Min søsters grav

av (forfatter) og Kurt Hanssen (oversetter).

Gursli Berg 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (44 terningkast.)

83 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Tracy Crosswhite #1
En internasjonal bestselger.
En New York Times, Wall Street Journal og #1 Amazon bestselger.
Månedens bok på Amazon i november 2014.

I tjue år har Tracy Crosswhite stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke at Edmund House - en tidligere straffedømt voldtektsmann og mannen som ble dømt for drapet på Sarah - er den skyldige. Saken motiverer Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun blir etterforsker i Seattle-politiet og vier livet til å oppklare drapssaker.

Da Sarahs levninger til slutt blir funnet i nærheten av hjembyen deres, nord i Cascade-fjellene i delstaten Washington, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. Men i letingen etter den virkelige drapsmannen avdekker hun mørke, gamle hemmeligheter som kommer til å forandre hennes forhold til fortiden for alltid - og åpne døren til en dødelig fare.

Bokdetaljer

Forlag Gursli Berg

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788293311218

EAN 9788293311218

Serie Tracy Crosswhite (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Washington

Språk Bokmål

Sider 453

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 21 13 3 2 0

Bokomtaler

Krim og thrillere kan leses året rundt, men det er best å lese dem nå i mørketiden ...

Det er ingen hemmelighet at mørk littereatur er min greie. Leser selvfølgelig andre sjangre også fordi jeg krever variasjon. Det er bare det at mørk litteratur er nærmest mitt hjerte. Jeg har lest en del mørk litteratur i år også, og Min søsters grav er en av dem.

Min søsters grav er en bok der fortid møter nåtid, en såkalt cold case. Tracy Crosswhite er etterforsker/detektiv og i nesten hele sitt liv har hun slitt med indre demoner, og det på grunn av søsteren sin. Søsteren forsvant da de var unge, og Tracy bærer på skyldfølelse. En fyr ble etter hvert skyldig, men Tracy har en følelse av at det ikke er ham, men har hun rett og hvordan kan hun bevise det? Sammen med en god venn av henne, som nå er en advokat, prøver hun å finne den skyldige og hva som skjedde med søsteren hennes. Og klarer hun å leve videre med sorgen og tapet?

Har nesten alle ingrediensene til en perfekt krim
Dette var en ukjent bok for meg da jeg begynte på den, men det er greit å lese bøker som ikke er hauset opp på forhånd. Er det noe jeg er lei av så er det bøker som blir hauset opp og rost opp i skyene, både lenge før og etter en bok er utgitt. Det er mer mas for meg, og det er bøker jeg får minst forventninger av, mens for andre er det stort sett omvendt. Synes av og til at det er greit å lese ukjente bøker og så bli overrasket istedet, bare synd det skjer så sjeldent. Men Min søsters grav er en av dem. Ukjent og overraskende bra. Her får man både suspense, spenning og gode karakterer servert på ett fat. Det eneste som burde ha vært med i oppskriften er nerver. Det ville ha løftet boka på et enda høyere nivå. Det lille ekstra, men for all del, denne boka er bra så det holder.

Det er en lettelse at dette er første bok i en serie. For dette er en bra førstebok som skaper forventninger til neste, så dette kommer til å ta seg opp. Vi blir da enda bedre kjent med karakterene og håper at neste bok i serien har enda mer uhygge.

Min søsters grav er en forventningsfull krim som fyller nesten alle kravene, som sagt manglet den flere nerver for å holde skarpheten oppe, men det var ikke langt i fra. En spennende krimbok å få med seg i denne mørketiden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tracy er etterforsker i Seattle. Yrket valgte hun da søsteren hennes forsvant sporløst for 20 år siden. Hun har hele tiden vært skeptisk til at rett gjerningsmann sitter fengslet, og har etterforsket saken på egen hånd siden.
Så dukker det opp et gammelt lik og Tracy får blod på tann.
Tilbake i barndomsbyen møter Tracy både gamle venner og fiender. Skal hun endelig løse den 20 år gamle gåten om søsterens forsvinning, eller er sporet for gammelt?

Veldig god krim som ikke er altfor blodig. Den berører og når de to neste bøkene om Tracy kommer på norsk, vil jeg garantert slå kloa i dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en meget spennende bok. Det at den er en thriller og ikke en krim tilsier som regel at flere dør, og det gjør de her. Det tilsier også at noen er slemme og at de vil ta de snille, og det stemmer også. Jeg leste denne på sengen og den var i noen grad litt for spennende til at jeg kunne sovne. Så det ble ett par sene kvelder. Det er et godt tegn for boken, for det er bare de som virkelig treffer meg som kan få meg til å lese utover de sene nattetimene.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en bok som jeg absolutt anbefaler, jeg kom inn i historien rimelig kjapt og vanskelig å legge fra seg. Spørsmålet om hvem som har drept Sarah tar flere vendinger så jeg fant i hvert fall ikke ut hvem det kunne være. Fartsfylt slutt som jeg liker og spenningen på topp.

Omtale fra biblioteket: Tracy Crosswhite har de siste tjue årene stilt spørsmål ved etterforskningen av søsteren Sarahs forsvinning og den påfølgende rettssaken. Hun tror ikke mannen som ble dømt for drapet, er den skyldige. Saken har motivert Tracy til å jobbe for å opprettholde lov og rettferdighet, og hun har blitt etterforsker i Seattle-politiet. Hun vier livet sitt til å oppklare drapssaker. Da Sarahs levninger blir funnet, i nærheten av deres hjemby, er Tracy fast bestemt på å finne svarene hun har lett etter. I søket etter den virkelige drapsmannen, avdekker hun mørke, bortgjemte hemmeligheter som vil forandre hennes forhold til fortiden for alltid - og åpner døren til dødelig fare.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Denne listen inneholder bøker jeg har lest i 2016. Inkluderer også bøker jeg har startet på tidligere, men som fullføres i løpet av dette året.
Målet er å lese minst en bok i uka!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt jeg leser disse måndenen


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Lysningen" av Robert Dugoni
 • "Siste åndedrag" av Robert Dugoni
 • "Djevelpakten" av Max Seeck
 • "Kvinnen uten ansikt" av Robert Dugoni
 • "Jernrosen" av Peter Temple
 • "Begravet" av Sharon Bolton
 • "Løvinnen - kriminalroman" av Sven Petter Næss
 • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
 • "Stum sitter guden" av Anna Jansson
 • "Den nye jenta" av Daniel Silva
 • "Stol på meg" av Anders Roslund
 • "Jenta under isen" av Max Seeck
Alle bokanbefalinger for dette verket