Det siste kongeriket

roman

av (forfatter) og Bård Kranstad (oversetter).

Bazar 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (72 terningkast.)

187 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen foregår i England på 800-tallet under kong Alfreds regjeringstid. Uthred er en foreldreløs gutt som er blitt adoptert av en dansk viking. Likevel er skjebnen hans tett knyttet til kong Alfred, den eneste kongen som har klart å stå imot angrepene fra de danske vikingene. Kampen mellom danskene og engelskmennene, og mellom kristne og hedninger preger Uthreds barndom. Uthred er usikker på hvor hans lojalitet ligger, men en brutal hendelse gjør at han går over til engelskmennenenes side. Dette er den første romanen om kong Alfred og Uthred.

Omtale fra forlaget

Det siste kongeriket er første bok i en serie historiske romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England, sett gjennom øynene til Uhtred, jarl av Bebbanburg i 800-tallets Northumbria. Ti år gammel blir Uhtred fanget og adoptert av vikinghøvdingen Ragnar, som lærer ham å leve som viking. Men Uhtreds skjebne er uløselig knyttet til kong Alfred, som regjerer i Essex, det siste engelske kongeriket som vikingene ikke har erobret.

Bernard Cornwell skildrer vikingtiden så du formelig kan lukte blodet på slagmarken og høre bølgene slå mot drageskipene som krysser havet. Han har skapt seg en enorm tilhengerskare verden over med sine spenningsfylte og troverdige historiske romaner, som har solgt i 20 millioner eksemplarer.

"Et solid eventyr fra en knakende god historieforteller."
- Publishers Weekly

"Kampene og land- og sjøslagene blir mange, og blodkaskadene flommer. Bernard Cornwell er utvilsomt en begavet historisk forfatter."
- Terje Stemland, Aftenposten.

"En spennende, historisk roman om engelskmennenes kamp mot danene ... En av bokens største styrker er de mange og tidvis forrykende slagscenene."
- Sindre Hovdenakk, VG.

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788280872425

EAN 9788280872425

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Vikingtiden

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 412

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 37 17 4 0 0

Bokomtaler

Denne serien gikk rett inn på førsteplass over beste bøker jeg har lest hittil. Bernard Cornwell besitter en fantastisk fortellerkunst som sluker leseren inn i historien fra første side. Og for en historie! Han skriver så levende at man føler man er der. Sjeldent har jeg latt meg rive sånn med! De 6 første bøkene om Uthred gikk unna så altfor fort, hvert eneste ledige øyeblikk gikk med til å lese. Jeg ble så avhengig at jeg hele tiden passet på å ha med boka, så jeg kunne få lest videre så fort anledningen bød seg. Slike bøker er gull verdt. Det er slike bøker jeg leser for, bøker man aldri glemmer, som setter dype spor etter seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Du har vel hørt uttrykket? Ting man ikke vet hvor kommer fra, eller kanskje heller ikke vet hvordan man endte opp med det… Disse bøkene har jeg fått, men reisen deres mellom forlaget og det at et familiemedlem sto med dem i en bærepose på trappa hos meg med andre fingeren på ringeklokka, nei, se det, vet jeg lite om… Altså, "datt av en lastebil", herved forklart.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2010


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer til å legge fortløpende ut hvilke bøker jeg har lest i 2011:)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I mai 2016 var Høyre-politiker John Peter Hernes gjest på Sølvberget, Stavanger bibliotek. Der fortalte han om bøker som har formet ham fra barndom til voksenliv. Her er listen hans. Hør podcasten fra bokpraten her.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den hvite rytteren - roman" av Bernard Cornwell
 • "The pagan lord" av Bernard Cornwell
 • "Jarlene fra nord - roman" av Bernard Cornwell
 • "Den tomme tronen - roman" av Bernard Cornwell
 • "Fortet - historisk roman" av Bernard Cornwell
 • "Kongenes død - roman" av Bernard Cornwell
 • "The burning land" av Bernard Cornwell
 • "Sword song" av Bernard Cornwell
 • "Agincourt - historisk roman" av Bernard Cornwell
 • "Blodøye" av Giles Kristian
 • "Rikets begynnelse - roman" av Sam Barone
 • "Conqueror" av Conn Iggulden
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver