Denne debutromanen fikk en rosende omtale i New York Times - forfatteren Julie Otsukas neste roman kom i 2014 i norsk oversettelse på Oktober forlag, under tittelen Buddha på loftet (originaltittel Buddha in the Attic). I begge bøkene er temaet USAs internering av amerikanere av japansk herkomst etter angrepet på Pearl Harbour. Et interessant tema, som i bunn og grunn dreier seg om fremmedfrykt, terrorfrykt, frykten for dem som er annerledes enn "oss".... Jeg tror jeg må få tak i disse romanene!

ETA: ...og det gjorde jeg neste dag allerede! Jeg stakk innom bokhandelen på Litteraturhuset, og streifet litt rundt på måfå der inne til det slo meg at kaaaanskje de kunne ha.... - en eller begge romanene til hun der - hun der - hva het hun nå igjen? Jeg ba ekspeditøren om hjelp til å komme på navnet, men før han var ferdige med å google hadde jeg heldigvis (takk, hjerne!) klart å presse frem navnet selv. Og dermed kunne jeg gå rett til hyllen med forfattere på O... og lo and behold! der stod både "Buddha in the Attic" og "When the Emperor was Divine". Naturligvis kjøpte jeg begge - og er godt over tredjedels vei inn i "When the Emperor...". Så langt kan jeg slutte meg til anmelderen (se lenke i første avsnitt over). Anbefalelsesverdig!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Nå har jeg lånt When the Emperor Was Divine på biblioteket, og håper språket ikke er for tungt, for jeg er ikke så vant til å lese engelsk. Ettersom jeg falt pladask for Buddha på loftet, må jeg lese mer av O..... Jeg har kjøpt flere eksemplarer av Buddha for å gi blort i gave, men sliter også med å huske navnet. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H Helseth