The broken shore

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (104 terningkast.)

306 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Joe Cashin har søkt avskjed fra drapsavsnittet, og flyttet tilbake hjembyen hvor han jobber han som eneste politimann. Da Charles Bourgoyne blir slått ned og drept, peker alt mot tre aboriginergutter, men Cashin er ikke overbevist. Det viser seg at landsbyen har en hemmelig fortid, og Cashin kommer borti både korrupsjon og fordommer i løpet av etterforskningen. Dette er første bok i Mørk kyst-serien.

Omtale fra forlaget

THE SUNDAY TIMES BESTSELLING, CWA GOLD DAGGER-WINNING AND NED KELLY AWARD-RECEIVING CRIME POWERHOUSE: read The Broken Shore and become hooked on Peter Temple. 'A masterpiece' John Lanchester 'Read page one and I challenge you not to finish it' Independent on Sunday Haunted by his last case, homicide detective Joe Cashin has fled Melbourne and returned to his hometown, running its one-man police station while his wounds heal and his nightmares fade. But when a local man is attacked and left for dead, Cashin's recovery is put on hold. And in a small town where everyone knows everyone, he finds himself standing alone fighting a battle against corruption and prejudice. Loved The Broken Shore? Then move straight to its award-winning sequel, Truth: 'The Broken Shore was good; Truth is better' Independent

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9780857383495

EAN 9780857383495

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Australia

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 33 30 23 6 7

Bokomtaler

Klarte ikke å bli fengslet av denne historien. Avbrøt lesningen og la boka vekk. Tror ikke jeg kommer til å lese resren

Godt sagt! (1) Varsle Svar

min første Peter Templebok-men det blir ikke den siste- Knakende godt skrevet, mørk horisont men med håp og humor i synsranden , en antihelt som er det godes ridder-- flere løse tråder som kan fanges opp i neste bok --Sannhet. Den må jeg få fatt i snarest-- og sist men ikke minst Plottet er fra Australia -- så fjernt- og så nært litterært sett. Jeg prøvde å få boken til å vare--- for den var så god

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første romanen jeg leste (mai 2013) skrevet av forfatteren. Jeg likte den. Et innlegg jeg skrev etter å ha lest den finner du her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan kanskje spør hvorfor jeg har lest alle fire bøkene hvis jeg er misfornøyd med at det er for mange navn i tre av dem. Men det er forrykende gode bøker. De er utrolig spennende og fartsfylte og en lurer hele tiden på hvordan ting henger sammen og hva som kommer til å skje. Så om du bare kan klare å glemme litt at du ikke husker hvem som var hvem i alle tilfellene, vil du bli meget underholdt.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Jeg kan trenge en gave," sa Cashin. "Det er lenge siden noen ga meg en gave." "Å være i live er en gave," sa Rebb. "Hver minutt av hver time av hver eneste dag."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Cashin gikk rundt høyden og inn i vinden fra havet. Det var kaldt sent på høsten, de siste flammende bladene klamret seg til ambratrærne og lønnene som oldefarens bror hadde plantet, men det var like før de ga opp. Han likte denne tiden av året, de stille morgenstundene, likte den bedre enn våren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han tenkte på gutten som hadde lært ham å surfe i New South Wales. Det var kanskje i Ballina. Gavin het gutten. Han hadde latt Joe få låne et brett som mangler et svært stykke. "En hai, vet du" sa Gavin. "Beit gutten i to. Han trenger det ikke mer, så du kan godt få låne det." Da de dro videre, hadde Gavin gitt ham brettet. Hvor var Gavin nå? Og brettet? Cashin hadde vet så glad i det brettet. Den biten som manglet, hadde han tettet med tape. Jeg kjeder meg her vennen. Vi drar videre. Det var det moren sa hver gang de skulle flytte lenger nordover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Tør jeg spørre hvorfor du tok livvakten med?" sa Cashin. "Det har noe med jobben å gjøre. Bare en forholdsregel." Erica reiste seg. Cashin kom seg også på beina. "Er du blitt truet?" Erica rakte fem høyre hånd. "Det har med jobben å gjøre, herr kriminalbetjent. I min verden betyr det: konfidensielt. Adjø."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

306 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Leser gjerne litteratur som er fantasifull, spennende med mystisk plot om sommeren. Prøver å få en fin blanding av sjangere og tema. Har jo ikke lest disse enda, så vi får se om jeg har lykkes i det når sommeren er over:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine favorittbøker gjennom tidene, kan kanskje være noe for deg å lese i påsken?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Stjerneskudd" av Peter Temple
 • "Sannhet" av Peter Temple
 • "Mørke dager" av Belinda Bauer
 • "Det sorte hjertet" av John Connolly
 • "Svin - krim" av Carl-Johan Vallgren
 • "Fuglekikkeren" av William Shaw
 • "Løgnenes konge" av John Hart
 • "Blacklands" av Belinda Bauer
 • "Helvete åpent" av Gard Sveen
 • "Demonen som gråt" av Lotte Hammer
 • "Den fremmede" av Harlan Coben
 • "Oppreisningen" av Anders Roslund
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver