Tekst som har fått en stjerne av Lise Forfang Grimnes:

Viser 1 til 20 av 162:

Liane Moriarty skuffer aldri med sine intriger og spennende persongalleri som man faktisk ofte kan kjenne seg igjen i på godt og vondt .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Var så beigeistra for bok en at jeg nesten ikke hadde lyst til å lese denne i frykt for å bli skuffa. Teite meg. Dette er så bra! Utrolig godt gjort å kunne skildre varme, glede og skjønnhet i bøde natur og mennesker på denne måten. Jeg vil bo i Karins kjøkken! Og så kommer mørket, kulden, sviket og ondskapen. Like godt beskrevet. Ikke rart denne var vanskelig å legge bort!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Trær er det mektigste vi har på jorden, sier mormor. -okei. -Du må aldri undervurdere kraften fra et tre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En spennende ungdomroman, urban fantasy, les gjerne mer her

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

En liste over bøkene jeg har lest i 2015. Som barn- og ungdomsbibliotekar går det mye i bøker som passer for den gruppen.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi var løgnere

"Vi var løgnere" er en spennende og vakker bok, skrevet av den engelske forfatteren Emily Lochshart. Emily Lochshart skriver bøker for voksne, ungdom og barn og har en doktorgrad i Engelsk litteratur fra Columbia university.

Boken handler om hovedpersonen Cadence og de tre vennene hennes, som kaller seg for "de fire løgnerene". De fire løgnerne møtes hver sommer på familiens ferietur, men en sommer skjer det noe forferdelig. Cadence får en kraftig hjerneskade og sliter med hukommelsen. Hun er i dårlig form og må være for seg selv. Hvordan gikk det med de andre? Ble de også skadet? Og vil hun noen gang få møte vennene sine igjen?

Jeg synes det var en spennende og brutal, men vakker historie. Jeg likte at de fire løgnerne står sammen i både tykt og tynt, samme hva som hender. Jeg vil anbefale boken for alle som liker moderne spenningsromaner i 10års alderen og oppover.

Skrevet av Oscar Aga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste 248 bøker i 2015.

Her er mine 48 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Smart, vakker, forferdelig, varm, grusom og veldig, veldig god! Noe av det bedre jeg lest, faktisk. Burde passe utmerket for alle på Green/Rowell-kjøret.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er en del YA bøker som jeg absolutt elsker og ønsker at andre skal lese! Det er så absolutt verdt det! PS: Ligger kun ut bok 1 i serier :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle utlendinger har lukka gardiner: Litt usikker på hva jeg skal trille for denne boka, men ender på en 6'er. Trolig en bok som vil få alt fra 1 til 6 - avhengig av hvem som leser. Den er annerledes, original - hele boka er skrevet på kebab-norsk - og det er en bok som virkelig evner å fortelle noe om livet. Livet den forteller om, er oppvekst på Romsås, i et multikulturelt miljø, sett gjennom øynene til chilenske Mariana. Litt slitsomt med denne ytterst tvilsomme setningsoppbygningen og grammatikken i begynnelsen, men man kommer inn i det. Kapitlene er korte, oftest en side, noen ganger bare noen linjer. Jeg-personen forteller om situasjoner på skolen, hjemme og på Joker'n som er "spot on", og som illustrerer kuriositeter og motsetninger ved denne mix-kulturen. Som at jeg-personen; kristne, chilenske Mariana slenger om seg med "hvis Allah vil", og "Allah, han eier ikke skam"-uttrykk, at faren hennes vil stemme Fremskrittspartiet for å få ut alle utlendingene. Jeg ler sjelden høyt når jeg leser, men her måtte jeg humre flere ganger. Denne boka er verdt å lese!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Etter å ha lest Kaoshjerte av Lise Grimnes og Hulder av Tonje Tornes er jeg på vei inn i en tilstand av besettelse av huldrer generelt, og lager derfor en liste med skjønnlitteratur hvor dette mytiske vesenet i større eller mindre grad spiller en rolle.

Hjelp meg gjerne med å fylle på flere titler! Har skuffende få hittil.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Okay, folkens, her er greia. Jeg kjenner Lise litt gjennom bokbloggen hennes knirk.no. Jeg har dessuten slått av en prat med henne på hvert av bokbloggertreffene de siste tre årene. I sånne situasjoner er egentlig mitt automatiske valg å ikke skrive om boka i det hele tatt. Ikke at det er en situasjon som dukker opp ofte. Men, for det første elsker outsidere å stille spørsmål ved habiliteten og integriteten til bokbloggere. For det andre var jeg litt bekymret for at jeg ikke skulle like den. Jeg liker jo Lise. Herregud, tenkte jeg, tenk om den er skikkelig dårlig. Så deppa jeg hadde blitt.

Men så viste det seg at jeg virkelig liker den. Så da kjenner jeg at jeg blåser litt i om noen mener jeg burde la være å skrive om den. Morgenen etter jeg hadde begynt å lese den spratt jeg opp, glad og fornøyd med at jeg hadde en 40 minutters lang togstrekning i vente. Da kunne jeg lese litt videre uten distraksjoner (og late som om jeg var på vei til Åslia?)

Kaoshjerte føyer seg inn i rekken av spennende, norsk fantasy som har blitt gitt ut de siste årene. Jeg trenger neppe nevne navn, men jeg gjør det allikevel. Ravneringene-serien av Siri Pettersen, Kire-serien av Tonje Tornes, Vindeltorn av Tone Almhjell, Bergtatt-serien av Martin Fyrileiv, Drakeguten-serien av Asbjørn Rydland, Song for Eirabu-serien av Kristine Tofte, også videre, også videre. I Kaoshjerte, som er delt i tre deler, blir vi kjent med 16 år gamle Minja, som i den første delen våkner opp forslått og uten hukommelse i leiligheten hun og moren har på Stovner. Hva har skjedd? Hvor har hun vært? Hvor er bestevennen Josef blitt av? Hvem er den lille hunden som virker som den kjenner henne?

Bare så det er sagt: Det var et snedig trekk å legge opp delene slik de er lagt opp her. Tiden er «stokket om», og det gir fortellingen et lag av mysterier og et driv som gjør det umulig å legge boka fra seg. Må bare lese et kapittel til. Også bare eeeeet til.

Jeg kjenner igjen stemmen til bokblogger-Lise i romanen, og det er en bra ting. Korte, konsise setninger. Hun gir dessuten Minja en stemme jeg tror på, også når det gjelder ord og uttrykk hun tar i bruk. Hun snakker akkurat slik som jeg snakket på hennes alder (og egentlig fortsatt snakker) – det er mulig gjenkjennelsen klaffer så innmari fordi vi er fra samme område (dette klaffet også i Den siste magiker-bøkene til Sigbjørn Mostue, som er fra Jessheim). Det finnes ikke noe påtvunget med talemåtene til Minja, der også engelske ord brukes der det passer. Sånn som jeg gjør. «Det er skikkelig creepy», og så videre. Det er ikke alle forfattere og oversettere som klarer å skrive en troverdig ungdomsstemme. Lise Grimnes klarer.

Og mens vi er inne på troverdighet: Persongalleriet oppleves som troverdig og sammensatt. Jeg ser de for meg, alle som en, fra den filosofiske Josef (Minjas trygge havn) til Minjas mor, der hun står med kofferten pakket og litt for mye sminke og litt for ungdommelige klær. Jeg tror virkelig på Minja; nysgjerrigheten hennes, viljen til å trosse mora og mormora, den snerpete bitchen som dukker opp når hun først møter Even på toget, naiviteten, sårbarheten, styrken. Den mentale, altså. Og den fysiske for den saks skyld.

Lise skriver dessuten med stor kunnskap (og selvsikkerhet) om temaet hulder og de underjordiske- og tar utgangspunkt i to helt konkrete sagn fra Nannestad og Gjerdrum. Vi har en hel masse å ta av i norsk folketro når det gjelder huldre, og Lise vet åpenbart hva hun driver med. Utrolig spennende. Skal jeg pirke litt, synes jeg kanskje det skjer litt i overkant mye mot slutten. Det er heldigvis ikke så mye at det blir helt rotete, men det virker til en viss grad som om tiden plutselig ble litt knapp med tanke på de løse trådene som skulle samles. Jeg synes allikevel at selve avslutningen funker som bare det, og jeg la den i fra meg med et ønske om å lese mer av samme forfatter.

(Denne anmeldelsen ble først publisert på bloggen min, og jeg har fått boka av forlaget.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oh yes!! Er glad i trenden med norsk folketro i ungdomsromaner, men synes ikke alle har fått det helt til. Men her er den! Beste boka. Superspennende, troverdig innenfor sitt univers og mot til å la historien snakke for seg selv uten å dynge på med ytre effekter. Veldig enig med anmeldelsen på Barnebokkritikk: http://www.barnebokkritikk.no/ro-i-uro/#.VF0V0dq9KSN

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den har jeg nå reservert på biblioteket ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dra så langt som øyet kan se, og når du kommer dit, vil du se enda lengre.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Kaoshjerte er en ungdomsroman der hovedpersonen er den 16 år gamle Minja. Romanen er tredelt, og selv om jeg likte alle tre delene godt, var det del to som fikk meg til å miste pusten og som bergtok meg slik at jeg glemte å drikke morgenkaffen.

Minja er romanens jeg-forteller, og hun er en pålitelig forteller. Jeg tror på henne, og tviler derfor aldri på det hun sier. Historien starter med at Minja kommer til seg selv hjemme i blokkleiligheten på Stovner. Hun er ille tilredt, men hun husker ikke noe fra de siste ukene, og til og med når hun prøver å huske, husker hun feil. Moren har ringt til henne, hun er på tur hjem fra ferie, men Minja husker ikke hvor moren har vært. Den unge jenta ser seg i speilet og oppdager at utseendet hennes har forandret seg. Håret er blitt lengre og hvorfor har hun kjole på seg? Hun bruker jo aldri kjole. Hun bestemmer seg for å ringe bestevennen Josef. Men Josef svarer ikke, og plutselig ringer faren til Josef og lurer på om Minja vet hvor sønnen er. Men Minja vet ingenting og spørsmålene står i kø både hos henne og hos meg.

Vil du lese mer om hva jeg syns om Kaoshjerte?Da kan du besøke bloggen min; http://www.solgunnsin.blogspot.no/2014/10/lise-forfang-grimnes-kaoshjerte.html

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Lise Grimnes har skrevet en varm, spennende og tidvis morsom historie som har dype røtter i norsk folketro og fortellertradisjon.

I Kaoshjerte møter vi Minja, som er en tenåringsjente fra Stovner i Oslo. Hun har iboende krefter som hun forsøker å holde skjult for omverdenen. Krefter som stammer fra familiens skjulte historie. En historie som Minja for alvor skal begynne å grave i da hun en dag i sommerferien våkner mørbanket og med hukommelsestap.

En noe fyldigere omtale har jeg skrevet på bloggen min, for den som er interessert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Perfekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er naivt å tro at man har funnet en retning bare fordi ballen plutselig triller en litt annen vei enn man trodde den skulle gjøre.
Den har bare skifta retning.
Livsballer gjør det til stadighet.
Den gjør det nok igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Beathe SolbergJan Erik OlsenIdaHilde H  HelsethErlend Rødal VikhagenAnne Lise JohannessenPirelliEivind  VaksvikTanteMamieIngvild SAvaTurid KjendlieTorill Elisabeth Revheimingar hsiljehusmorLilleviVibekeRisRosOgKlagingCtinaJohn LarsenVildeSilje HvalstadritaolineNinaRandiAMarit HåverstadmgeEllen  DrevvatneLibra85Malinn HjortlandAmanda ATheaIngeborg GPia Lise SelnesTerje Håvardstad JonassenJarmo LarsenRufsetufsaVannflaskeCamillaEva