Lysningen

av (forfatter) og Morten Hansen (oversetter).

Gursli Berg 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (17 terningkast.)

28 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Drapsetterforsker Tracy Crosswhite har et talent og en svakhet for å nøste opp i uløste kriminalsaker. Etter at hun selv i ung alder opplevde at søsteren ble myrdet, har Tracy gått hardt inn for å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine. I «Lysningen» prøver Tracy og en gammel klassevenninne å løse en urfolkjentes 40 år gamle, mistenkelige selvmord. De må grave dypt i historien til en liten landsby, og der finner de mørke, ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i at skal bli allment kjent. Kan Tracy holde løftet sitt til den døde jentas familie? Eller blir hun det neste offeret?

Omtale fra forlaget

«Nok en fantastisk historie med drapsetterforsker Tracy Crosswhite ... Crosswhite er en sympatisk, godt utviklet karakter, og hennes neste eventyr kan ikke komme fort nok.» Library Journal

Drapsetterforsker Tracy Crosswhite har et talent og en svakhet for å nøste opp i uløste kriminalsaker. Etter at hun selv i ung alder opplevde at søsteren ble myrdet, har Tracy gått hardt inn for å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine.

I «Lysningen» prøver Tracy og en gammel klassevenninne å løse en urfolkjentes 40 år gamle, mistenkelige selvmord. De må grave dypt i historien til en liten landsby, og der finner de mørke, ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i at skal bli allment kjent. Kan Tracy holde løftet sitt til den døde jentas familie? Eller blir hun det neste offeret?

Robert Dugoni (født i 1961 i Idaho, USA) er en kritikerrost, prisvinnende og bestselgende krimforfatter som er utgitt i mer enn 30 land, og har solgt over fem millioner bøker. I mer enn tre år har han med Tracy Crosswhite-serien ligget på Amazons topp ti-liste i krimsjangeren. I tillegg til politikrimserien om Tracy Crosswhite, har han også skrevet advokat-thriller-serien om David Sloane, samt en rekke frittstående bøker. Også kritikerrost for spionthrilleren The Eighth Sister (2019) og romanen Sam Hell (2018).

Bokdetaljer

Forlag Gursli Berg

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293311300

EAN 9788293311300

Serie Tracy Crosswhite (3)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Washington

Språk Bokmål

Sider 355

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 12 2 1 1 0

Bokomtaler

Robert Dugoni "Lysningen"

Drapsetterforsker Tracy Crosswhite har et talent og en svakhet for å nøste opp i uløste kriminalsaker. Etter at hun selv i ung alder opplevde at søsteren ble myrdet, har Tracy gått hardt inn for å sørge for at andre pårørende får løst sakene sine.
I "Lysningen" prøver Tracy å løse en indianerjentes 40 år gamle, mistenkelige selvmord. Hun må grave dypt i historien til en liten landsby, og der finner hun mørke, ubehagelige hemmeligheter som ikke alle er interessert i at skal bli allment kjent. Kan Tracy holde løftet sitt til den døde jentas familie? Eller blir hun det neste offeret?

Lysningen er den fjerde boken om drapsetterforsker Tracy Crosswithe. Nok en gang har Tracy grepet fatt i en gammel cold case. Denne gang en 40 år gammel sak om et tvilsomt selvmord, som Tracy tar tak i etter en forespørsel fra ei gammel skolevenninne. Tracy har en svakhet å nøste opp i gamle saker, etter søsteren hennes ble drept i ung alder av en ukjent drapsmann.
Handlingen i boka består av to historier, en som foregår i nåtid, og en som har skjedd 40 år tidligere. Boka har også to fortellerstemmer. Den ene er Tracys, den andre er sheriffen som etterforsket den gamle saken, en sak som forfulgte ham til han døde. Tracy må grave dypt for å komme til bunns i saken, men klarer hun å oppklare den uten å sette seg selv i fare?
Forfatteren laget et godt plott, og når jeg trodde jeg visste hva som hadde skjedd, så sendte forfatteren meg videre til en slutt jeg ikke hadde sett komme. Jeg anbefaler boka videre, og ser frem til å lese flere bøker av Robert. Dette er en god politikrim som er verd å lese.
Boka er lest som PDF fil, og kommer i salg i disse dager. Den kan fint havne på krimlista til påsken!
Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

I den tredje boken i serien om Tracy Crosswhite er det en 40 år gammel cold case som utgjør bokens krimgåte. En ung indianerjente ble funnet død og det ble raskt konstatert at det var selvmord. Ikke alle var enig med det og den nyansatte visesheriffen etterforsker saken uten å bli hørt og etter hans død blir det opp til Tracy Crosswhite å finne ut hva som skjedde.

Lettlest og spennende krim som passer perfekt for lesing i sommervarmen.

Les gjerne hele omtaler min her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tracy Crosswhite havner igjen opp i en gammel uløst kriminalsak. Ei jente begikk selvmord etter at kjæresten fant en ny. Det er iallefall den oppfatningen media hadde av saken. Tracy er ikke helt sikker, og ser på saken med nye øyne. Parallellt jobber hun også med en nyere sak hvor en dame har tatt livet av mannen sin i selvforsvar.

Tracy Crosswhite er en fin etterforsker som havner opp i mange spennende saker. Fin politikrim.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I retten var Berkshire lett å mislike, med sine dyre italienske dresser, duskemokasiner og ufordragelige opptreden. Han slet ut aktorer og dommere med taktikker fra begge sider av grensen mellom uetisk og drittsekkaktig, men han var enda mer beryktet for sine bombastiske haranger mot urettferdighet og fordommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Samme mål som i fjor, å lese 52 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nattklovnen - politikrim" av J.R. Henrixen
 • "Rovdyr - kriminalroman" av Erling Greftegreff Greftegreff
 • "Paradis city" av Jens Lapidus
 • "Gyldendals påskekrim 2020" av Camilla Läckberg
 • "Ulykke" av Gjøran Engen
 • "Rullatorgeriljaen - roman" av Inger Postvoll
 • "Kvinnen uten ansikt" av Robert Dugoni
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Sorte hull" av Filip Lundhaug
 • "Rød stjerne - thriller" av Ørjan N. Karlsson
 • "Skorpionbrosjen - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
 • "Stålrosen - politikrim" av J.R. Henrixen
Alle bokanbefalinger for dette verket