Vi er allerede inne i lesehelgen; sen trådstart denne gangen da jeg er på ferie og glemte meg bort :-) Å skrive innlegg via mobilen er ingen favoritt her.

Jeg leser en artig og interessant bok av DBC Pierre som vant Man Booker med romanen Vernon God Little. Denne heter Releasing the Bats og forteller på en litt uortodoks måte hvordan han ble/er forfatter og om hvordan det å skrive kan foregå.

Har også begynt på Salamanderkrigen og må bare si at etter å ha lest første kapittel, så håper jeg virkelig resten av historien er bedre skrevet og fortalt. .. Det første kapittelet fenget på ingen måte meg... Jeg får se om en forestående lenger togreise gir mer lyst til å lese videre i den. Om ikke, så har jeg heldigvis en Kindle full av godbiter :-)

Nyt sommeren, litteraturen og, ikke minst, livet :-)
Riktig god helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Heisann
Denne helgen har jeg tilbragt i Sverige, og det ble lite lesing. Jeg holder på med "stup - Kjersti Sheen". Satser på mer lesing fremover, har så utrolig mange bøker jeg har lyst å lese, og får masse gode tips her inne på bokelskere. Jeg har falt litt av leseutfordringen, men prøver å plassere bøker jeg har lest innpå listen etterhvert. Har dere noen hode tips, så er jeg alltid takknemmelig for tips

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser "Salamanderkrigen". Har holdt på i ei uke med den, og er enda ikke lenger enn halvveis. Årsaken er vel mest at det har vært veldig travelt denne uka, men også at jeg kanskje ikke har blitt helt "hekta" på boka.. Men bra nok til at jeg skal fullføre den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Brennemerket av Eystein Hanssen. Det er den femte og foreløpige siste boken om politietterforsker Elli. Jeg har litt delte meninger om disse bøkene, må vel si at jeg likte den første og fjerde boken best, mens bok nummer to ikke falt helt i smak hos meg. Bok nummer fem virker foreløpig bra, og jeg gleder meg til forfatteren kommer med bok nummer seks.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her plasker det ned og det har regnet av og på de siste ukene, og håper det fortsetter. Så håper det blir en lang og tidlig høst, for det er min favorittårstid. Kan fint leve uten sommeren.

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Rosemary's Baby av Ira Levin. Den likte jeg godt. Har sett filmen mange ganger og for første gang så jeg den som veldig ung. Jeg startet å se skrekkfilmer veldig tidlig, og det er første gang jeg leser boka og den er like bra. Så glad jeg leste den:) Og jeg ble også ferdig med Lykkejegeren av Jan - Erik Fjell.

Jeg leser fremdeles Eating Animals av Jonathan Safran Foer som jeg begynte på forrige søndag. Den må jeg lese stykkevis og delt for den er hard å lese for en dyrevenn som meg, men valgte å lese den for det er viktig å sette fokus på vonde ting også, og bli mer bevisst på omverdenen. Ikke tro at verden er perfekt og rosenrødt (noe jeg heller ikke tror, bare for å understreke det). Så det er bra at Safran Foer skrev en slik bok for det er viktig å sette ting i fokus det som er vanskelig også. Sette perspektiv på ting, og forfatteren tvinger heller ingen til å bli vegetarianer, men at det er opp til deg selv og være mer bevisst på valgene man tar og det er viktig.

Og natt til torsdag begynte jeg på Huset ved innsjøen av Kate Morton som jeg skal fortsette med, og jeg leser også en liten bok som heter Den modige lille elefanten av Jan Sæterli.

Så leser litt variert denne helga også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helga leser jeg 'Bli hvis du kan. Reis hvis du må' av Helga Flatland. Har ikke lest noe av henne før, men må si jeg har blitt hekta. Synes hun skriver veldig godt, forteller en veldig trist historie på en utrolig fin måte. Vever mange skjebner inn i hverandre. Jeg kommer nok til å lese flere bøker av godeste Flatland.

Denne skal jeg krysse av på punktet 'en bok fra biblioteket' på leseutfordringen. Det blir bok nr 27, så jeg mener jeg er godt i rute for å klare å fullføre.

I uka som har gått har jeg lest 'Tjenerinnens beretning' av Margaret Atwood, den ble den dystopiske boka i utfordringen min. Likte den ganske godt, men hadde nok litt for høye forventninger til den, da jeg ikke syntes den var så bra som jeg trodde.

Regner med å bli ferdig med Helga Flatland kanskje allerede i kveld. Om jeg blir det, så starter jeg antagelig på 'Ready Player One' av Ernest Cline i morgen. Den krysses også av i leseutfordringen, på science-fiction-punktet.

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vi (den dystopiske lesesirkelen på Bokelskere) leste Ready Player One for noen måneder siden. Hadde inntrykk av at mange likte den. Jeg kunne faktisk tenke meg å lese den igjen om noen år :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har sett det. Og det er etter anbefaling fra Hilde her inne at jeg vil lese den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga er jeg til fjells. Litt surt og kaldt, men satser på bedre vær i morra☺️ Har med Metro 2033, den virker skikkelig spennende så langt. Det er dystopiboka i leseutfordringen. God helg!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den håper jeg at vi leser i den dystopiske lesesirkelen her på Bokelskere etter hvert! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det bør dere☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, denne har eg hatt lyst til å lese lenge. Håper du kan skrive eit par ord om den når du er ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Metro 2033Hei, da er boken lest. Sitter på hytta med bare en liten mobil å skrive på, men har skrevet noen få ord her:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OK, takk! Det ser ut for at eg gjer lurt i å justere forventningane mine litt, men eg kjem nok til å lese den før eller seinare uansett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det skal jeg gjøre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke meningen å blande meg inn. Det er en god bok. Ga den en stødig firer. Her har jeg skrevet noen ord om den: https://bokelskere.no/tekst/303072/ Men bare hvis du har lyst til å lese, ingen tvang:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjølvsagt har eg lyst, du bruker å skrive fine omtalar, denne var ikkje noko unntak. Noko av det som har gjort meg ekstra nyfiken på boka er denne setninga i forlaget sin omtale:

"Teksten drypper av referanser til det tyvende århundres historie og litteratur"

Var dette noko som slo deg undervegs i lesinga?

PS
I eit åpent diskusjonsforum er det etter mitt syn ingenting som heiter "å blande seg inn", i allefall har eg aldri uroa meg for det når eg har kome inn i ein diskusjonstråd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker ikke å tvinge på noe noen. Det er bare det, eller bli misforstått:)
Takk for fin tilbakemelding:) Er alltid litt redd for å tråkke noen på tærne om de føler at jeg blander meg inn. Men godt at du ikke ser sånn på det:)

Noen referanser var det, men syntes ikke det var noe overdrevent, eller noe bemerkelsesverdig:) Men så har jo forlag en tendens til å overdrive og det er opp til hver enkelt hvor nøye man er på slike ting. Jeg la merke til en del, men ikke slik at man blir opphengt i det:) Jeg var mest opptatt av karakterene og settingen for det var litt annerledes enn andre bøker fra denne sjangeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siste helg før ferien starter her, det gledes! Jeg har akkurat begynt å lytte til 'På Kjøret' av Jack Kerouac, lest av Mads Ousdal som har en svært behagelig stemme, lover bra.

I tillegg leser jeg Salamanderkrigen, som jeg foreløpig synes er svært fasinerende. Håper du liker den bedre etterhvert.

Fortsatt god helg!:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fantastisk ver her heime no, styrtregn og kjølig, ingen grunn til å forlate godstolen. Unntatt for å rusle ut på kjøkenet for å hente meir kaffe, då.

Eg las ferdig Smuglere av Arthut Omre i går. Grei forteljing, imponerande forteljarstil. Det seiast veldig mykje med få ord. Neste bok ut er Innvandrerne 2 av Vilhelm Moberg, då er eg passeleg i rute for å kome meg igjennom heile denne serien i løpet av kalenderåret.

Dystopilesesirkelboka Salamanderkrigen nærmar seg også slutten, og eg må seie at eg har lyst til å lese meir av Čapek.

Som lydbok i bilen har eg høyrt på A Tale of Two Cities av Charles Dickens dei siste vekene. Denne nærmar seg også slutten, men for ei fantastisk historie dette er! Ikkje nødvendigvis plottet i seg sjølv, men skildringane av det som skjer. Dette er den første "ordentlege" Dickens eg les/høyrer (har sikkert lest nokre sterkt forkorta utgåver av Oliver Twist etc i barndomen), og det gir absolutt meirsmak.

Men medan eg skriv, så ser eg noko blått utanfor vindauget, bak tretoppane. Er usikker på kva det er, men må vel ut og sjekke. God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini