Lesehelg og hipp-hurra! Vi står foran en langhelg som forhåpentligvis blir fin for mange. Jeg kan ikke si annet enn at vi er heldige med været på Østlandet. Her i huset blir det en del festivitet og noen plikter i forbindelse med 17. mai. Vi har små barn som gleder seg stort - 17. mai er en viktig dag for dem. Dessuten skal vi ha gjester flere av dagene, så nå må jeg sannelig ta meg selv i nakken og begynne på forberedelsene.

Lesetempoet mitt er ingenting å skryte av for tiden. Det er så mye annet som dukker opp. Men jeg har da kommet litt videre i The Passage av Cronin.

Ellers så har jeg oppdaget en podcast jeg definitivt kommer til å følge med på: Magasinet Slate sin bok-podcast. Der fant jeg en av mine favorittromaner (The Goldfinch av Donna Tartt) diskutert på en levende måte. Sjekk det ut - de diskuterer mange andre romaner også:
http://www.slate.com/articles/arts/the_audio_book_club.html

Ønsker dere alle en glimrende helg! Hurra for 17. mai! :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 21 svar.

fortsetter med Atlantis, Atlantis som jeg synes er kjedelig.. handler om en fyr som er mer filisof enn sjømann, men som er opptatt av å fine ut om Atlantis har ekslstert, og lurer på om fønikerne var vært der..Er fra 200- tallet F .kr

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei igjen.
Da var det ny helg igjen.
Denne helgen leser jeg "Kunsten å høre hjerteslag - Jan -Philipp-Sendker. Har hørt så mye positivt om den, og håper ikke jeg blir skuffa☺️Håper dere får en fin pinse og 17. Mai feiring☺️ God helg☺️

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg den utrolig sterke og rørende boka Kill the silence av norske Monika Kørra. Dette er en grusom og samtidig inspirerende og oppløftende historie om da hun ble kidnappet og misbrukt på det groveste mens hun gikk på skole i USA. Dette er ikke en historie om ett offer, dette er en historie om en overlever! For en jente!

God pinse og god 17. mai når den kommer!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er allergisk mot all slags feiring og styrer unna så godt jeg kan og lar andre ta over feiringen istedet. Husker ikke sist gang jeg feiret 17. mai. Henger opp flagget den dagen og det er alt og da har jeg gjort mitt. Å møte opp, gå i tog osv hopper jeg over. Pinse har jeg ikke feiret siden jeg var lita.

Jeg leser samme bøkene som sist helg: Arkitektens læregutt av Elif Shafak og Paradisbakken av Marit Reiersgård. Det er ikke bøkene det er galt med, men har slitt med dårlig leselyst denne uka så håper det tar seg opp igjen. Håper å bli ferdig med Arkitektens læåregutt og Paradisbakken i helga for jeg har så lyst til å begynne på Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) av Jon Krakauer. Den har jeg veldig lyst til å begynne på for jeg liker historier fra virkeligheten. Så håper leselysten tar seg opp og får lest en del i helga. Det er så mange bøker som venter.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser forsatt sakte i 'Jane Eyre'. Jeg elsker boka, men det er så mye annet akkurat nå, så lesestundene blir ikke så mange. Men jeg blir kanskje ferdig med den nå i løpet av langhelga.

Etterpå starter jeg muligens på Ken Folletts 'På grensen til evigheten'. Siste bok i hans trilogi om det 20. århundre. Har lest de to første, og likte særlig den første, 'Kjempenes Fall' veldig godt. Så jeg vil følge serien til dens slutt. Jeg liker Folletts historiske romaner veldig godt, hans skildringer er troverdige, og det er spennende å følge hans romanpersoner. Hans 'Pillars of the Earth' (Stormenes Tid, på norsk) er en av mine absolutte favorittbøker.

Da får dere ha en veldig god pinse og en fin 17. mai :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal stort sett jobbe hele helgen, så noe feiring blir det ikke. Men jeg håper å få lest litt.

Har satt Overgangen av Cronin på vent, siden leseperioden i den dystoptiske lesesirkelen ble forlenget. Så da har jeg kastet meg over noen av bøkene i den store «skal lese»-bunken min, der det er mange bøker som formelig skriker etter å bli lest. Døgnet skulle hatt flere timer!

På Kindlen har jeg lest ett kapittel i The Book of Chameleons av den angolanske forfatteren Jose Eduardo Agualusa, som jeg begynte på i går kveld. Boken er oversatt til engelsk fra portugisisk og det er en roman jeg har store forventninger til. Har også så vidt kommet i gang med novellesamlingen Rønneimperiet av Hanna Dahl.

På øret har jeg It Can't Happen Here, en roman jeg kjøpte alt i 2014, etter at jeg ble begeistret for to av forfatteren Sinclair Lewis' andre bøker. Etter å ha lest en artikkel i Dagbladet nylig, med overskriften «Advarte mot en «president Trump» for 80 år siden – Den amerikanske nobelprisvinneren Sinclair Lewis var uhyggelig framsynt.», syntes jeg det var på tide å finne den fram.

Ønsker dere en finfin pinsehelg og syttende mai!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei alle!
Jeg har prøvd meg på Farvel til våpnene av Hemingway. Har lest en uke og har kommet til side 69. Må vel bare innse at jeg ikke kommer til å lese den. Jeg vant en give-away hos Aschehoug på facebook, så jeg skal kanskje bryne meg på Anna og det franske kysset. Også en liten spenningshistorie av Gillian Flynn, En hjelpende hånd.
Ellers hadde vi besøk av Johan Mjønes på skolen vår i april, så jeg har lånt Terminalhastighet på biblioteket.

Det har vært så mye jobb denne våren at jeg har lest rekordlite. Jeg gleder meg bare til standpunktkarakterene er satt i slutten av mai, sånn at jeg kan ta igjen det tapte! Det er så mye jeg har lyst til å lese.

I helgen stikker til Berlin. Da kanskje jeg får lest litt mellom turistattraksjonene! Håper dere får en nydelig langhelg alle sammen. Og god 17. mai!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den fikk jeg lyst til å lese!
Har lest Fortellingen om sju bål av samme forfatter, en fantastisk bok. Fant e-bokutgaven av Terminalhastighet til kr. 79,-, og nå er den lastet ned på Kindlen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kindle, altså! En fantastisk oppfinnelse!
Ungdomsbøkene hans er også spennende, og tar opp aktuelle tema.
Gleder meg veldig til å lese en av "voksenbøkene" hans.
God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Avslutter Edouard Louis' Farvel til Eddy Bellegueule i kveld - etter å ha strøket hvite skjorter i et utvalg former, størrelser og stoffer til alle husets medlemmer før den store dagen. Godt for alt som er gjort (sa hun, og lukket øynene tor både det ene og det andre, mens hun prøvde å overbevise husets andre eier om at bøker fint kan brukes til å bygge tårn i trappa). I morgen håper jeg å finne tid til å starte på Audun Myskjas Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg, som kom til meg ved en tilfeldighet, men som slett ikke ser så verst ut.

God lesehelg, god pinse og gratulerer med dagen på forskudd!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Endelig er 17 mai snart her, har noen som gleder seg stort her og. Eneste dagen de ikke får lov å spise frokost før de har spist en is. Like stas hvert år, de tror det har rabla for meg hvert eneste år. :)

Jeg er i Fredrikstad denne helga(både i boka og i virkeligheten forsåvidt), og leser Hevneren av Jan-Erik Fjell. Når jeg blir ferdig med denne, så ligger neste bok ut i serien og venter på meg. Husker ikke hva den heter i farta. Litt moro å lese krim fra byen man bor i, mange kjente gater og steder.

God helg, pinse og 17 mai!! :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er meldt kaldt og litt regn det meste av helga. Perfekt ver til å lese i, altså. Så i helga tenkjer eg at eg gjer ende på Brødrene Karamasov, i den grad dei ikkje greier dette på eiga hand. Skal bli spanande å sjå. Har rundt 100 sider att no. Deretter blir det fullt trøkk på Overgangen, som har fått kvile eit par veker.

Men nett no skal eg ut på gjeterhundtrening med hunden. Trur han forstår kvar vi skal, for no gjeng han rastlaust rundt og kikar på meg.

God helg, med eller utan sauer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I går, på en ark-bokhandel i Molde,fant jeg Ingvar Ambjørnsens fire bøker om Elling i ei bok. Har sett alle filmene,og dem likte jeg godt,så nå vil jeg lese bøkene. Kun 99,- kr. så det synes jeg er brukbart.Ellers har jeg lest ferdig noe forskjellig i det siste,bla.Pollestads oversettelse av Kongesagaene. Veldig bra. Er også ferdig med det siste bindet i Edda,meget bra oversatt av Knut Ødegård. Pinse og 17. mai blir forbigått i stillhet,kun hjemmekos og lesing.
God langhelg til alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Først og fremst, hjertelig takk for alle podcast anbefalingene dine, før deg visste jeg nesten ikke hva det var for noe :)

Jeg leser med stor interesse tidligere nrk-journalist Christian Borchs Banalitetens tyranni, hvor han blant annet setter søkelyset på det moderne, materialistiske Europa. Tidligere tiders karakteroppbygging er satt til side for et stadig større jag på status, personlige ambisjoner og forgjengelige verdier. temaet er høyst aktuelt og gir stort rom for ettertanke. Jeg hadde ikke sansen for Borch som nyhetsanker på skjermen, men han skriver virkelig godt, både levende og engasjerende. Anbefales.

Når det gjelder Brødrene Karamasov har lufta gått litt ut av ballongen for meg. Akkurat nå kjeder Dostojevskij meg, men romanen tar seg kanskje opp mot slutten. Personlig likte jeg klart best de to første delene av verket.

Ønsker dere alle en riktig god pinsehelg og 17. mai :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så flott at podcast-anbefalingene kan komme til nytte for noen - det er jo nettopp det som er meningen :-)

Jeg googlet litt på Banalitetens tyranni - en bok jeg ikke var oppmerksom på. Jeg ble litt nysgjerrig og hører gjerne hva du tenker om den etter hvert. I utgangspunktet faller det meg i alle fall lett å være enig i at samfunnet (for lengst) har fått en for kommersiell vending som forårsaker uheldige ringvirkninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese en bok jeg har lånt på fjernlån i Strömstad da den ikke fantes på noe bibliotek i Norge siden den kom ut ifjor og av den grunn har kun 11 dager å lese den ut på, Svärd, sandaler och skandaler - - Antiken på film och i tv av red Isak Hammar og Ulf Zander.

Fant den på AdLibris når jeg lette etter bilde til en annen bok av Ulf Zander. Den handler om hvordan antikkens historie blir presentert på film og i tv-serier. Nevnt er bl a "I, Claudius", "Cleopatra" m/Elizabeth Taylor, "Caligula" og "King Arthur". Lånte den da jeg hadde tenk jeg ikke skulle kjøpe alle interessente bøker jeg fant, men etter å ha bladd litt i den og såvidt startet på den, ser dette ut til å bli en jeg kjøper meg etter at jeg har lest den som skjer av og til. De 3 siste var Tegneserienes historie og Steampunk - An Illustrated History of Fantastical Fiction, Fanciful Film and Other Victorian Visions som jeg kjøpte hos AdLibris og Den store boka om Morgan Kane som jeg fant i Litteraturhjørnet, bruktbokhandelen her i Sarpsborg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg ble veldig nysgjerrig på den boken av Ulf Zander - så jeg googlet litt, og fant en svensk pod-cast produsert ved Universitetet i Lund; en episode der han og et par andre diskuterer både boken du leser, og generelt temaet om hvordan antikken blir fremstilt på fjernsyn og film - den pod-casten skal jeg sette meg ned og høre i morgen! http://tvdags.se/artikel/svard-sandaler-skandaler-hor-lundaforskarpodden-om-antiken-i-film-tv

Her er podcast-redaktørens omtale av denne episoden:

Hur förhåller sig en historiker till filmmediet? Vad är egentligen peplumfilm för något? Och varför är det så mycket Rom och så lite Aten i skildringar av antiken på film och TV?

I det senaste avsnittet av HT-samtal, som är en podcast jag producerar åt Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lunds universitet, diskuterar jag dessa och en massa andra relaterade frågor med Lovisa Brännstedt, doktorand i antikens kultur och samhällsliv, Isak Hammar, forskare i historia, och Ulf Zander, professor i historia. Samtalet tar sitt avstamp i boken Svärd, sandaler och skandaler, som handlar om skildringar av antiken på film och TV. Isak och Ulf är redaktörer för boken; Lovisa medverkar som skribent.

Med anledning av ämnet tror jag avsnittet kan intressera många TVdags-läsare. Filmer och serier som diskuteras är bland annat Rome, Gladiator, 300, I, Claudius, Spartacus, Cleopatra, King Arthur och Ben-Hur. Mer info om avsnittet hittar du här.

Takk for tipset, Hilde - lurer på om jeg klarer meg unna å sette boken på ønskelisten min... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva handler Claudius om og hvor får man tak i den?

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I, Claudius er en miniserie (TV) basert på romanen med samme navn (norsk tittel: Jeg, Claudius) av forfatteren Robert Graves. Romanen (og oppfølgeren Claudius og Messalina), er skrevet i 1. person og er således den fiktive selvbiografien til den romerske keiseren Claudius. Både tv-serien og bøkene er etter min meningsvært gode.

Det ser ut til at tv-serien er å få kjøpt på Platekompaniet, dog uten norske undertekster.
Mine pocketbokutgaver av de to romanene er begge fra 1977, og jeg ser at de er å få tak i på antikvariatnet.no.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge bøkene er å få på engelsk som e-bok for kr 111,- pr stk på AdLibris (billigste valg der) også som CD-bok, pocket og innbundet, finnes også på biblioteket. Husker at jeg så tv-serien flere ganger under oppveksten, og har siden kjøpt den på DVD. Har bøkene i pocket utg, men har ikke lest dem enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas