Ung sorg

14 unge om døden og livet videre

av (forfatter), Marit Slagsvold (forfatter) og Jo Michael (illustratør).

Aschehoug 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (9 terningkast.)

54 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boken møter vi 14 unge mennesker som har opplevd å miste noen i sin nærmeste familie. Deres historier forteller om sorgens mange ansikter, men også om livsglede, styrke og muligheter. I bokens siste kapittel skriver psykolog Atle Dyregrov om sorgreaksjoner. Han gir råd til unge som har opplevd dødsfall, og til deres nærmeste. Med liste over hjelpetelefoner og nettsteder.

Omtale fra forlaget

Mange barn og unge opplever å miste en som står dem nær. Denne boken har derfor et stort publikum, ikke bare blant unge, men også blant alle som er i kontakt med og føler omsorg for barn og unge i sorg. "Ung sorg" inneholder intervjuer med 14 unge mennesker som har mistet en de er glad i på grunn av sykdom, ulykke eller selvmord. Vi får et ærlig innblikk i hvor sammensatt sorg og sorgreaksjoner er - hvor vanskelig, sårbart og ensomt det kan være - og at det er lov å sørge på ulike måter. Men det handler også om håp, og her er gode råd om hvordan man kan takle sorgen. Boken har i tillegg intervjuer med tre foreldre.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788203235740

EAN 9788203235740

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 4 1 1 0

Bokomtaler

Denne boken ga meg veldig mye! Tror derimot at det er veldig viktig at tidspunktet man leser den på er "riktig". Nå føltes det veldig godt å gjenkjenne seg i andre og lese om hvordan andre har det med sin sorg selv mange år etter tapet, tror det kunne gjort det enda vanskeligere å lese rett etter det skjedde, at mange sliter i mange år, kanskje for bestandig, mer eller mindre.
Det var godt å lese at andre også har slitt med mange av de samme tankene og følelsene, og nettopp det at det fortsatt er der etter mange år. Gjenkjennelsen gjør at jeg føler meg litt mindre rar med mine tanker og følelser, og betyr mye for meg. Det at ting er "normalt".
En sterk bok som viser hvor forskjellig vi reagerer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Sorg beveger seg ikke fremover langs en rett linje, den snor seg i et ulendt terreng, hvor du noen ganger må opp over fjelltopper, andre ganger flyter du stille med strømmen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har erfart at hvis man tenker for mye, så blir man utslitt. Og det er ikke tull, for du kan søren meg tenke deg vekk! Du må komme deg videre. Du kommer deg aldri over det, men du lærer deg å leve med det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tristhet gir også tregere tanketempo, og dersom du er blitt mer redd eller engstelig som følge av dødsfallet, blir du mer på vakt. Slik alarmberedskap trekker ut mye energi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når det er gått måneder eller år siden dødsfallet skjedde, skjønner kanskje ikke andre at du fremdeles opplever hvordan mange ting vekker minner, og at sorgen kan vende tilbake i perioder. Noen kan også reagere lenge etter dødsfallet i forbindelse med større livsvalg, overganger eller kriser. Da kan sorgen være vanskelig å kjenne igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Redsel
Du kan merke økt frykt og angst på ulikt vis etter dødsfallet. Du kan for eksempel bli redd for at andre også skal dø. Om noen du er glad i kommer for sent hjem, kan du bli fryktelig redd for at noe har skjedd. Du kan bli redd for å dø selv, og oppleve frykt for å sove fordi mørket forbindes med døden. Å miste noen i ung alder kan påvirke fremtidstroen, og du kan bli redd for å dø eller ikke klare deg i livet. Frykt forsterkes om du opplever flere dødsfall i løpet av få år. Da kommer raskt tanken: Hvem blir den neste?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.

Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.

Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Av de 112 bøkene jeg leste i 2013 er dette de beste :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i mars 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hvor er lyset om vinteren? - da Sivert valgte å avslutte livet" av Tove Irene Langsveen
 • "Etter selvmordet - veien videre" av Kari Dyregrov
 • "Mamma tar ikke lenger telefonen" av Bente Christina Kaste
 • "Sorg uten blomster - når den du elsker blir en annen" av Hege Holm
 • "Litt grønnere - 365 ting du kan gjøre for miljøet" av Grønn hverdag
 • "En mor ved navn Wanda" av Paal-André Grinderud
 • "Pappa er en stjerne - når far dør - en ung enke og tre døtre forteller" av Hege Holm
 • "Randis verden" av Randi Magnussen
 • "Alle mot én - en historie om mobbing, mot og styrke" av Ann Kristin Liland
 • "Å ville døden sterkere enn livet - om depresjon, selvmord og etterlattes situasjon" av Solveig Bøhle
 • "Stemmen eller støyen - om å være tro mot seg selv" av Märtha Louise
 • "Flere gullkorn fra pasientjournalen - morsomme sitater fra pasientjournalen, doktorskolen og pasienter" av Morten P. Oksvold
Alle bokanbefalinger for dette verket