Jeg er for tiden hekta på historiske romaner/ historisk krim, og lurer på om noen har noen gode tips? Noen av favorittbøkene mine er bøkene om Matthew Shardlake av C.J Sansom, og jeg har også lest "Rosens navn" og "Ett skritt ved korsveien".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Et par historiske krim som jeg syns var både underholdende, historisk troverdige og akkurat passe sære:

Dan Simmons: Drood
Kanskje ikke en krim i den vanlige betydningen, men et fantastisk bad i 1800-tallets London. Stemning, fantasterier, grøss, tvil og tro, opiumsrus, hypnose, Charles Dickens, Wilkie Collins, dikterhjem, den dypeste slum, hemmeligheter, gotisk mørke. Dickens siste ufullendte bok "The Mystery of Edwin Drood". Var Drood en virkelig person? En overnaturlig person? Var Drood Charles Dickens? Var Wilkie Collins ravende gal? Var Dickens en morder? En mastodont av en bok som garantert slår krøll på leserens hjernevindinger.

Robert van Gulik: The Fox-Magic Murders
Dommer Dee (basert på en legendarisk og muligens virkelig person fra 600-tallets Kina) etterforsker og dømmer.

Kerry Greenwood Miss Phryne Fisher Investigates
Lettbent men facinerende setting (Australia på 20-tallet) og detektiv man heier på (ung, steinrik rags-to-riches sosietetsdame-pippi-langstrømpe-type som har sett det meste og vært med på det verste)

John Dickson Carr: The Devil in Velvet
Historieprofessor inngår veddemål med Djevelen. Blir sendt tilbake til 1600-tallet for å løse en mordgåte - eller miste sjela.

John Dickson Carr: Fire, Burn!
Politidetektiv havner på uforklarlig vis i 1820, hvor han blir med på å bygge opp Scotland Yard, opplever kjærligheten og må løse en umulig mordgåte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har også stor glede av Shardlake-bøkene.
Dersom du liker bøker fra Tudortiden så må du lese trilogien til Hilary Mantel.
Ulvetid og Falkejakt (den siste er ikke klar enda).
Historien tar utgangspunkt i Thomas Cromwell.
Noe av det beste jeg har lest på veldig lenge:)
Er ikke krim (så må leses noe saktere:))

I tillegg så kan jeg anbefale Robert Harris sine bøker om Cicero.
Veldig godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er du ute etter historiske bøker, kan du begynne med Don Quiote av Miguel Servantes Saavedra. Krig og fred av Leo Tolstoj, Anna Karenina av Leo Tolstoj. Stille flyter Don av Mikhail Sjolokhov. Dette er noen fantastiske verk. Lykke til :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kom til å tenke på Forlat oss vår skyld av Romain Sardou. Om ikkje direkte krim, så i alle fall drapsmysterium frå middelalderen. Sjølv likte eg denne veldig godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En engelsk forfatter har skrevet historisk krim fra ottomanernes Tyrkia - Jason Goodwin er historiker i tillegg til å være forfatter, og bøkene hans skal være veldig bra. Jeg har selv ikke lest dem ennå, men har "The Janissary Tree" liggende på vent. Jeg ser nå at den har kommet på norsk under tittelen "Vaktenes tre".

... Og hvis merkelappen "historisk krim" kan dekke "gammel krim" også, så kunne du kanskje snuse på Dorothy L. Sayers' krimromaner om mesterdetektiven lord Peter Wimsey? De skal være veldig underholdende, og foregår i overklassemiljøer i England for sånn bortimot hundre år siden. Her er den norske wikipedia-artikkelen om bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er også veldig glad i historiske romaner. Jeg har lest bøkene av Bernard Cornwell med stor glede, de er spennende, handlingen utspiller seg i England, og gjelder konflikten mellom danske vikinger og de kristne engelskmennene.

Så er Ken Folletts historiske romaner blant mine favoritter. 'Stormenes tid' er kjempegod, 'I all evighet' likeså. Engelsk middelalder.

I en annen tråd nevner du at Jan Guillou er en av dine favorittforfattere. Regner med at du har lest hans bøker om Arn ('Veien til Jerusalem', 'Tempelridderen', osv..) Hvis ikke: sett igang!, De er kjempebra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for tipsene! Bøkene om Arn har jeg lest flere ganger, de er kjempe bra! Men jeg har ikke lest noe av Cornwell enda,så det må jeg Gjøre! Har lest noen av bøkene til Ken Follebu, og har likt de veldig godt. Så da høres "Kjempene's fall" ut som en god ide til bok å begynne på. Tusen takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

NerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød