Lesehelg! Uken har gått fort og jeg har vært i mer fysisk aktivitet enn jeg pleier, så jeg kan med god samvittighet sette meg ned i sofaen med lesestoff i (deler av) helgen :-)

Jeg har lastet ned audible-utgaven av Edouard Louis' roman En finir avec Eddy Bellegueule (Farvel til Eddy Bellegueule). Den ser jeg frem til å lytte til både fordi det er en liten stund siden forrige lydbok og fordi jeg er opptatt av romanens historie om Eddy/Edouard.
På hjemveien i dag gikk jeg forbi en ARK-butikk og oppdaget at ARK har 50% rabatt på alle bøker denne helgen (fredag-søndag). - Dere er herved advart; det blir fort en kostbar affære for bokelskere. Jeg modererte meg til å kjøpe Mi briljante venninne (Ferrante) innbundet og Nobelprisvinneren Daniel Kahneman sin Thinking Fast and Slow. På baksiden av denne siteres en Freakonomics-forfatter: "There may be no other person on the planet who better understands how and why we make the choices we make." Jeg er fremdeles ikke ferdig med lesesirkelens The Passage, og selv om jeg gjerne vil videre i den, så har jeg hatt mange lesepauser.

Ukens podcast-anbefaling er Nrk P2's Salongen: https://radio.nrk.no/serie/salongen. Den kan abonneres på via iTunes. Jeg bruker appen Podkicker og laster ned og hører alt av podcaster gratis der. Frode Grytten er forresten "Salong-poet" og har jevnlig innslag der han leser egne dikt som gjerne er relaterte til ting i tiden. Opplesningene hans, med musikk, er ganske så fine.

Riktig god helg alle sammen! Nyt livet og litteraturen :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 11 svar.

"Thinking Fast and Slow" er den viktigste boka du kan lese hvis du er interessert i valg, og rommet mellom skråsikkerhet og usikkerhet, som jeg er. Kahneman og Tversky er mine akademiske helter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

klarte å begynne med Moonwalking med Einstein på søandag. er en slags IQ bok..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ferdig med kinaboka, og den var litt kjedelig da det meste er om hvem som har bygsd hvilke murer i Kina de siste 5 000 år....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne vel nesten skrive akkurat samme svar som Jostein Røyset igrunn. Jeg tror knapt jeg har åpnet ei bok... har ei bok ved siden av meg nå da, og det går sakte. Ikke bare oss to, som jeg startet på forrige helg. Skal ikke skryte på meg mye lesing denne helga.

Ha en fin uke! Passer vel bedre nå som helga i bunn og grunn er over. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har vært ei møkkahelg for lesing, men strålande for stort sett alt anna. Heim frå jobbreise på laurdag, rett på fotballturnering i strålande vårver, så enno meir fotball, og grilling og kos i hagen i ettermiddag. Det einaste eg har fått tid til å lese i helga er 10-20 sider av Overgangen. Alle monner drar, men det er framleis rundt 350 sider att ...

Ein kan vel ikkje skrive "God helg" no når det berre er att 1 time og 40 minutt av den, så eg sjansar på "God mandag" (høyrest ikkje like bra ut, dog ...)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg koser meg veldig med Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith denne helga. En særs vakker bok. Jeg holder også fortsatt på med lesesirkelboka Overgangen, og har akkurat fornyet lånet for tredje gang. Kanskje jeg klarer å ha fullt fokus på den så snart jeg er ferdig med Det vokser et tre, men akkurat nå vinner den over Overgangen. Hittil synes jeg Overgangen har vært ganske ujevn, tidvis veldig spennende og tidvis ganske så langtrekkende. Men dere som har kommet lengre enn meg sier at den kommer seg igjen, så det lover bra:)

Nyt sola og helga alle sammen!:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen koser jeg meg med 'Bror din på Prærien' av Edvard Hoem. Den er god, jeg liker den, men 'Slåttekar i himmelen' var enda bedre :-)

Ark-salg - er det det? Hmm.. det har jeg ikke fått med meg. Jeg har som forsett å låne flere bøker på biblioteket. Men spørs om det blir en liten titt innom ark.no lell nå da..

Ønsker dere alle en god helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg jobber i hælja, så jeg får ikke lest kjempemye. Men jeg satser på å lese ferdig "Kvinner som elsker" av D.H. Lawrence. Hvis jeg blir ferdig, så starter jeg kanskje på søndag med "Havet i enden av veien" av Neil Gaiman. God lesehælj!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg fikk Ark-mail i går og fortet meg å slette den så jeg ikke skulle handle en hel masse. Uheldigvis gikk jeg innom Notabene for å kjøpe et kort... Der hadde de massevis av virkelig gode tilbud, men jeg klarte å stå i mot. Nesten. (Ble bare tre bittebittebittesmå bøker fra Merethe Lindstrøm og de er så små at de nesten ikke teller og dessuten var de veldigveldig billige...)

Vel, nok av det. I helga leser jeg Himmelfall av Kari F. Brænne og gjør forberedelser til konfirmasjon neste helg.

Enjoy, godtfolk!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Om værmeldingen viser seg å være riktig tror jeg det blir lite lesing på meg denne helga. Jeg vil nok heller benytte helga på å få vært ute så mye som mulig og nyte sola:-) Selv om jeg ikke ser bort fra at jeg leser noen sider nå og da i solveggen.

Jeg har akkurat fullført An Artist of the Floating World av Kazuo Ishiguro, og neste bok ut er litt usikkert. I det siste har jeg vært i humør til alle sjangre og alle bøker, så jeg bruker mye tid på å velge ut hva jeg skal lese. Heldigvis er jeg godt i gang medThe Time Traveler's Wife av Audrey Niffenegger på lydbok, så der trenger jeg i alle fall ikke ta noen valg.

Ark-salget oppdaget jeg (dessverre?) i går, og jeg kunne jo bare ikke la være å legge inn en bestilling. Jeg var ikke like flink som deg, så jeg har hele 28 bøker på vei.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er så strålende vær,at det er en fryd å sitte ute med ei bok. Boka derimot,er dystrere. "De siste vitnene" av Svetlana Aleksijevitsj, fjordårets nobelprisvinner fra Ukraina. Det er barns egne historier fra krigen. Sterkt! Ellers har jeg lest "Bror din på prærien"av Edvard Hoem,ble ferdig i dag. Den var god,men dog ikke så bra som "Slåttekar i himmelen".

Ønsker dere alle en god helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken