå er jeg og en venninde på veg inn i et prosjekt der vi skal finne 1 bok fra 1 forfatter fra hvert land i hele verden. Vi så på lista vår over hvilke bøker vi har lest, og vi fant ut at de består som regel av norske, svenske, engelske eller amerikanske forfattere med noen få unntak.
Dette kan bli veldig vanskelig, særlig med de små landene vi har rundtom og der ikke mange bøker er oversatt til et språk som jeg kan. Dette inkluderer engelsk, norsk, svensk eller dansk.
Vi har bestemt alle landene som starter på A, så kopierer den inn nedenfor så du kan få et innblikk av hva vi ønsker å gjøre. Det jeg håper du kan bidra med, er å komme med anbefalinger på ulike forfattere fra ulike land. Hva leser du av det som befinner seg ute i verden og er det noen spennende nye forfattere jeg burde vite om? (Landene er oppført på Engelsk).
Afghanistan: Khaled Hosseini - And the mountains echoed
Albania: Ismail Kadare - Chronicle in Stone
Algeria: Anouar Benmalek - The Lovers of Algeria
Andorra: Albert Salvadó - The Teacher of Cheops
Angola: Jose Eduardo Agualusa - The Book of Chameleons
Antiqua and Barbuda: Marie-Elena John - Unburnable
Argentina: Manuel Puig - Kiss Of The Spider Woman
Armenia: Grigoris Balakian - Armenian Golgotha
Australia: Geraldine Brooks - March
Austria: Stefan Zweig - Beware of Pity
Azerbaijan: Ella Leya - The Orphan Sky
Startskuddet går 1. juni, og vi setter pris på all hjelp vi kan få.
Tusen takk!
Den var fin annelingua - noe i den dur ja, men tror ikke det var så mye tekst, og tegningene kjenner jeg ikke helt igjen.
Jeg er endelig i full gang med «Til fyret»! Etter å ha påbegynt og gitt opp boken flere ganger, kjennes det som en befrielse å være sugd inn i dette universet. Et så mettet og sanselig språk. Så nærmest ufattelig mye som skjer i og mellom menneskene, der det tilsynelatende ikke skjer annet enn venting på at været skal bli «pent» nok til å dra til fyret.
Hva har egentlig skjedd?
Jeg har nok, gjennom å lese om Virginia Woolf og å lese hennes «Mrs. Dalloway» fått større innsikt i Woolfs særegne skrivestil. Jeg har dessuten mer ro rundt meg denne gangen og er blitt noen år eldre. Men viktigere tror jeg oversettelsen er. Jeg har tidligere strevd med «De dro til fyret» i Peter Magnus’ oversettelse fra 1948. Denne gangen leser jeg «Til fyret» i Merete Alfsens oversettelse.
At oversettelsen har betydning, underbygges i denne interessante artikkelen fra Vårt land.
Alfsens oversettelse omtales som «frisk og vital» og «bærer preg av solid håndverk og god, norsk språkføring». Magnus’ forbigås i taushet.
Artikkelen inneholder også synspunkter på andre oversettelser.
Tre kinesiske søstre av Anna Hagerup-Nielsen?
Leste dette i dag:
"..ler barn opptil 300-400 ganger hver eneste dag. Voksne derimot ler ikke mer enn 10-15 ganger i døgnet."
Hva tenker du når du leser dette? Nå er det på tide at jeg leser en bok som får opp humøret, hvilken bok anbefaler du?
For de som bor i Oslo og omegn, vil jeg bare tipse om et arrangement på Nasjonalbiblioteket i kveld (2. mai) klokka 19.00, i forbindelse med at det i dag er 100 år siden Tor Jonsson (1916-1951) ble født. Diktene til Tor Johnsson har betydd mye for meg, så dette ser selv veldig jeg frem til. Åpent for alle og gratis!