Brudereisen

av (forfatter) og Hedda Vormeland (gjendikter).

Pax 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (102 terningkast.)

291 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

De tre kvinnene Ada, Marjorie og Esther lengter etter å unnslippe fattigdommen i etterkrigstidens Nederland og starte opp på et nytt sted. De føres sammen på et fly på vei til New Zealand, flyet er fullt av unge bruder på vei til sine forloveder og et nytt liv. Når de tre kvinnene møtes igjen femti år senere blir de nødt til å ta et oppgjør med fortiden og båndene som binder dem sammen.

Omtale fra forlaget

I etterkrigstidens Nederland lengter de tre unge kvinnene Ada, Marjorie og Esther etter å unnslippe fattigdommen og slitet og starte på ny et annet sted. De føres sammen på et KLM-fly på vei til New Zealand, som passasjerer i et spektakulært internasjonalt flykappløp. Flyet er stuvende fullt av unge, håpefulle bruder på vei til sine forloveder og et nytt liv. Om bord er også Frank de Rooy, en ung mann med en framtid like usikker som deres egen. Uten at de er klar over det, blir dette et møte som kommer til å flette historiene og skjebnene deres sammen på helt avgjørende vis. Når de tre kvinnene treffes igjen femti år senere, i Franks begravelse, blir de nødt til å ta et oppgjør med fortiden og båndene som binder dem sammen. Spørsmålet er om det er til det beste om alle sannheter kommer for en dag. Og kan man noen sinne flykte fra hvem man er? "Brudereisen" er en medrivende og vakker roman om tre kvinners hemmeligheter og valg, skrevet med stor psykologisk innlevelse og dybde.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788253031712

EAN 9788253031712

Omtalt tid Etterkrigstiden 2000-2009

Omtalt sted New Zealand

Språk Bokmål

Sider 423

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 43 36 13 3 0

Bokomtaler

bånn i bøtta!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

en bok som hoppet i tid og det gjorde den spennende- spesielt å følge de ulike karakterene-- Jeg hadde ikke store forventninger da jeg begynte- men etterhvert MÅTTE jeg bare lese videre for å se hvordan det hele utviklet seg for de forskjellige- Plottet er velkjent men forfatteren maktet i hvert fall å holde meg fanget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Underholdende, og pirret min nyskjerrighet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 1953 arrangeres et flykappløp fra Nederland til New Zealand. Ombord på et ombygget lastefly, befinner Ada, Esther og Marjorie seg. De er alle tre på vei til sine forlovede på den andre siden av jorden. Kappløpet kom som sendt fra himmelen, da ingen av de tre hadde særlig med penger mellom hendene. Kravet for å være med, var å stille opp til intervjuer og fotoseanser. Det var også menn med på flyet, blant annet den sjarmerende Frank de Rooy. Han faller for Ada, men hun er gravid, gift, og veldig religiøs. Allikevel blir hun dratt mot Frank. Også Marjorie og Esther blir fascinert av Frank, noe som besegler skjebnene til firkløveret for alltid.
Femti år senere møtes Ada, Marjorie og Esther igjen - i Franks begravelse. Oppgjørets time har kommet, men bør alltid sannheten komme for en dag?

Lettlest, fascinerende og medrivende. Ikke ofte jeg leser om New Zealand heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Febertreet" av Jennifer McVeigh
 • "Bakerens datter" av Sarah McCoy
 • "Elvens datter - en slektssaga fra Australia" av Merice Briffa
 • "Den stumme gutten" av Parinoush Saniee
 • "De som skåner oss" av Jenna Blum
 • "Dagen vi møttes" av Lisa Jewell
 • "Bare tanken på deg" av Rosie Alison
 • "Bringebærpiken - roman" av Karen Swan
 • "Urolige tider - en slektssaga fra Australia" av Merice Briffa
 • "Til mine døtre" av Elizabeth Noble
 • "Vekten av stillhet" av Heather Gudenkauf
 • "Å bake kaker i Kigali" av Gaile Parkin
Alle bokanbefalinger for dette verket